kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Tarkan'ı oynamıyorum
'Tarkan'ı oynamıyorum

Komedi dizilerinin sevilen oyuncusu Tardu Flordun, 'Davetsiz Misafir' dizisinde 'çapkın popstar Tarcan' rolü ile herkesi güldürüyor. Flordun, 'Tarkan'ı oynuyor' eleştirilerine ise şöyle yanıt veriyor: Tarcan, birebir Tarkan'ın değil; ülkemizdeki birkaç popstarın hayatı....

Evdeki Yabancı', 'Camdan Pabuçlar' gibi komedi dizileri ile tanıdığımız genç ve başarılı oyuncu Tardu Flordun, şimdi de 'Davetsiz Misafir' dizisiyle izleyicilerle buluşuyor. Pınar Altuğ ile başrolleri paylaştığı dizide Flordun, çapkın bir popstar olan 'Tarcan' karakterini canlandırıyor. Usta sanatçı Macit Flordun'un oğlu olan Tardu Flordun, artık beyazperde de kalıcı işler yapmak istediğini ve gönlünde sinemanın yattığını söylüyor. Komedi dizilerinin aranan ismi Tardu Flordun'la oyunculuğunu ve yeni projelerini konuştuk...

* 'Davetsiz Misafir' dizisi için teklif size nasıl geldi? Teklif daha önce televizyonda ve tiyatroda yaptığım işlerden dolayı beni tanıyan Süreç Film tarafından yapıldı. Senaryoyu Gani Müjde ve ekibi Tükenmez Kalem grubunun yazıyor olması, dizinin müziklerini 'Gece Yolcuları' grubunun yapması ve yönetmenimiz Ümmü Burhan'la da daha önce 'Evdeki Yabancı' adlı projede uzun süre çok keyif alarak çalışmamız, projeyi sevinerek kabul etmemde etkendi.

* Canlandırdığınız Tarcan karakteri için 'Tarkan'ı oynuyor' gibi yorumlar yapılıyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Tarkan gibi yeteneği ve şöhreti ülke sınırlarını aşmış, Türkçe müzik pek dinlemememe rağmen çok başarılı bulduğum birinin hayatını canlandırmak keyifli oldu benim için. Dizide Tarcan, birebir Tarkan'ın hayatı değil tabii. Bir starın özel hayatını tüm yönleriyle yansıtmak pek yakışık alacak bir şey olmasa gerek. Bu zaten projeyi risk altında tutardı. Bizim yola çıkış ilkemiz, mümkün olduğunca günceli takip ederek -beş bölüm stoklu gitsek de- Tarkan başta olmak üzere, ülkemizin sevilen birkaç pop starının hayatına mizahi bir bakış açısı katarak yansıtmaktı. Kimseyi rencide etmeden, durumun gerçekliğinden çıkan bir hayal dünyasını, ironik bir halde izleyicilerimize sunmaya çalışıyoruz. Ayrıca 'Tarkan'ı oynuyor 'deniliyor. Amacımız salt bu olsaydı, o zaman bana gerek kalmazdı zaten. Çünkü ülkede ünlülerin benzerleri konusunda potansiyel olarak en büyük isim Tarkan. Casting ajanslarında yüzlerce kişiden biri oynayabilirdi.

ASLINDA TARCAN İYİ BİRİ

* Canlandırdığınız Tarcan karakterini siz nasıl buluyorsunuz, dizinin çekimleri nasıl geçiyor?
İlk başta seyirci Tarcan'ı sorumsuz, başı boş, kötü bir karakter olarak görebilir ama ileriki bölümlerde dizimizi izleyenler görecekler ki, durum pek de tahmin edildiği gibi değil. Çekimler gayet keyifli. Biraz yoruluyoruz tabii, özellikle konser çekimlerinde. Hazırlık aşaması uzun sürdüğü için ve çok fazla yardımcı oyuncu gerektiği için... Huzurlu, uzun soluklu bir iş yapmayı tasarlıyoruz.

* Dizide söylediğiniz şarkılarda kendi sesinizi mi kullanıyorsunuz? Dizide haftanın altı günü çalıştığım ve kalan bir günün bir kısmını da dublaja ayırdığım için, buna zamanım kalmadı. Dizide konser çekimleri hariç şarkıları ben söylüyorum. Konser kayıtlarında söylemiyorum çünkü tek bir şarkı için en az 3-4 saat stüdyoya kapanmam gerekiyor.

* Genellikle komedi dizilerinde karşımıza çıkıyorsunuz, bu sizin tercihiniz mi? İlerleyen zamanlarda farklı yapımlarda sizi görebilecek miyiz?

*
Aslında işin enteresan tarafı ben tiyatroda hep dramatik ağırlıklı roller oynadım. Ama 2000 yılında televizyon sektörüne girdiğimde romantik komedi tarzıyla gündeme geldim ve bundan sonra yapımcılar tarafından gelen teklifler de bu yönde oldu. Bu sektörde ve izleyicide nedense dramatik rollerin ağır; komedi, sit-com ya da yaptığımız gibi romantik komedi tarzı rollerin hafif roller olduğuna dair genel bir kanı var. Oyuncu denen yaratığın, eğer gerçek bir oyuncuysa, kendi tarzını oluştursa ya da seçse dahi tüm rollerin altından başarıyla kalkabilecek öz niteliklere sahip olması gerekir. Hangi tarzda olursa olsun, oyuncu kendi stilini kurmuşsa, bunu aktarır zaten izleyiciye.

* Sinema ile ilgili projeleriniz var mı? Hayatımda çok istediğim şeylerden biri tabii... Hangi oyuncu istemez ki kalıcı bir şey yapmayı. Gişe filmlerinden daha çok, Avrupa sinemasına yakın bir film yapmak isterim. Eylülde yurtdışında çekilecek bir film senaryosu var önümde. Aksilik çıkmazsa iyi bir iş olacak. Bakalım, hayat uzun...

ZEYNEP GÜLER

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Yılmaz'ın 'Kara Şimşek'i!
 'Selvi Boylum Al Yazmalım' ' sahneye çıkacak
 Yaş farkına rağmen sözlendiler!
 Dedikoduyu çıkartan piyangocuyu kovaladı
 İki yıllık hasret bitti
 Coşkularına ortak olduk!
 In-out
Modern ama sert bir ağa
Modern ama sert bir ağa
atv'nin yeni dizilerinden 'Ateşli Topraklar' ekrana hızlı bir giriş...
'En sıcak' karnaval başlıyor
'En sıcak' karnaval başlıyor
Turkcell'in gençlik kulübü gnçtrkcll'in Marmara, Ege, Akdeniz ve...
Londra'da terör dehşeti
El Kaide, New York, İstanbul ve Madrid'den sonra Londra'yı da 4...
Ortaöğretim Kurumları Sınavı
İlköğretim okullarındaki 8 yıllık zorunlu eğitimi tamamlayan 795 bin...
Türkiye Kehanetleri...
Anayasanın sadece üç gün arayla Fransa ve Hollanda tarafından...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.