kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Terör kurbanları için saygı duruşu
Gül: "Hiçbir dava suçsuz insanların hayatlarına son vermeyi haklı çıkarmaz"
Chirac: "Hiçbir ülke terörizme karşı güvende değil"

Terör kurbanları için saygı duruşu

Londra'daki terör saldırılarında yaşamını yitirenler için Türkiye de dahil olmak üzere AB üyesi ülkelerde 2 dakika süreyle saygı duruşu yapıldı.

AB üyesi ve aday ülkeler ile eş zamanlı olarak Türkiye'de saat 14'de gerçekleştirilen saygı duruşunda, Başbakanlık Merkez Bina'da 2 dakika süreyle siren çalındı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldığı ASO Meslek Komiteleri 2. Toplantısı'nda, saat 14.00'de, beraberindekilerle saygı duruşunda bulundu.

"LİDERİN KİMLİĞİNİN SAPTANDIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR"

İngiliz polisinin, başkent Londra'da geçen hafta düzenlenen bombalı saldırıların şüphelilerinin liderinin kimliğini saptadığını düşündüğü bildirildi.

Times gazetesinin güvenlik servislerine yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, diğer 4 şüpheli gibi Pakistan asıllı İngiliz
olan, ancak adı açıklanmayan bu kişinin, İngiltere'ye bir ay önce deniz yoluyla giriş yaptığı ve saldırılardan bir gün önce de ülkeden
ayrıldığı belirtildi.

Güvenlik servisleri kaynakları, bu kişinin, ABD'deki El Kaide şebekesi militanlarıyla da temasta olduğunu düşündükleri belirtildi.
Londra'da üç metro istasyonu ve bir otobüste düzenlenen saldırılarda 52 kişi ölmüştü.

SKY TV: "Dördüncü bombacı Jamaika doğumlu'

İngiltere'de bir hafta önce meydana gelen bombalı saldırıların ardından operasyonlarını sürdüren polis, bu kez de intihar eylemine giriştikleri öne sürülen 4 zanlının buluştukları Luton Havaalanı'na 20 mil uzaklıktaki Aylesbury kentinde bir eve baskın düzenledi.

Polis tarafından yapılan baskının ardından ev kordon altına alınırken, patlayıcı uzmanları evde arama başlattı. Sabah başlayan aramanın akşama kadar sürebileceği, konuyla ilgili açıklamanın ise ancak çalışmalar tamamlandıktan sonra yapılabileceği belirtiliyor.

İngiliz haber kanalı SKY TV'nin polis kaynaklarına dayandırdığı bir haberde, kimliği hakkında halen varsayımlar yapılan dördüncü intihar eylemcisinin Jamaika doğumlu İngiliz vatandaşı Lindsey Germail olduğu iddiası da ortaya atıldı.

MÜSLÜMANLARA SALDIRILAR ARTTI

Öte yandan , İngiltere'nin başkenti Londra'da geçen hafta düzenlenen bombalı saldırılardan sonra itidal çağrılarına rağmen, Müslümanlara yönelik 100'den fazla saldırı düzenlendi ve bir Pakistanlı göçmen öldürüldü.

Londra'daki saldırılardan Pakistan asıllı 4 İngiliz sorumlu tutulurken, Müslümanlara yönelik tepkinin artacağı endişesiyle polis
Müslümanları koruma önlemlerini artırsa da Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılarda artış oldu.

Nottingham kentinde pazar günü Pakistan asıllı bir kişinin dövülerek öldürüldüğü bildirildi. Kent'te Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) 18 yaşında bir öğrencinin çenesi, saldırılarla ilgili çıkan tartışma sırasında başka bir gencin attığı şişeyle kırıldı.

Londra dışındaki Camden kasabasında bir camiye birkaç kez bombalı saldırı düzenleneceği tehdidi yapılırken, yine Londra dışındaki
Hackney kasabasında iki Müslümanın evi taşlandı. Ayrıca camilerin ve bazı binaların duvarlarına Müslümanlara hakaretler içeren yazılar
yazıldı.

El Kaide üyesi olmakla suçlandığı için bir ABD cezaevinde iki yıl yatan Muazzam Begg, birçok Müslümanın özellikle Pakistan kökenlilerin
İngiltere'yi terk etmeyi düşündüğünü belirterek, ''İngiltere'deki Müslümanlar saldırıların ardından büyük bir tepki olacağı
düşüncesindeler'' dedi.

Bombalı saldırıları yaptıkları öne sürülen 4 gencin evlerinin bulunduğu Leeds kentinde yaşayan Pakistan asıllı Müslümanlardan birçoğu açık açık bu gençlerin ''kötü yola düştüğünü'' söylüyor. Adını açıklamak istemeyen 27 yaşındaki bir kadın, bombacıların ailelerinin iyi insanlar olduğunu belirterek, ''Çocuklarımızın geleceği konusunda kaygılanıyoruz, insanların onları kullanabileceğinden endişe ediyoruz'' dedi.

İngiltere Başbakanı Tony Blair, saldırılardan sonra Müslümanlara yönelik saldırılar düzenlenebileceği endişesiyle yaptığı açıklamada,
''İslam dininin yanlış ve sapkın yorumundan esinlenen kişilerin düzenlediği eylemlerden bütün Müslümanların sorumlu tutulmaması'' çağrısında bulunmuştu.

Blair ile dün görüşen İşçi Partisi milletvekillerinden Şahid Melik, İngiltere'deki Müslüman cemaatinin, saldırıları sadece kınamakla yetinmeyerek, radikallerin Müslüman gençleri kendi saflarına katmasına karşı mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone, saldırılarla ilgili olarak Müslümanların yargılanamayacağını söyleyerek, ''İnsanlık tarihindeki birçok ilerlemenin kaynağı ve barışçı işbirliğinden yana insanların inandığı dünyanın en büyük dinlerinden birini bir avuç fanatik yüzünden yargılayamazsınız''' demişti.

Londra'da üç metro istasyonu ve bir otobüste düzenlenen saldırılarda 52 kişi ölmüştü.


CHARLES: "GERÇEK MÜSLÜMANLAR KINAMALI"


İngiltere Prensi Charles, ''gerçek Müslümanların Londra'daki saldırıları kınaması gerektiğini'' söyledi. Charles, Daily Mirror gazetesinde yayınlanan yorumunda, ''bu tür saldırıların İslam'ın çarpıtılmış biçimi'' olduğunu belirterek, ''Bu vahşeti kınamak ve kendi içlerindeki nefret ve kötülüğü öğütleyenlerin kökünü kazımak her gerçek Müslüman'ın görevidir. Müslümanlar bunu inançları gereği değil, hepimizin yasaları korumak ve yasalara riayet etme yükümlülüğümüz nedeniyle yapacak'' dedi.

Charles, İslam'ın terörizmin nedeni olmadığını ve birçok Müslüman'ın vahşetleri kınadığını da belirtti. Bu arada, saldırılardan sorumlu tutulan 4 şüphelinin yaşadığı Leeds kentinde bomba imalathanesi olduğundan şüphelenilen bir evde yapılan aramada tehlikeli madde bulunmadı.

West Yorkshire polisi, evde bulunan şüpheli malzemenin tehlikeli olmadığını ve bölgede ikamet edenler için tehlike yaratmadığını,
kentteki Hyde Park bölgesinde bulunan evin civarındaki 150 evde yaşayanların evlerine dönmesine izin verildiğini açıkladı.

Polis ve askeri uzmanların, saldırıyı düzenlemekle suçlanan kişilerin Leeds'den geldiğini belirledikten sonra baskın düzenlediği
evlerden biri olan bu evdeki incelemesinin iki gün sürdüğü kaydedildi. Londra'daki saldırılarda 52 kişi ölmüştü.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Libya'da 2 Türk idam edildi
 Azerbaycan-KKTC seferleri başlıyor
 Gamze'nin öldüğü bildirildi
 Birinci Bursa'dan çıktı
 Allah ABD'den razı olsun!
 Kalbim oğlumun döneceğini söylüyor'
 Bölgede dağ taş aranıyor
 Hem 'Onur'unu hem 'Umut'unu kaybetti
 Bebeklere 'D'estek
 Erdoğan: Sınır operasyonu yaparız
 Van Gölü Canavarı yine göründü!
 Kuş ve Akdaş kasımda yakalanmış
 Emniyette 19 ilçe, 21 şube müdürü değişti
 İyotsuz tuz satmak ve kullanmak yasaklandı
 THY uçağına asılsız bomba ihbarı yapıldı
 Askeri birliğe roketli saldırı
ERDAL ŞAFAK
Çifte standart
Washington'dan dün,...
ALİ KIRCA
Rüzgâr!
Kıyıdan denize bakan insanların mavi suların...
ÖMER LÜTFİ METE
Terörün küresel efendileri
Londra saldırılarının...
YILMAZ ÖZDİL
İğne ve çuvaldız...
PKK konusunda gerçek şu: Ali Baba'yı...
ERGUN BABAHAN
SABAH rüzgârıyla yelkenler fora
Eğitim ve çevreye...
BALÇİÇEK PAMİR
Türkiye klinik deney cenneti!
Hafta başında TCK Kadın...
El Kaideci 'temiz aile' teröristleri
Londra bombacılarının kimlikleri belli oldu. Hepsi ya saygın ya da...
Bir hafta sonra gelen acı haber
Londra'yı kana bulayan bombalı saldırı eyleminden bu yana bir...
Maldonado cepte
Maldonado cepte
Fenerbahçe, Cruzeirolu Maldonado ile anlaştı. Ama yönetim yıldız...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu