kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan, muhalefeti eleştirdi
Erdoğan, muhalefeti eleştirdi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanlarına, ''Fosilleşmiş kavga siyasetini canlandırmaya tevessül edenlerle aynı seviyeye inmeyin'' diye seslendi.

Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, ülkenin konuşulması gereken meseleleri bulunduğunu, ülkenin
çok önemli yıllar kaybettiğini söyledi. Türkiye'nin büyük kayıplar yaşatmış, yararsız siyaset lafazanlıklarıyla örtülmesine asla izin vermeyeceklerini ifade eden

Erdoğan, ''Onun için AK Parti bu oyunun içerisinde asla bulunmayacaktır. Türkiye başta siyaset kurumları olmak üzere bütün unsurlarıyla Türkiye'yi geleceğe taşıyacak fikirleri, projeleri, vizyonu konuşmalıdır. İtişmeyle, kakışmayla hangi noktaya gelindiğini bu millet çok iyi biliyor'' diye konuştu.

Erdoğan, yaşanan kötü tecrübelere artık ihtiyaç olmadığını, ancak siyasi hayatını, kurumsal varlığını çatışma kültürü üzerine inşa
edenlerin bu gerçeğe karşı büyük bir aymazlık ve körlük içinde olmaya devam ettiğini söyledi.

İl başkanlarından AK Parti'nin siyasi dirayetine, temsil sorumluluklarına ve ülke için koyduğu hedeflere sahip çıkmalarını isteyen Erdoğan, ''Fosilleşmiş kavga siyasetini canlandırmaya tevessül edenlerle aynı seviyeye inmeyin'' dedi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: ''Biz bu ülke için doğru olduğuna inandığımız yolda yürümeye azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Bizim seviyeli duruşumuz, çağdaş siyaset potansiyelimiz milletimiz tarafından bilinmekte, farkımız da fark edilmektedir. AK Parti bu ülkenin yegane ümididir. Bu gerçek her geçen gün çok daha net ortaya çıkmaktadır. Siyaseti kavgaya çevirmek isteyenlerin attığı her adım, söylediği her söz siyasi acziyetlerinin bir başka belgesidir. Bu aslında sonlarının da geldiğinin ifadesidir. Bu aslında kendi partilerinin içindeki sıkıntıları gidermeye yönelik çıkışlardır. İyi muhalefet yapamıyorsunuz. Nedir iyi muhalefet yapmak? İyi muhalefet yapmak bu ülkenin geleceğini tehdit edebilecek çirkin çıkışlar yapmak veyahut edebe, adaba uymayan ifadeler hiçbir zaman olamaz.''

Başbakan Erdoğan, ABD'ye yaptığı son ziyaret hakkında da bilgi vererek, Türkiye'nin cazibesini hızla artırdığını kaydetti. ABD seyahati sırasında Sun Valley'de dünyanın ticaret devleriyle bir araya geldiğini ifade eden Erdoğan, ''Bunu bile zengin sofralarında gözyaşı dökmek, dertleşmek gibi ifadelerle ortaya koyacak kadar muhalefette bitmiş bir anlayış vardır'' dedi.

Türkiye'yi dünyada, ekonomide farklı bir yere oturtma anlayışı varsa, dünya devleriyle oturup, konuşup, pazarlık yapıp, sonucunu almak gerektiğini dile getiren Erdoğan, ''Kimse oturduğu yerde sizi arayıp bulmaz. Siz arayıp bulmak zorundasınız. Bunu bulmaktan aciz olanlarla bunu konuşmaya gerek yok. Biz aynı kararlılıkla devam edeceğiz'' diye konuştu.

''DEVLET ELİYLE ZENGİN OLMA DÖNEMİ BİTTİ''


Bu görüşmelerde ne konuştuklarının ve hangi neticeleri aldıklarının ortada olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti: ''Bunları bilmeden bu ifadeleri kullanıyorlar ve zannediyorlar ki, biz bunu söylersek güneşi balçıkla sıvayacağız. Kusura bakmayın güneş balçıkla sıvanmaz. Sadece balçık olduğun ortaya çıkar. Hamdolsun biz bunları şu anda yaşayarak görüyoruz. İnancımız odur ki, değişime açık ve istikrarlı bir Türkiye'nin önünde çok önemli kapılar açılacaktır.

Ülkemize doğru çok önemli bir yabancı sermaye akışı olacaktır. Bu bir tahlil değil, dünya ticaretinin devleri bizzat bu niyetlerini bize ifade ettiler. Nitekim, bu toplantıya bugüne kadar 5 lider katıldı. Bu kez ilk defa Avrupa'dan biz katılmış oluyoruz. Bu da Türkiye'nin şu andaki yapısından kaynaklanmaktadır.

Türkiye'yi daha ileriye götürecek adımları vakit kaybetmeden atmak zorundayız. Türkiye'nin iyiliğini istemeyen, güçlenmesinden korkanlar içte ve dışta her zaman oldu, olmaya da devam edecektir. Bu ülkede devlet eliyle zengin olanlar olmuştur. Ama şu anda devlet eliyle zengin olma dönemi bittiği için rahatsız olanlar da var. Bu kapı kapandı. Demokratikleşme sürecinde ciddi bir yükselme var. Şu anda Türkiye'de özelleştirmeye karşı çıkanlar da Türkiye'nin demokratikleşme sürecine karşı çıkanlardır. Bunlar aynı paraleldedir.

Burada doğru orantı söz konusudur. Türkiye'nin dikkatini dağıtacak hamleler yaparak, enerjimizi, heyecanımızı çalmaya gayret edenlere asla fırsat vermeyeceğiz.'' Başbakan Erdoğan, ülkenin huzurunu bozmadan ileri adımlar atacaklarını ifade ederek, ''Bu adımlarla Türkiye'nin önünü kesmeye çalışanların da oyunu bozulmaktadır'' dedi.

Erdoğan, konuşmasının sonunda il başkanlarından köy köy dolaşarak hükümetin icraatını anlatmalarını istedi. Bu arada, Başbakan Erdoğan, geçen hafta kalp krizi sonucu vefat eden Ağrı Milletvekili Mehmet Melik Özmen'e Allah'tan rahmet diledi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Prof. Dr. Gazi Yaşargil'e onur ödülü
 HSYK kısmen iade edildi
 RTÜK üyeleri seçildi
 Başkan yine seçilemedi
 'Türkiye, AB'ye yük olmaz'
 Başbakan isterse hemen giderim
 'Filistin Kervanı' İstanbul'a geldi
 Bakan Çiçek'ten yargıya geçmiş olsun sitemi
 Gül'e İngiltere'de fahri doktor unvanı
 Meclis'te sürpriz gündem hazırlığı
 Akdamar'a AB ilgisi
 Sezer adını kullanan bildirilecek
 'Sessiz devrim yaşanıyor'
 Yüce Divan tanığının baskı 'tartı'sı
 Kaçak Kuran kursu maddesi için dava
MUHARREM SARIKAYA
Ankara akşamları...
RTÜK Yasası'ndaki zorunluluk...
YAVUZ DONAT
Adapazarı'nın kardeşi Changchun
Changchun Çin'in küçük...
O an gözüm karardı
İki kadını çarpan kapkaççıları izleyen ve birini yakalamayı başaran...
Denenen ilaç ruhsatsız
Çocuklar üzerinde deneyi yasaklayan yasa maddesinin sessiz sedasız...
Kuş'lar Bağdat'ta kafeste
Kuş'lar Bağdat'ta kafeste
İstanbul'da 15-20 Kasım 2003'te düzenlenen bombalı saldırıların...
'Coşkun'uma bir şey olursa yaşayamam'
'Coşkun'uma bir şey olursa yaşayamam'
PKK teröristleri tarafından kaçırılan komando er Coşkun Kırandi'nin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu