kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AİLESİNE SÜRPRİZ YAPMAK İSTEDİ... PKK/Kongra-Gel teröristlerince kaçırılan komando er Coşkun Kırandi’nin, ailesine bildirdiği tarihten daha önce izin için yola çıkarak sürpriz yapmak istediği öğrenildi. Oğlunun kaçırıldığı haberini alınca adeta yıkılan baba İlhan Kırandi, “Devletimize yalvarıyorum, lütfen oğlumu bulsunlar” diye feryat etti...
'Coşkun'uma bir şey olursa yaşayamam'
'Çok yetenekli bir futbolcu'

Coşkun'dan acı sürpriz

PKK'nın kaçırdığı komando Coşkun, ailesine sürpriz yapmak için memleketine gidiyordu.

Terör hortladı... PKK, Tunceli Pülümür'de 40 aracın yolunu kesti... Militanlar, yolcuların neyi var, neyi yok aldı. Jandarma komando er Coşkun Kırandi'yi de kaçırdı... Coşkun, ailesine 17 Temmuz'da izne ayrılacağını söylemişti. Ama, erken yola çıktı.
Kırandi Ailesi perişan. Baba İlhan, "Coşkun benim tek oğlum. Ona bir şey olursa yaşayamam... Devleti göreve çağırıyorum" diye haykırıyor. PKK terörüne son bir yılda 114 şehit veren Türkiye, nefesini tuttu Coşkun'u bekliyor...


'Coşkun'uma bir şey olursa yaşayamam'

PKK teröristleri tarafından kaçırılan komando er Coşkun Kırandi'nin ailesi gözleri yaşlı biçimde, oğullarından gelecek müjdeli bir haber bekliyor.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde PKK/Kongra-Gel terör örgütü mensupları tarafından kaçırılan Jandarma Komando Er Coşkun Kırandi'nin Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki evinde gergin ve acılı bekleyiş sürüyor. Umutla çocuklarından gelecek güzel bir haberi bekleyen Kırandi ailesi, oğullarının kendilerine sürpriz yapmak için söylediğinden bir hafta önce izne ayrılarak yola çıktığını anlattı.

TEHLİKELİ YOLU SEÇTİ
Akçaabat Yaylacık Mahallesi'nde oturan iki çocuk babası tüpgaz bayi İlhan Kırandi'nin tek oğlu olan Coşkun Kırandi, geçtiğimiz yıl Adıyaman İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda vatani görevini yapmaya başladı. 27 Kasım'da tezkeresini almak için gün sayan Kırandi, ailesini çok özlediği için izne çıkmaya karar verdi. Ailesine, "17 Temmuz'da izne geleceğim" diyen genç, onlara sürpriz yapmak için önceki gün yola çıktı. Sevdiklerine bir an önce kavuşabilmek için de havayoluyla Ankara ya da karayoluyla Malatya üzerinden gitmek yerine, kısa, ancak tehlikeli olan Tunceli üzerinden geçen yolu tercih etti.

KÜNYESİNDEN ANLADILAR
Ancak bindiği otobüsün yolu, Tunceli-Pülümür karayolunun 35. kilometresinde önceki akşam saat 18.30 sıralarında teröristler tarafından kesildi. Bulunduğu otobüsün de içinde yer aldığı 40 aracı durduran teröristler, birçok kişinin paralarını ve değerli eşyalarını gasp etti. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre, tek tek kimlik kontrolü yapan teröristler, Coşkun Kırandi'nin boynundaki asker künyesini fark ederek genci kaçırdılar. Acı haber Kırandi'nin Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki babaevine ateş gibi düştü. Olayı gece saat 23.30 sıralarında öğrenen Kırandi Ailesi, 17 Temmuz'da izne bekledikleri oğullarının kaçırıldığı haberiyle şoka uğradılar. Bir anda evleri "geçmiş olsun" dileklerinde bulunan yakınlarının akınına uğrayan baba İlhan Kırandi, oğlunun bulunması için devletin tüm birimlerini göreve çağırarak, "Coşkun, benim tek oğlum. Ona bir şey olursa yaşayamam. Bir an önce oğlumun sağ salim geri alınmasını, devletimizin gerekeni yaparak bize müjdeli haber vermesini bekliyoruz" dedi. Amcasının oğlunun kaçırılmasına isyan eden Ahmet Kırandi de, "Şu anda elimiz kolumuz bağlı şekilde bekliyoruz. Acımız büyük... Askerliğinin bitmesine yaklaşık 4 ay kalmıştı. Buraya izne geliyordu. Allah'tan ümit kesilmez. Hayırlısıyla sağlam gelsin, bu bize yeter. Her an gelecek bir haberi bekliyoruz" diye konuştu.

OPERASYON BAŞLATILDI
Öte yandan Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, teröristlerce kaçırılan askerin götürüldüğü bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi. Tunceli Valisi Mustafa Erkal, gazetecilere yaptığı açıklamada da, "Yapılan araştırmalarda Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken memleketi Trabzon'a izinli olarak giden Coşkun Kırandi'nin terör örgütü üyelerince ormanlık alana doğru götürüldüğü belirlenmiştir'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kuş'lar Bağdat'ta kafeste
 Şehit yakınlarının buluştuğu adres...
 PKK, C-4 patlayıcılarını Irak üzerinden getiriyor
 İstanbul'u görmeden ölme!
 Karamanlis tatile geliyor
 Her şey Baykal'ın hatırası için
 Şüpheli paketlere akıllı robotla imha
 AİHM'den bir çevre bir de Gündüz cezası
 Zararlı film' vizyona giremiyor
 Kürt-Der'in faaliyeti durduruldu
 Caddebostan plajının açıldığı gün boğuldu
 Uzan, duruşmada savcıyı eleştirdi
ERDAL ŞAFAK
AB, İKÖ, ılımlı İslam
İngiltere Başbakanı Blair...
YILMAZ ÖZDİL
Durizm...
Turist.
Adı üstünde, orayı burayı...
ERGUN BABAHAN
Erdoğan'ın rahatsızlığı
Abdüllatif Şener'in sözleri...
Dört bombacı belli ama...
Dört bombacının kimliği teşhis edildi. Saldırıların büyük ihtimalle...
Bu kez Şam yanlısı bakan hedef oldu
Eski başbakan Refik Hariri'nin öldürülmesinden bu yana suların...
Artık G.Saraylıyız
Artık G.Saraylıyız
SABAH, İliç'in eski takımı Partizan'ın kampına girdi.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu