kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Bütün dünyada toplu taşıma araçları izlenmeli"
"Londralılar kendileriyle gurur duyuyor"

"Bütün dünyada toplu taşıma araçları izlenmeli"

Londra'daki kanlı terör saldırıları sonrasında, 25 kişinin halen kayıp olduğu açıklandı. Binlerce kapalı devre TV kamerası delil bulmak için taranırken, İngiltere Başbakanı Tony Blair: "Bütün dünyada toplu taşıma araçları yakından izlenmeli" dedi.

İngiltere'de meydana gelen bombalı saldırıların ardından aileleri ve yakınları tarafından arandıkları halde haber alınamayan 25 kişi bulunduğu açıklandı.

Kayıp kişiler arasında 26 yaşındaki Gamze Günoral adlı bir Türk'ün de bulunduğu ileri sürüldü. Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği yetkilileriyse Günoral hakkında henüz ellerinde kesin bilgi bulunmadığını açıkladılar.

King's Cross St. Pancrass istasyonuyla Russel Square istasyonu arasında meydana gelen patlama sırasında zarar gören ve hala bir vagonundaki ceset çıkartma çalışmalarının sürdüğü belirtilen trendeki çalışmaların da sürdüğü belirtiliyor.

Bu arada binlerce kapalı devre TV kamerasının delil bulunması amacıyla taranmaya başlandığı Londra'da, bombaların patladığı yerlerde de delil bulmaya yönelik çalışmalar sürüyor.

BLAİR: TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI YAKINDAN İZLENMELİ

İngiltere Başbakanı Tony Blair, bütün dünyada toplu taşıma araçlarının yakından izlenmesine devam edilmesi gerektiğini belirterek, bu araçlara bombayla binen teröristlerin masum insanların canına kıydıklarına dikkati çekti.

Sadece güvenlik önlemi alarak terörün engellenemeyeceğini de belirten Blair, BBC'nin Radyo 4 kanalına yaptığı açıklamada, devletlerin terörizme neden olan unsurları ortadan kaldırmasıyla terörün kökünden yok edileceğini kaydetti.

İslam'ın gerçek inançlarının teröristler tarafından saptırılmasına mutlaka engel olunması gerektiğini de söyleyen Blair, teröre ABD ve İngiltere'nin Irak harekatının yol açtığı yolundaki görüşleri de ''en kötü terör saldırısı 11 Eylül bu savaştan önce yaşanmıştı'' diyerek yanıtladı.

Teröristlerin İngiltere'yi yeniden hedef almaya çalışacaklarını ve bunun kaçınılmaz olduğunu belirten Blair, ''işin trajik yanı başarılı olmaları'' dedi.

Londra halkının direnişini de kutlayan Blair, halkın hain saldırıların ardından kendisini toparlamasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. ''İngiltere liberal bir toplum olarak kaldıkça teröre karşı yenilmeyecek'' diyen Blair, açık, liberal, çok etnik yapılı, çok dinli İngiliz toplumuyla gurur duyduğunu bildirdi.

"HERKESE KİMLİK KARTI VERİLMELİ"

İngiltere'de herkese birer kimlik kartı verilmesi ve bunların taşınmasının zorunlu hale getirilmesi yolunda süren tartışmalar konusundaki gördüklerini de açıklayan Blair, bu tür bir uygulamanın yasadışı göç ve organize suç gibi konularda çözüm olabileceğini söyledi.

Ancak terör gibi bir sorunun çözümünde, sadece bu tür önlemlerden medet umulamayacağını belirten Blair, ''açıktaki kadar kapalı nedenlerle de mücadele etmeliyiz. Mesela gerçek İslam'ın saptırılmasına izin vermemeliyiz'' dedi.

Gerçek Müslümanların bu tür saldırılar karşısında ayağa kalkıp terörün dini inançlarıyla bağdaşan tarafı olmadığını söylediklerine işaret eden Blair, bunu görmekten de mutluluk duyduğunu kaydetti.

Ortadoğu'da ve dünyanın diğer bölgelerinde adil ve adaletin hakim olduğu bir dünya kurulması gerektiğini, bunun Ortadoğu'daki barışın da tek çözümü olarak görülmesi gerektiğini anlattı.

Eski İşçi partili milletvekili George Galloway'in ''Londra halkı Irak savaşına girme kararının bedelini ödedi'' şeklindeki sözlerini de yanıtlayan Blair, Madrid'deki teröristlerin hükümetin değişmesine rağmen yeni saldırılar planladıklarının ortaya çıkartıldığını hatırlattı.

11 Eylül saldırılarının Afganistan'daki savaşın sebebi olduğunu da belirten İngiltere Başbakanı Tony Blair, Olimpiyat sevincinin ardından terörün acısıyla son derece karmaşık duygular yaşadığını kaydetti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 İngiliz polisi: "İntihar eylemcilerinin işi değil"
 ABD, Zaidan'da operasyon başlattı: 22 gözaltı var
 Hollanda'da deli dana
 Dennis Kasırgası can alıyor: 15 ölü
 İşte Londra Kasabı
 Londra'da yeni saldırı alarmı
 Samsunlu Okan felaketten yaralı kurtuldu
 Gamze'den iki gündür haber alınamıyor!
 Fransa'daki imajımızı Mitterrand düzeltecek
 Will Smith'e zamparalık izni
 Zsa Zsa Gabor ölümün eşiğinde
 Bono ve Geldof Chirac'la buluştu
 AIDS'e karşı ilk umut
Ferrari çarptı
Ferrari çarptı
Bir zamanlar Hagi'yi, Ortega'yı, Del Bosque'yi, Jean Marie Pfaff'ı;...
10'un adı Sasa İliç
10'un adı Sasa İliç
Birçok ünlü "10 numara"nın peşine düşen ancak sonuç alamayan G.Saray,...
Yargıdaki buzlar eridi
Yargıdaki buzlar eridi
Başbakan Yardımcısı Şahin, bildiriler yayınlayarak yargının...
'Cindoruk, Çakıcı MİT elemanı dedi'
Korkmaz Yiğit, tanık olarak dinlendiği Yüce Divan'da bir yandan şoke...
Yılmaz'dan Balkaner'e yanıt
Eski başbakan Mesut Yılmaz, "Bankama, yeğenine verdiğim krediyi geri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu