kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Sudan' sebeple ölüyorlardı
'Hastane masrafını ödeyeceğiz'
En zorlu hekim stajı
'Biz hijyene önem veririz'
Polis: Sabotaj olabilir...

Nişan gecesi 'zehir' oldu

Fatih Güray, İstanbul'daki nişan eğlencesinde su istedi... İçince midesi delindi... Su zehirli miydi yoksa bu bir sabotaj mıydı? Polis araştırıyor...

'Sudan' sebeple ölüyorlardı

Nişan gecesinde içtikleri sudan zehirlendiği düşünülen Bahar Aytaç-Fatih Güray çifti hastaneye kaldırıldı. Fatih'in durumu ciddiyetini koruyor. Doktorlar, suyun 'asit' gibi gencin midesini deldiğini söylüyor.

Caddebostan Rakkas Restoran'da zehirli olduğu iddia edilen suyu içen nişanlı çift ölümden kıl payı döndü. Aynı mekanda bir gece önce de benzer bir olay yaşandığı için sabotaj ya da suikast ihtimalini düşünen Kadıköy Emniyet Müdürlüğü ekipleri olaya el koydu. Babasına ait turizm firmasında çalışan Bahar Aytaç'ı 1,5 yıl önce tanıyıp aşık olan bilgisayar mühendisi Fatih Güray genç kıza evlenme teklif etti. Bahar Aytaç'ın bu teklifi sevinerek kabul etmesi üzerine nişan hazırlıkları başladı. İstanbul'un seçkin eğlence mekanlarından olan Cadde Rakkas'ta cumartesi gecesi havuz başı partisi yapılacaktı. Saat 21.00 sularında nişan başladı. Genç çift neşe içinde davetlileri kapıda karşılıyordu. Ancak aniden bastıran sağanak yüzünden törenin kapalı alanda devam edilmesine karar verilerek nişanlanacak çifti özel bir masaya alındılar. Bu arada üzülen gençleri teselli etmek isteyen yakınları çevrelerini sarıp onlarla sohbete başladı. Garsonlar bir istekleri var mı diye sorduklarında iki genç de su istedi. Gelen pet şişe onların gözü önünde açıldı. Makyajlı olan ve ruju bozulmasın diye suyu yudumla içmek isteyen genç kız dilinde duyduğu acıyla çığlık atıp bardağı elinden düşürdü.

DAMAT YERE YIĞILDI
Ancak sözlüsü bardaktaki suyu yarılamıştı. İşte o anda feryat ederek yere yığıldı. Nefes alamıyor, yutkunamıyor ve çırpınıyordu. Herkes paniğe kapılmış ne yapacaklarını bilemeden ağlamaya koşuşturmaya başladı. Fatih Güray'ın Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan kız kardeşi Sibel Güray o sırada mekanın giriş kapısında davetlileri şemsiyeyle karşılayıp, içeri yönlendirmekle meşguldü. Genç Sibel uzaktan da olsa, telaşı fark edip hızla olay yerine koştu. Ağabeyi ve gelin adayını yerde kıvranırken görünce önce şok oldu. Sonrakısa sürede toparlanıp neler olduğu öğrendi. Hemen yanlarına eğildi. Ağabeyi Fatih'in ağzını açıp ürkütücü biçimde şişmiş olan ve nefes borusunu tıkayan dilini dışarı çekti. Suni teneffüse başladı. Daha sonra gelin adayı genç kızın da hayata dönmesi için dakikalarca uğraştı. İki genç bir davetlinin aracıyla en yakın özel hastaneye götürüldüler. Ancak durum, o özel hastanenin imkanlarını aşıyordu. Hemen Alman Hastanesi'ne sevk edip yoğun bakıma alındılar. Derhal endeskopi yapıldı. Mide girişinde, ancak güçlü bir asitin açacağı delikler görüldü. Derhal müdahale edilip yaraların kaslara ulaşmasını engelleme çalışması başladı. Yutaklar çalışmadığı için sıvı beslenmeye geçildi. Genç kız söz konusu sudan çok az içtiği için daha az etkilenmişti. Oysa bardağın yarısını bir dikişte bitiren Fatih'in durumu ciddiyetini hala koruyordu.

AVUKATIN İSYANI
Gençlerin avukatı İsmet Salt, SABAH'a yaptığı açıklamada, "Hiç zehirlenme olayından sonra mekan tekrar açılır mı?.. Hadi açıldı diyelim, o şaibeli sulan insanlara dağıtılır mı? Öte yandan su firmasının temsilcileri hastaneye gelmiş müvekkillerimi ziyaret etmiş 'Asla suyumuzdan bir problem olmadığına eminiz' demişler. Buna ancak adli tıp karar verir. Bu da üç dört günden önce sonuçlanmaz" diye konuştu. Bu arada bir önceki geceye dair bilgileri Göztepe Karakolu ve Acıbadem Hastanesi'nden de kontrol ettim ve ilginç sonuçlarla karşılaştım. Dilek ve Mehmet Anar çifti, arkadaşlarıyla Cadde Rakkas'da bir gece önceki içtikleri sudan zehirlenmişler ve acıyla kıvranmaya başlamışlardı. Gıda mühendisi olan Dilek Anar, "Suyun içine asit sızması pek mümkün değildir. Muhtemelen daha sonra bir madde eklenmiş. Bizden sonra zehirlenenlerin daha ağır olması doğal. Biz suyu rakıyla içtik" diyordu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Las Vegas'ın belalısı 5 Türk
 40 yıllık icraatın muhasebesi...
 Çocuk ishalleri korkuttu
 'Selköy'de bir gece
 'Tanrı kutsasın'
 Avrupa'da da aynı
 Töre mağduru N.K. taburcu
 Valiliğe bırakıp gittiler
ERDAL ŞAFAK
Gerilimin nedeni seçim telaşı mı?
Başbakan...
UMUR TALU
Kimin çıkarlarıymış!
Bush, dünyanın her köşesindeki...
ERGUN BABAHAN
Modern krallarla iki gün
Amerika'nın en etkin...
ABD'yi Müslüman ajan Darwyn kurtaracak
ABD'ye saldıran terörist Türk aileden sonra bu kez ülkeyi kurtaran...
"Ucuz Fransız şarabı Chirac"
Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın "İngilizler'in Avrupa tarımı...
Havuzda devrim
Havuzda devrim
Süper Lig'in yayın hakkının dağıtımı için yeni model açıklandı. Yeni...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu