kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Minik rap'çiler şarkılarla trafik dersi veriyor
Minik rap'çiler şarkılarla trafik dersi veriyor
Beslenme tarzını birlikte belirleyin

'Rap'le trafik eğitimi

On rapçi çocuk kendi şarkılarıyla hem küçüklere hem de büyüklere trafik kurallarını öğretiyor.


Minik rap'çiler şarkılarla trafik dersi veriyor

Doğuş Çocuk, İstanbul'daki ilköğretim okulları arasında trafik konulu rap yarışması düzenledi. Finale kalan 10 okulun grupları, yarın Parkorman'da hünerlerini gösterecek.

Doğuş Grubu'nun bu yılın başında hayata geçirdiği sosyal projesi "Doğuş Çocuk" İstanbul'daki ilköğretim okulları arasında rap yarışması düzenledi. "Trafik Hayattır" sloganıyla yola çıkan Doğuş Çocuk'un "Trafik Temalı Rap Yarışması"na İstanbul'un 8 ilçesinden 419 ilköğretim okulu katıldı. Çocukların rap müziğe ve dolayısıyla rap yarışmasına ilgisi, başta Doğuş Çocuk yetkilileri olmak üzere öğretmenleri ve jüri üyesi ünlü DJ Funky C'yi çok şaşırttı. Rap gruplarının hepsini bilen, rap şarkıları ezbere söyleyen her yaştan çocuklar, kendi hazırladıkları şarkılarla yarışmaya katıldılar. Doğuş Grubu, Çocuk Aklı Danışmanlık, DJ Funky C, Gazeteci-Yazar Hıncal Uluç, Psikolog İdil Işık, Sony&BMG Music Türkiye, EMI Music, Hammer Music'ten yetkililer ve rap müzik eleştirmeni Tunç Dindaş'ın yer aldığı jüri, yaptığı ön elemeyle 31 aday belirledi. Sonra yaptıkları değerlendirmeyle de 10 okuldan 10 grubu yarı finalist olarak seçti.

FUNKY C'Yİ ŞAŞIRTTILAR
DJ Funky C, eleme yaparken çok katı olduklarını, söz, ritm ve dansa göre değerlendirdiklerini, tarzı tam yansıtmayan şarkı ve grupları elediklerini söyleyerek şöyle devam etti: "Büyükler arasında rap yarışması yapar gibi ciddi, kuralcı ve katı davrandık. Dolayısıyla çok iyi finalistler belirledik. İçlerinde önümüzdeki yıllarda iyi bir rap şarkıcısı olabilecek birçok çocuk var." Finale kalan 10 okulun rap gruplarını yarışmaya hazırlayan müzik öğretmenleri, çocukların rap müziğini çok sevdiklerini ve yakından takip ettiklerini belirterek, "Kıyafetlerinden aksesuarlarına, danslarından hareketlerine kadar tam bir rap'çi gibi oldular" diyor. Doğuş Çocuk proje sorumlusu Rayka Koronyo Şenbay da "Trafik Temalı Rap Yarışması" sayesinde, çocukların trafik kurallarını büyüklerden daha iyi bildiklerini anladıklarını vurgulayarak şu bilgileri verdi: "Biz açıkçası daha çok özel okullardan katılımcı bekliyorduk. Ancak devlet okullarından daha çok ilgi olduğunu gördük. Zaten finale kalanların da çoğu devlet okulu. Bu yarışmanın çocukların trafik bilgilerini pekiştirdiğine ve aileleri de bilinçlendirdiğine inanıyoruz. Doğuş Çocuk olarak, önümüzdeki günlerde yeni projelerle trafik, sağlık ve eğitim konularında çocuklara bilgilendirmeye devam edeceğiz."

İSİMLERİ DE TRAFİK TEMALI
Finalde yarışacak ilköğretim okulları ve gruplarının isimleri şöyle: Reşat Nuri Güntekin (Grup Sinyal), Özel İstanbul Çevre Okulları (Grup Çevreyolu Rap'çileri), Bostancı İlköğretim Okulu (5 B Grubu), Halil Türkan İlköğretim Okulu (Grup Fren), Mecidiyeköy İlköğretim Okulu, (Grup Mecidiye Işıkları), Evrim Özel Türk İlköğretim Okulu (Grup Ah Bu Trafik), Kadri Yörükoğlu İlköğretim Okulu (Grup Trafik Çocukları), Yıldız Özel Koleji (Grup Reflektör), 23 Nisan Kaptanoğlu İlköğretim Okulu (Grup Crazy Boys), Mustafa Vasıf Karslıgil (Grup Patinaj). Finale kalan 10 grup canlı performanslarını, DJ Funky "C"nin de katılımıyla 12 Haziran'da Park Orman'da düzenlenecek özel bir organizasyonla sergileyecek. Yarışmada dereceye giren gruplardan 1. olan grubun üyeleri maksi müzik seti, ikinci olan grubun üyeleri midi müzik seti, üçüncü olan grubun üyeleri MP3 çalar kazanacak. Finalde yarışan diğer 7 grubun tüm üyelerine ise discman hediye edilecek. Ayrıca finale kalan 10 okula mansiyon ödülü olarak birer bilgisayar verilecek.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Maalesef her otistik yağmur adam değil
 Batı ile Doğu tek nefes oldu
 Yaz modasına Kapalıçarşı yön veriyor
 Halas 71 ikinci baharını yaşıyor
 Geçmiş ve gelecek Pera Müzesi'nde
 Kralın 3 bin yıllık hazinesi
 Hayat Ömer için hiç kolay olmayacak
 Göz kamaştıran mücevherler
 Siverekli erkeklerin artık bir barı var
 Bizans gemisi karada bulundu
 Tatilcilere özel kitabevi
 Yardım melekleri 'engeller'i kaldırdı
 Doğası, insanı ve tarihiyle Van
 Azra Erhat'ın mavi düşleri
 İp üzerindeki yaşam savaşı
 Onların da tatile hakkı var
 Süpürgeyle gelen servet
 Bu işyerinde patron da diyette personel de
 Önce sınav stresi aşılmalı
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Kötü bir piyango gibi...
Anne oğluna sesleniyor:...
Bir yudum buzlu kahve ferahlatır
Bir zamanlar sadece köpüklü Türk kahvesini bilirdik. Şimdi espresso, capuccino,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.