kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu yaz 'yeşil elma' içeceğiz
Bu yaz 'yeşil elma' içeceğiz
Bu yazın gözdeleri

Yazın içkisi elma-viski

Bu sezon yeşil elma suyu tüm kokteyllerin vazgeçilmez malzemesi olacak.


Bu yaz 'yeşil elma' içeceğiz

Yaz aylarının vazgeçilmez içkisi kokteyller son yıllarda taze meyve sularıyla yapılıyor. Bu yazın en favori kokteyli ise yeşil elma ve viski bileşimi.

Yaz aylarının vazgeçilmez içkilerinden biridir kokteyl... Hal böyle olunca yazlık mekanların içki mönülerinde de birbirinden lezzetli onlarca kokteyl bulunur. Son yıllarda kokteyllerin mevsimlik modası dahi oluştu. Örneğin geçtiğimiz yaz taze nar suyu ile yapılan kokteyller çok tutuluyordu.

EVDE DE YAPILABİLİR
Alkollü içecekler sektöründe dünyanın önde gelen firmalarından birinde mentör olarak çalışan Ertan Engin bu yazın en çok tercih edilecek kokteyllerinin taze meyve suyu ile yapılanlar olacağını anlatıyor: "Çilek, yeşil elma, kavun hatta karpuz suyu kullanılarak yapılan kokteyller bu yaza damgasını vuracak. Özellikle votka ile yapılan kokteyller çok moda ama bunun yanı sıra viski de artık bu kokteyllerin vazgeçilmez ana öğesi olacak. Ancak her çeşit viski ile kokteyl olmaz. Benim bu konudaki tercihim J&B. Çünkü içindeki aromalar meyvemsi bir tada sahip. Bu da kokteylde baskın bir tad oluşmasını engelliyor. Zaten bu yazın en çok duyulan kokteylleri viski ve taze meyve sularıyla yapılanlar olacak." Engin evde de çok rahat kokteyl yapılabileceğini belirtiyor: "Örneğin Smirnof votka gibi bir ana içkinin yanı sıra çilek sıkılarak elde edilen meyve suyu ve gazoz muhteşem bir kokteyl hazırlamak için yeterli. Bardak üçe bölüp her üçü eşit kombine edilerek hazırlanmalı. Evdeki blender'dan geçirdiğiniz buz, çilek suyu ve votkanın üzerine gazoz eklemeniz muhteşem bir çilek votka kokteyli için yeterli." Geçtiğimiz kış aylarında açılan ve İstanbul'un en trendi mekanlarından biri haline gelen 360'ın barmeni Selçuk Yengeç de Sabah Cumartesi okurları için bu yazın konuşulacak kokteyl tariflerini verdi. Yengeç ayda yaklaşık 2 bine yakın kokteyl sattığını ve kendisine ait kokteyllerin özellikle çok beğenildiğini anlatıyor. Kendini geliştirmek için çok gezdiğini ve okuduğunu belirten Yengeç, kokteyllere mutlaka kendi yorumunu kattığını söylüyor. Taze meyve suyu ve viski kokteyllerinin bu yaza damgasını vuracağını ve özellikle yeşil elma suyu viski kombinasyonlarının çok tutacağının belirtiyor.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Maalesef her otistik yağmur adam değil
 Minik rap'çiler şarkılarla trafik dersi veriyor
 Batı ile Doğu tek nefes oldu
 Yaz modasına Kapalıçarşı yön veriyor
 Halas 71 ikinci baharını yaşıyor
 Geçmiş ve gelecek Pera Müzesi'nde
 Kralın 3 bin yıllık hazinesi
 Hayat Ömer için hiç kolay olmayacak
 Göz kamaştıran mücevherler
 Siverekli erkeklerin artık bir barı var
 Bizans gemisi karada bulundu
 Tatilcilere özel kitabevi
 Yardım melekleri 'engeller'i kaldırdı
 Doğası, insanı ve tarihiyle Van
 Azra Erhat'ın mavi düşleri
 İp üzerindeki yaşam savaşı
 Onların da tatile hakkı var
 Süpürgeyle gelen servet
 Bu işyerinde patron da diyette personel de
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Kötü bir piyango gibi...
Anne oğluna sesleniyor:...
Bir yudum buzlu kahve ferahlatır
Bir zamanlar sadece köpüklü Türk kahvesini bilirdik. Şimdi espresso, capuccino,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.