kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
Fransız Sokağı'nda eğlenin
Galata Şenliği'ni kaçırmayın

7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?

4 Haziran Cumartesi
Türk-Yunan Dostluk Festivali
Dördüncüsü yapılıyor. Düzenleyen: İstanbul'da "Defne", Yunanistan'da "Dafne" adlı Türk-Yunan Dostluk Derneği. Bu yılın teması, limanlar. Festivalin ilk ayağı 3-4-5 Haziran'da Selanik'te, ikinci ayağı ise 1-2-3 Temmuz'da İzmir'de. Bilgi için Bahar Çalık'ı arayabilirsiniz: Tel: (0532) 204 02 16. Mektup bilgisi: 4 Haziran 1953. Ahmet Hamdi Tanpınar, Paris'ten Mehmet Ali Cimcoz'a yazıyor: "Sabahattin Eyüpoğlu'na üç mektup yazdım. Üçü de masamın gözünde duruyor. Serseri oldum gitti şu Paris'te. Dünyanın en muntazam serseriliği. Yani işsizlik."

5 Haziran Pazar
Anılarımızla yaşayamayız
Yazar: Mustafa Olpak. Kitabın adı: 'Kenya-Girit- İstanbul Köle Kıyısından İnsan Biyografileri.' Ozan Yayıncılık. 2005 Şubat. 181 sayfalık kitaptan 3 cümle: 1. Annemin hayatı babamın peşinden gitmek oldu. 2. Girit'ten, Resno'dan Ayvalık yöresine gelen mübadillerin ilk durağı Cunda Adası'ydı. 3. Geçmişteki anılarımızla yaşayamazdık. Keyif bilgisi: Bugün, İstanbul Atlı Spor Kulübü'nün Engel Atlama Yarışmalarını izleme keyfi. Tel: (0212) 232 18 12.

6 Haziran Pazartesi
Başka kime yaslanabilirim ki?
Mariah Carey, Billboard Hot 100 listesinde 16. defa birinci olan kadın şarkıcı olarak müzik tarihine geçti. "'We Belong Together"' adlı şarkıdan bazı dizeler: Who else am I gonna lean on / When times get rough / Who's gonna talk to me on the phone / Till the sun comes up. Türkçesi: Başka kime yaslanabilirim ki / Zor zamanlarda / Sabaha kadar telefonda benimle kim konuşacak ki. Sokak istatistikleri bilgisi: Yer: Tatarbeyi Sokak. Karaköy yönü köşesindeki beş eski apartmanın çatısı. Zaman: Geçen hafta bugün, 13.50. Yumurta üstünde kuluçkada oturan martı: 1. Sadece oturan martı: 3. Ayakta duran martı: 4. Yürüyen kumru: 2. Sıçrayan serçe: 2. Kımıldamayan karga: 2.

7 Haziran Salı
Güneş batarken
Adı: Agora Kamping. Geyikli-Behramkale sahil yolu üzerinde, Ezine'ye 25 km. Tavaklı İskelesi beldesinde. Denize sıfır. Dört ağaç ev ve 10 ev tipi çadırlarda konaklama imkanı. Ayrıca kendi çadırlarıyla gelenlere ve karavancılara bol yer var. Girit mezeleri ile 120 kişi kapasiteli restoran. Canlı müzikte, konservatuar öğrencisi Şahan Gürkan'a zaman zaman Agora'nın işletme müdürü Aynur Hanım da Azeri türküleriyle eşlik ediyor. Güneşin batışı muhteşem. Plajda kumlarda kahve içme keyfi. Çanakkale'den 60 km. Tel: (0286) 647 00 37. Ezine. Karakılıç mevkii. Tavaklı İskelesi. Çiçek bilgisi: Küçük büyük her renk her boy sempatik kovalar, Eminönü, Tahtakale, Çanakçılar Sokak'ta.

8 Haziran Çarşamba
Huzurlu bir ev ortamı
Adı Bora Bora Apart. Sultan Çetin, kardeşleriyle birlikte işletiyor. Ankara'da gazeteci arkadaşlarıyla Ancyra adlı haftalık gazete çıkarıyor. Yazın huzurlu bir ev ortamı arayanlar için. Çok güzel ağaçlı ve çiçekli bir bahçesi var. Herkes bir aile gibi. Konuklar, birbirlerini kahvaltıya davet ediyor. Bora Bora Apart. Bodrum. Bitez. Tel: (0252) 363 79 42. Medya Bilgisi: Aylık Hayvan Dergisi'nde Banu Zeytinoğlu'nun Erol Günaydın'la yaptığı çok iyi bir söyleşi var.

9 Haziran Perşembe
Bağlama ile Dede Efendi
Dede Efendi'nin günümüzde notaları bulunan 283 eseri solo icralarla karşımıza getiriliyor. Bir proje. İlk CD'nin adı: Hazine. 13 eser yer alıyor ve 2 eser bağlama eşliğinde icra ediliyor. Tel: (0212) 631 77 05. Mani bilgisi: Yozgat'tan: Evimiz dört köşeli / İçi güller döşeli / Ne oynadım ne güldüm / Senden ayrı düşeli. Temizlik bilgisi: Kedi ve köpeklerin kıllarını temizlemek için yapışkan kısmı dışa dönük bir paket bandını elinize sarın, koltuklarınızı temizleyin.

10 Haziran Cuma
Sekiz Carmen ile Bir Matador
Bugün, Cuma, saat 15.30'da. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı ile Okul Aile Birliği'nin ortaklaşa düzenledikleri bir etkinlik. Klasik bale olarak Carmen'den çeşitli bölümler. Gösteride bir matador ile sekiz Carmen yer alıyor. Yer: Vali Erol Çakır Öğretmen Evi. Bostancı. Tel: (0216) 574 38 18. Yüzme bilgisi: Önünüzde boğaz var. Arkanızda ise Beykoz korusu. Kalabalık şehirden uzak. Saat 10'dan akşam saat 6'ya kadar yüzebiliyorsunuz. Hafta içi giriş 30 milyon. İstinye Deniz Otobüsü İskelesi'nin yanından özel tekne kalkıyor. Adı: Çubuklu 29. Paşabahçe Yolu, No: 24 Çubuklu - İstanbul. Tel: (0216) 322 28 29.
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Sahra'ya hayat veren Nil
 Kadıköy'de festival başlıyor
 Mutlu aşk vardır
 Ayakkabılarımız Gucci ve Prada ile yan yana satıldı
 Kendine güven, gösterişli ve çekici ol
 Oyuncaklar da modayı yansıtır
 Bahçeleriniz güzelleşecek
 Çapkın Alfie sevimli Suki
 Müziğe yön verenler en iyileri seçecek
 Sezen'in şarkıları bile heba edilmiş
 İstanbul'u dinliyorum
 Okuyamayan kızlara resimle destek
 Fındık, fıstık ve cevizli diyet
 Sıkıldım sıkıldım uçmak istiyorum
 Daum çok neşelidir ama gösteremiyor
 Onların seksiliği göze batmıyor
 Uzmanından evde eğitim
 Sanat tarihini resimler anlatır
 Kadınlara özel otomobil yarışı
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Türk-Yunan dostluk gecesi
26 Mayıs'ta Meme Vakfı bir...
Kaynananın hası gelinin ise yası
Kaynananın hası gelinin ise yası
Senaryosu, hınzır şakalar ve etkili esprilerle dolu bir film.
Beyaz Saray'ı siyahlar kurtarıyor
Beyaz Saray'ı siyahlar kurtarıyor
Bizim sevimli "büyük beden" Rahşan'ın köşe başlığını hatırlatan bu...
Fabrikasyon nikahlar
Evliliklerin arttığı yaz aylarında nikah salonlarının önündeki...
Yardım melekleri 'engeller'i kaldırdı
Maltepe Üniversitesi öğrencileri okula gitme şansı olmayan zihinsel engelli...
Doğası, insanı ve tarihiyle Van
Van Gölü'nün güzelliklerini objektifi ve yazılarıyla aktaran Lütfi Özgünaydın,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.