kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Uzmanından evde eğitim
Evlere servis köpek eğitmeni

Köpeğini uzun süre eğitim çiftliklerine göndermek istemeyenler, çareyi eve gelen uzmanlarda arıyor. Köpeğine özel 'ders' aldıran ünlü isimler de var.

Kafasına estiği zaman havlayan, sokakta ya da restoranda durmak bilmeyen bir köpeğiniz mi var? Dört yılda 300'den fazla köpeği eğiten Asım Sarıçiftçi köpeğinize istediğiniz eğitimi yerinde veriyor. Köpekler bu eğitimle evde ya da işyerinde sakince oturmayı hatta trafik ışıklarında karşıdan karşıya geçmeyi öğrenebiliyor. Ebru Gündeş, Sertab Erener, Levent Yüksel , Mehmet Ali Erbil de köpeklerine evde eğitim aldıran ünlüler arasında.


Uzmanından evde eğitim

Köpeğinizle sorunsuz bir hayat mı istiyorsunuz? Köpek eğitmeni Asım Sarıçiftçi minik dostunuza nasıl davranması gerektiğini kısa sürede, yerinde öğretiyor.

Köpeğinizin eğitim almasını istiyor ama bir türlü ondan ayrı kalamıyor musunuz? Merak etmeyin, bunun da çaresi var. Köpek eğitmeni Asım Sarıçiftçi, bizzat evinize gelip sevimli dostunuza kendi yaşam alanında ders veriyor. Üstelik Sarıçiftçi'nin söylediğine göre evde eğitimin diğer yöntemlere göre pek çok avantajı var. Bir kere köpeğiniz standart komutların yanı sıra sizin istekleriniz doğrultusunda eğitiliyor. Mesela her zaman gittiğiniz bir restorana köpeğinizi de götürmek istiyor ama "yaramazlık yaparsa..." diye korkuyor musunuz? Asım Sarıçiftçi, hemen köpeğinizi alıp, o restorana götürüyor ve nasıl davranması gerektiğini öğretiyor. Alışverişe çıktığınızda marketin önünde beklemeyi, trafik ışıklarında karşıdan karşıya geçmeyi, işyerinizde sessizce oturmayı ve önünden bir kedi geçtiğinde dahi dönüp bakmamayı öğrenmesi mümkün. Yani sevimli dostunuzla ilgili sorunsuz bir hayat yaşamak istiyorsanız, Asım Sarıçiftçi'de çözümler tükenmiyor.

DÖRT YILDA 300 KÖPEK EĞİTTİ
Yaklaşık 10 yıldır köpek eğitmenliği yapan Sarıçiftçi, Akademi Dog Kennels'dan ve Bursa Gemlik Askeri Veteriner Okulu'ndan iki ayrı diploması var. Son dört yıldır köpeklere evde eğitim veriyor. Bugüne kadar 300'ün üzerinde köpeği eğittiğini söyleyen Sarıçiftçi'nin müşterileri arasında ünlü isimler var. Mehmet Ali Erbil'in kangalları, Levent Yüksel'in Golden Retriever'ları, Sibel Tüzün'ün San Bernard'ı, Ebru Gündeş'in rotweiler'ı da Sarıçiftçi'den diploma almış. Ayrıca Ajda Pekkan, Coşkun Sabah, Sertap Erener, İlhan Mansız'ın yanı sıra bir çok işadamımının da köpeklerini eğittiğini söyleyen Sarıçiftçi, yaptığı bu farklı uygulamanın faydalarını şöyle anlatıyor: "Adı evde eğitim ama tabii verdiğimiz eğitimler sadece evle sınırlı değil. Köpeğin ev çevresinde dolaştığı yerleri de kapsıyor. Eğitimler haftanın 6 günü 1'er saatten 21 gün ile bir ay arasında sürüyor. Köpek dışarıda eğitim aldığı zaman ne yapması gerektiğini öğreniyor. Ayrıca biz köpeğe eğitim verirken sahibini de bilgilendiriyoruz. Çünkü köpeği eğitip veriyorsunuz ama insanlar ne yapacağını bilmiyor." Restoran işletmecisi Melis Dereboy, köpeği buçuk yaşındaki Layka'nın Asım Sarıçiftçi'den aldığı eğitimin çok faydasını gördüklerini söylüyor: "Layka 6 aylıkken Asım'la tanıştık. Toplam 5 hafta çalıştılar. Bu eğitimden sonra çok hanım hanımcık oldu. Eğitimin evde olması gerçekten büyük avantaj. Hayatımı çok kolaylaştırdı. Mesela Layka'yı restoranıma da götürüyorum. Ofiste sessiz sedasız oturmayı öğrendi. Eğitimden önce çok havlıyordu." Köpeklerin mutlaka bir uzmandan eğitim alması gerektiğini söyleyen Sarıçiftçi, en uygun dönemin 6 aylık-1 buçuk yaş arası olduğu görüşünde: "Bu dönemden sonra eğitimin başarı oranı yüzde 30'lara düşüyor. Temel ve ileri itaat eğitimlerinin ücreti ise 750-1250 dolar arasında değişiyor."

Neslihan Tunç

DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 Sahra'ya hayat veren Nil
 Kadıköy'de festival başlıyor
 Mutlu aşk vardır
 Ayakkabılarımız Gucci ve Prada ile yan yana satıldı
 Kendine güven, gösterişli ve çekici ol
 Oyuncaklar da modayı yansıtır
 Bahçeleriniz güzelleşecek
 Çapkın Alfie sevimli Suki
 Müziğe yön verenler en iyileri seçecek
 Sezen'in şarkıları bile heba edilmiş
 İstanbul'u dinliyorum
 Okuyamayan kızlara resimle destek
 7 gün 7 gece nerede ne yapmalı?
 Fındık, fıstık ve cevizli diyet
 Sıkıldım sıkıldım uçmak istiyorum
 Daum çok neşelidir ama gösteremiyor
 Onların seksiliği göze batmıyor
 Sanat tarihini resimler anlatır
 Kadınlara özel otomobil yarışı
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
FİLİZ AKIN
Türk-Yunan dostluk gecesi
26 Mayıs'ta Meme Vakfı bir...
Kaynananın hası gelinin ise yası
Kaynananın hası gelinin ise yası
Senaryosu, hınzır şakalar ve etkili esprilerle dolu bir film.
Beyaz Saray'ı siyahlar kurtarıyor
Beyaz Saray'ı siyahlar kurtarıyor
Bizim sevimli "büyük beden" Rahşan'ın köşe başlığını hatırlatan bu...
Fabrikasyon nikahlar
Evliliklerin arttığı yaz aylarında nikah salonlarının önündeki...
Yardım melekleri 'engeller'i kaldırdı
Maltepe Üniversitesi öğrencileri okula gitme şansı olmayan zihinsel engelli...
Doğası, insanı ve tarihiyle Van
Van Gölü'nün güzelliklerini objektifi ve yazılarıyla aktaran Lütfi Özgünaydın,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.