kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu ne sevgi ah!

Böylesi görülmedi! Başbakan'ın eski ayakkabısını, pantolonunu ve tablosunu alan işadamı, şöminesinin üstünü 'Erdoğan Köşesi' yaptı.

Başbakan Erdoğan bazı özel eşyalarını kermese bağışladı. Açık artırma yapıldı. AK Partili işadamı Hüseyin Akar, kimseye mal bırakmadı. Erdoğan'ın ayakkabısına, pantolonuna ve tablosuna 21 bin YTL ödedi.

BİBLO YERİNE AYAKKABI
Akar'ı merak ettik. Kapısını çaldık. İnanılmaz bir manzara ile karşılaştık... Başbakan'ın kullanılmış ayakkabısı, mermer şöminenin üstüne değerli bir biblo gibi yerleştirilmişti... Hemen üstünde tablosu, yanında da pantolonu asılıydı...

KOLEKSİYONU GENİŞLETECEK
Hüseyin Bey, "İstanbul'a göç ettiğimizde susuzluk vardı. 6 ay sıkıntı çektik. Erdoğan bu sorunu çözdü. O gün bugündür hayranıyım" dedi ve ekledi: "Bu daha başlangıç... Erdoğan köşesini mutlaka büyüteceğim..."


Tapınak gibi özel köşe!

Başbakan Erdoğan'ın fanatiği olan işadamı Akar, kermesten açık artırmayla 5 bin YTL'ye aldığı Erdoğan'ın eşyaları için evinde özel bir köşe ayırdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ayakkabıları ile kadife pantolonunu Üsküdar Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi'nin (TOGEM) düzenlediği kermesten toplam 5 bin YTL ödeyerek satın alan işadamı Hüseyin Akar evinde bir Erdoğan köşesi oluşturdu. Bundan sonra da Erdoğan'a ait alacağı manevi değeri yüksek eşyaları bu köşeye koyacağını söyleyen Akar, Başbakan'a İstanbul'un su sorununu çözdüğü için hayran olduğunu anlattı. Akar, Üsküdar Belediyesi bünyesinde kurulan ve başkanlığını Erdoğan'ın gelini Saadet Gülbaran'ın yaptığı TOGEM'in kermesinde Başbakan'ın ayakkabılarını bin 500 YTL, bir kadife pantolonunu 3 bin 500 YTL, yağlı boya tablosunu da 16 bin YTL'ye satın alarak dikkatleri üzerine topladı. İstanbul Sirkeci'deki Doğubank'ta beyaz eşya ticareti yapan 5 çocuk babası Hüseyin Akar bu alışverişi, önce yardım ama daha çok da Başbakan'a olan hayranlığından yaptığını belirterek, Erdoğan fanatikliğinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde başladığını söyledi ve şöyle konuştu:

'SUSUZLUĞUMUZU GİDERDİ'
"Daha önce hiçbir siyasi partiye ne üye oldum ne de katıldım. 1992'de memleketim Batman'dan Bahçelievler'e göç ettim. İstanbul'da altı ay su yüzü görmedik. O tarihlerde Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanı oldu. Ondan sonra o acıyı, yani susuzluğu bir daha yaşamadık. Erdoğan'ı o dönemdeki çalışmalarından dolayı taktir ettim ve hayran kaldım. Kendi kendime 'eğer bir parti kurarsa giderim' diye düşündüm.ÖZAL’I DA SEVERMİŞ... Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a da başbakanlığı döneminde hayran olduğunu anlatan Akar (yanda) “Ancak ANAP’a gitmeyi hiç düşünmedim. AK Parti’ye ise kendi kararımla geldim” dedi. Akar, Erdoğan’ın eşyaları ile oluşturduğu köşeye bin 500 YTL’ye aldığı Başbakan’ın eski ayakkabılarını da koydu. AK Parti kurulduktan sonra gidip üye oldum ve daha sonra Üsküdar AK Parti yönetiminde yer aldım." Batman'da da beyaz eşya ticareti yapan Akar, kermes alışverişini de şöyle anlattı: Asıl amacım TOGEM'e yardım, ancak Recep Tayyip Erdoğan'a da ayrı bir hayranlığım var. Bu memleket için gecesini gündüzüne katan başbakanın hayranıyım. Erdoğan çalışmasaydı, bir şeyler yapmasaydı yanında olmazdık. İnandığım için de partisindeyim. Sayın Erdoğan Türkiye'ye bir şeyler yapmak istiyor. Biz de katkıda bulunalım ve elimizden ne gelirse onu yapalım dedim. Aldığım pantolon ve ayakkabı şu anda evimde. Bundan sonra alacağım manevi değeri büyük olan eşyaları da evimde bu köşede sergileyeceğim. Daha önce de TOGEM'e katkıda bulundum. Kurulduğundan beri buradayım, çalışmaları çok güzel. Mesela Batman, Siirt, Mardin gibi doğu illerine yardım yapılmasını talep ettim, yardım edildi." "Ben normal bir esnafım, çok zengin değilim" diyen Akar, şöyle devam etti: "Benden daha zenginler var. Böyle yerlere yardımda bulunabilirler. Bizim de bir katkımız olsun istedik. Doğu ve Güneydoğu'da acı olaylar yaşandı. Bunun sebebi ise, yoksulluk ve eğitimsizlik. Kimseye muhtaç olmamak için inşatlarda amelelik bile yaptım. Amaçlarımdan birisi doğu illerine fabrika ve sanayiyi yaymak olacak. Batman da bunlardan biri. Yeri de müsait."

Gülcan DEMİRCİ / İSTANBUL-MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Yeni TCK'lı hayat: Herkes beklemede
 Davayı oturup izle ama fotoğraf yasak
 3 YTL'ye 'yurt' oteli
 Time'daki tanıtım ATO'nun
 Zümrüt Apartmanı davasında şok iddia
 PKK'lının ailesine tazminat davası
 Erdoğan'dan sürpriz 'Sikorsky ziyareti'
 Yeni TCK yönetmelikleri
 Yargı üyelerine 'yabancı gelin'
 MİT, telefonları sadece izlemiş!
 Pakistan'la askeri işbirliği
 Alman Marshall Fonu Ankara'da
 Öcalan için 'kazanılmış hak'
ERDAL ŞAFAK
TCK ve Watergate
Tarihin olağanüstü bir rastlantısı mı...
ALİ KIRCA
Altı yıl geçti, hâlâ yerdeyiz!
Okuduğunuz başlık ilk...
ÖMER LÜTFİ METE
Batı'da milliyetçi cilveler
AB Anayasasına 'hayır'...
UMUR TALU
Çözüm, iki gözüm!
Bugüne kadarki en iyi formülü, en...
YILMAZ ÖZDİL
Ayılana namaz bayılana mazot
Kasımpaşalı Başbakan, lafı...
ERGUN BABAHAN
Tirajda güven dönemi
ABC Türkiye, tirajları Uluslararası...
Terör korkusu 'ja' demeye yetmedi
Hollanda'da da AB anayasasına "hayır" dedi. Birçok AB uzmanına göre...
Polonyalı muslukçu!
Fransa'daki referandum, Türkiye'deki son genel seçimi andırıyor.
Türk gibi oyna!
Türk gibi oyna!
Mustafa Denizli, Yunanistan sınavını değerlendirdi: "Bu grupta...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu