kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türkan Şoray olmama imkan yok
Türkan Şoray olmama imkan yok

Aliye dizisinde güzelliğiyle olduğu kadar oyunculuğuyla da dikkatleri üzerine çeken Sanem Çelik, Türk sinemasının uzun süreden beri aradığı kadın yıldızlar arasında gösteriliyor.

Kara Melek olarak tanıdığımız Sanem Çelik, Aliye karakteriyle gönüllere taht kurdu. Yeteneği ve güzelliğiyle dikkatleri üzerine çeken Çelik artık başrollerin aranılan yıldızı. Son dönemde kadın yıldız çıkaramayan Türk sinemasındaki bu boşluğu dolduracak isimlerden biri olarak anılan Çelik, Türkan Şoray tarafından da tahtına aday gösterilmişti. Ama o böyle düşünmüyor. "Benim niyetim televizyona çıkıp şöhret olmak değildi" diyen güzel yıldız, büyük şöhretine rağmen, star hayatı yaşamıyor. Çelik'le Kara Melek'i, Aliye'yi ve Sanem'i konuştuk...
* Genç bir oyuncu olmanıza rağmen, Aliye dizisindeki rolünüzle birlikte adınızı zirveye taşıdınız. Bunu hayal ediyor muydunuz? Biz insanoğlu biraz doyumsuzuzdur. Onun için ulaşmak istediğim bir nokta belirlemeden hareket ediyorum ben. Hayat o kadar değişken ki, her an insanın başına bir şey gelebiliyor. Ben sadece sevdiğim bir işi yapmaya çalışıyorum. Aliye'nin senaryosunu okuduğumda Aliye karakterini çok sevmiştim. Oynayabileceğimi düşündüğüm bir karakterdi Aliye. Yani severek oynadığım için başarılı oldum galiba. "Daha iyi olmalıyım, her şeyin üstüne çıkmalıyım" diye düşünmüyorum ben.
* Kara Melek'te vamp bir kadını canlandırıyordunuz. Aliye'de ise evine çocuklarına bağlı bir kadını. Zor olmuyor mu, birbirine zıt rolleri canlandırmak? Ben oyunculuk eğitimi aldım. Bu eğitimin içinde her rolü oynayabilmek de var. Bunun için eğitiliyoruz zaten. Sana "Sen sadece şu rolü oynayabilirsin" deyip mezun etmiyorlar okuldan. Oyuncu olarak bambaşka rolleri oynayayım ki, hem tecrübe edinmiş, hem eğlenmiş, hem de kendimi tekrar etmemiş olayım.
* Türkiye'de birçok oyuncunun üzerine bazı roller yapışıyor ve hep o tarz rolleri tercih ediyorlar. Sizin böyle bir düşünceniz yok sanırım? Ben sıkılıyorum. Ben Kara Melek'te yapmak istediğim her şeyi yaptım. Aynı tarz bir rolde oynasaydım kendimi tekrar etmiş olurdum. Aliye bambaşka bir karakter. Oynadığımız her rol hepimizin içinde var. Oynadığımız rollerle eşdeğer tutuluyoruz. Bu kesinlikle televizyonun yapmış olduğu bir olay. O yüzden rollerin üzerime yapıştığını da kendi adıma düşünmüyorum. Ama şu da bir gerçek; Aliye, Kara Melek'in üzerine çıkmasaydı, ben hala Kara Melek olarak anılıyor olacaktım.
* Türkan Şoray, sizi tahtına aday olarak gösterdi. Siz de böyle mi düşünüyorsunuz? Bu çok büyük bir onur. Ben böyle bir tahta oturmayı hayal bile edemiyorum. Biz Türkan Şoray ile büyüdük. O bambaşka bir şey. O olmama imkan yok. Ama onun yanında küçük bir tahta oturmak keyifli olabilir tabi ki.
* Büyük bir şöhrete sahipsiniz. Ama star gibi yaşamıyorsunuz... Bu bir tercih meselesi. Özgürlüğümün bir kısmının da bana ait olmasını istiyorum. Benim de bir hayatım var. Aliye ve Kara Melek'ten çok daha farklı bir Sanem var. O Sanem de hayatını yaşamak zorunda ki Aliye daha güzel olsun ve bundan sonra oynayacağı roller daha yapıcı olsun. Benim niyetim televizyona çıkıp meşhur olmak değildi. Ben sadece işimi yaptım. Bu bir şans ve başarıdır. Ama bu olay, ben eve girdiğim zaman Sanem'e yansımamalı.

ZAFER AKBAŞ - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kadının burnunun kenarını öyle bir çekerim, meme olur
 Aslan terbiyecisi out Kanarya Ailesi in!
 Çoban Ahmet'in Şaşırtan Azmi
 Beyaz perdeye göz kırpıyor
 Kararsız kalmayın!
 Geleceğin turizmcileri
 Şanssızlığı mesleği oldu
 Mor ve Ötesi çocukları çocukları mest etti
GÜLSE BİRSEL
İçin için gülümsemek!
Birkaç hafta önce 'kahkaha...
AYŞE TÜTER
Soslu madalyon
Soya sosu, nişasta, yağ, limon suyu,...
Boynerler'den yaza merhaba
Boynerler'den yaza merhaba
Boyner Holding'in kurucusu Osman- Ayten Boyner çifti, her yıl mayısta...
Yaşının en güzel örneği
Yaşının en güzel örneği
Moda Polisi
Güzel annesi Şebnem Çapa'nın tüm genetik özelliklerini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.