kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Aslan terbiyecisi out Kanarya Ailesi in!
Aslan terbiyecisi out Kanarya Ailesi in!

Bu yıl şampiyonluk koltuğuna oturan Fenerbahçe'nin tişört, forma, terlik, aksesuvar gibi tüm ürünlerinin tasarımları, biri bayan üç genç tarafından yapılıyor. 6-0'lık galibiyetin ardından 'Aslan Terbiyecisi' serisi ile gündeme gelen tasarımcılar, şimdi Kanarya Ailesi ile taraftarın beğenisini kazanıyor.

Fenerbahçe'nin tişörtten kupaya, yüzükten çocuk giysilerine kadar çok sayıdaki ürünü üç genç tarafından tasarlanıp, yaratılıyor. İşletme mezunu Tasarım ve Ürün Geliştirme Müdürü Onur Tuncer, Üretim Müdürü Betül Aydoğmuş ve Ürün Müdürü Hasan Gülüm, sık sık toplantılar yapıyor, fikir alışverişlerinde bulunuyor ve Fenerbahçe markası için çok sayıda tasarım oluşturuyor. 'Doğuştan Fenerbahçeli' olan tasarımcılar, "Taraftarlarla iç içe olduğumuz için beklentilerini biliyoruz ve tasarladığımız ürünleri bunu göz önüne alarak yaratıyoruz" diyorlar.

ŞİMDİ MODA '98>100'
Yaklaşık 2 bin 500 çeşidiyle dünyanın en fazla ürün çeşitliliğine sahip spor kulübü olan Fenerbahçe'nin ürün tasarımcıları, Galatasaray'ın 6-0'lık yenilgisinin ardından hazırladıkları 'Aslan Terbiyecisi' serisinin ardından, şimdi de Kanarya'nın Aslan'ı silkelediği karakterle birlikte, '98>100' yazılı ürünlerle gündemde. Tasarımları ve esprileriyle taraftarın beğenisini toplayan ürünler, aralarında Berlin, Brüksel ve KKTC'deki Fenerium Mağazaları'nın da yer aldığı 40 Fenerium Mağazası ve 200 noktadan satışa sunuluyor.

KARAKTER AİLESİ OLUŞTURULDU
"Müşteri yok taraftar var" diyen ürün tasarımcıları, kulübün internet sitesine yansıyan taraftarların fikirleri ile diğer futbol kulübü ürünlerinin takibi sonucunda yeni karaterleri oluşturduklarını belirtiyorlar. Son olarak, Fenerbahçe'nin maskotu olan kanarya karakterize edilerek, 'Kanarya Dede', 'Kanarya Baba', 'Kanarya Anne', 'Delikanlı Kanarya', 'Kanarya Kız' ve erkek çoçuğundan olan 'Kanarya Ailesi' yaratıldı. Onur Tuncer, dünyada ilk kez bir spor kulübünün bir karakter ailesi oluşturduğunu ifade ederek, bu karakterlerin, hitap ettiği kitleye göre kullanıldıklarını söylüyor. Ürünlerin mimarları, yakında bu karakterlere isim verileceğini ve bu karakterlerin çizgi film yapımına dönüşmesi projesinin de hayata geçirileceğini müjdeliyor.

GOL OLDU RAFLAR BOŞALDI
Nobre'nin attığı golle şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe'nin yeni tişörtleri, öncelikle satış elemanlarına giydirildi ve ardından Fenerium raflarına yerleştirildi. Mağazalarda yerini alan tişört ve şapkalar satışa çıkar çıkmaz kapışıldı. FB ürünlerinin tasarımcıları, taraftarın üzerinde kendi yarattıkları ürünleri görünce çok gururlandıklarını söylüyor: "Mutluluktan ölüyoruz. Bu çok başka bir duygu bizim için."

* Ürün Müdürü Hasan Gülüm: 27 yaşındaki Hasan Gülüm Marmara Üniversitesi Tekstil ve Hazır Giyim Bölümü mezunu. Öğrenciyken part-time çalışmak üzere girdiği Fenerbahçe Kulübü'nde, şimdi taraftarların beklentilerine yanıt vermek için çalışıyor.

* Üretim Müdürü Betül Aydoğmuş: 33 yaşındaki Aydoğmuş, "Kendimi bildim bileli FB'liyim" diyor. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Tekstil mezunu olan Aydoğmuş, "Buraya müşteri değil taraftar geliyor. İsteklerine cevap vermeliyiz" diyor.

* Tasarım ve Ürün Geliştirme Müdürü Onur Tuncer: 35 yaşındaki Tuncer, Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. 10 yıllık tekstil deneyiminin ardından FB Kulübü'nde çalışmaya başlamış. 2 yıldır Fenerium'da çalışan Tuncer, fanatik FB'li olduğunu da belirtiyor.

NEBAHAT KOÇ - MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kadının burnunun kenarını öyle bir çekerim, meme olur
 Türkan Şoray olmama imkan yok
 Çoban Ahmet'in Şaşırtan Azmi
 Beyaz perdeye göz kırpıyor
 Kararsız kalmayın!
 Geleceğin turizmcileri
 Şanssızlığı mesleği oldu
 Mor ve Ötesi çocukları çocukları mest etti
GÜLSE BİRSEL
İçin için gülümsemek!
Birkaç hafta önce 'kahkaha...
AYŞE TÜTER
Soslu madalyon
Soya sosu, nişasta, yağ, limon suyu,...
Boynerler'den yaza merhaba
Boynerler'den yaza merhaba
Boyner Holding'in kurucusu Osman- Ayten Boyner çifti, her yıl mayısta...
Yaşının en güzel örneği
Yaşının en güzel örneği
Moda Polisi
Güzel annesi Şebnem Çapa'nın tüm genetik özelliklerini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.