kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Futbolun kalbi İstanbul'da atıyor
Avrupa'nın en büyük kupası sahibini arıyor
Liverpool Teknik Direktörü: 'Bu kupa için açız'
AC Milan Teknik Direktörü: 'Maçı kazanmak istiyoruz'
Maçı İspanyol hakem Gonzales yönetecek
İtalya'da manşetler Milan'a ayrıldı
Ünlü futbolcu Maradona İstanbul'da
Taraftarlardan renkli görüntüler

Liverpool Teknik Direktörü: 'Bu kupa için açız'

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2004-2005 sezonu finalinde yarın AC Milan ile karşılaşacak olan Liverpool'un İspanyol Teknik Direktörü Rafael Benitez, bu kupa için aç olduklarını ifade ederek, ''AC Milan'ın tecrübesini böylece karşılayacağız'' dedi.

Benitez, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen ve 500'e yakın Avrupalı medya mensubunun katıldığı basın toplantısında, final maçını kazanacaklarından emin olduğunu söyledi.

AC Milan'ın zayıf yönlerini tespit ettiklerini ifade eden İspanyol teknik adam, ''Daha önceki maçlarda yaptığımız şeylerin aynısını yapamayabiliriz. Bizim için iyi, AC Milan için kötü olanı yapmaya çalışacağız. Rakibimizin zayıf yönlerini bulup bunlardan istifade etmek istiyoruz. Takımıma güveniyorum, çok iyi oyuncularımız var. Kazanabiliriz'' diye konuştu.

Benitez, bütün teknik direktörlerin takımlarının iyi oynamasını istediğini belirterek, Liverpool olarak yarın kaybedecek hiç bir şeylerinin olmadığını, ancak kazanacak çok şeylerinin bulunduğunu söyledi.

Liverpool'a kupa kazanmak için geldiğini dile getiren Rafael Benitez, şöyle devam etti: ''Bu tür maçları oynamak benim için çok güzel. Kupa kazanmak da güzel oluyor. AC Milan çok iyi bir takım, önemli oyuncuları var. Çok önemli takımlara karşı oynayıp buraya geldiler. Ligi ikinci bitirmeleri önemli değil. Yarın sahada en iyi AC Milan'ı göreceğimizi tahmin ediyorum, biz de en iyi Liverpool'u ortaya koymaya çalışıyoruz.Biz burada ne yapacağımızı çok net şekilde biliyoruz. Ekibim çok iyi durumda. Son bir haftadır da çok iyi çalıştık. Yarın kupayı bize kazandıracak şeyleri yapacağız. Oyuncularımıza oyunun tadını çıkarın, ne yapacağınızı biliyorsunuz, bunu yapın diyeceğim.''

''AÇIK BİR MAÇ OLMAYABİLİR''

Benitez, bu tür final maçlarında her zaman iyi bir oyun görülemeyebileceğini vurgularken, oyunda 2 farklı öne geçmeleri halinde, maçın kendileri için rahatlayabileceğini ifade etti.

Final maçının büyük önem taşıdığını çok iyi bildiklerini anlatan Rafael Benitez, ''Bir gerginliğimiz, kuşkumuz veya kaygımız yok. Elimizden gelenin en iyisini ortaya koyup kupayı almak, taraftarlarımız ve şehrimiz için bu kupayı kazanmak istiyoruz. Çünkü dünyanın en iyi taraftarı bizde'' dedi.

Rafael Benitez, Liverpool'un tarihi ve büyüklüğünü herkesin bildiğini kaydederek, bunca yıl aradan sonra Avrupa'da 5. kupayı kazanmanın muhteşem bir şey olacağını vurguladı.

Benitez, basında teknik direktör olarak övülmesi konusunda ise ''Benim için övgüler varsa bu güzel bir şeydir. Ancak, benim şu anda düşündüğüm gazete okumak değil, oyuncularıma maçı kazanmaları için yapmaları gereken şeyleri söylemektir, maçı kazanmak için gerekli taktiği ortaya koymaktır'' ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının Shevchenko'ya özel bir tedbir alıp, almayacağını sorması üzerine de Rafael Benitez, bu oyuncunun çok iyi bir forvet olduğunu, ancak rakipte bir çok tehlikeli futbolcu bulunduğunu ve hepsine tedbir alacaklarını kaydetti. İspanyol teknik adam, maçı 90 dakika içinde kazanmak istediklerini ve bu nedenle fazla penaltı atışı çalışmadıklarını ifade etti.

ALONSO: ''İSTANBUL'U SEVİYORUM''


İngiliz ekibinin İspanyol oyuncusu 'Xabi' Alonso ise daha önce İstanbul'a 3 kez geldiğini belirterek, ''İstanbul'u çok seviyorum'' dedi.

Alonso, yabancı bir basın mensubunun ''İstanbul'da iyi uyuyabildin mi?'' şeklindeki bir sorusu üzerine, ''İstanbul'u seviyorum. Buraya 3 kez geldim ve her zaman memnun oldum. Heyecan verici bir şehir burası.Biraz da heyecandan dün gece uyuyamadım'' yanıtını verdi.

İspanya'dan da kendilerini destekleyen insanların olduğunu bildiğini kaydeden Alonso, bunu iyi bildiğini yarın kupayı onlar için de kaldıracağını söyledi.
''Xabi'' Alonso, AC Milan'ın favori gösterildiğini, ancak yarın tek bir maç yapacaklarını ve her şeyin olabileceğini vurguladı. Alonso, maçın hakeminin İspanyol olmasının hiç bir önemi olmadığını kaydederek, ''Kendisini tanıyorum. Üstün profesyonel nitelikleri olan bir hakemdir. Ancak benim için fark etmez'' dedi. Şampiyonlar Ligi finalini kazanmalarına rağmen gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edemeyebileceklerinin hatırlatılması üzerine de Alonso, UEFA'nın kurallarında gelecek sezon için değişiklikler olabileceğini, ancak kendilerinin sadece maçı kazanmayı düşündüklerini söyledi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Ülkerspor: 77 - Beşiktaş: 83
 Daum: Teklifleri inceliyorum
 Fatih Terim, Torino'ya göz kırpıyor
 Fener forever
 Şampiyonlukta payım az!
 Düğmeye basıldı
 Luce'den teklif
 İstanbulspor sezona bedel
 Pes etmek yok: 82-80
 Hedef 35 milyon
 Stres diz boyu
 Fransa Açık'a Kim damgasını vuracak
 Stat finale hazır
 Panorama
 Haber hattı
 Maksat spor olsun
MURAT DEMİRYAS
Sezar'ın hakkı
Ve şampiyon Fenerbahçe... Şu an için...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Daum ilk defa başardı
F.Bahçe Kadıköy'deki çok önemli...
'Başbakan hariç bir şey bilen yok'
'Başbakan hariç bir şey bilen yok'
AKP'nin 'kayıt dışı siyaset' yaptığını söyleyen Devlet Bahçeli,...
Kudüs Patriği'ne İstanbul adaleti
Kudüs Patriği'ne İstanbul adaleti
Adı yolsuzluğa karışan Kudüs Patriği I. İrineos, dünyanın dört bir...
Şermin Cannes'ı büyüledi
Şermin Cannes'ı büyüledi
Dünya yıldızlarının akın ettiği 58'inci Cannes Film Festivali'nde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu