kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Futbolun kalbi İstanbul'da atıyor
Avrupa'nın en büyük kupası sahibini arıyor
Liverpool Teknik Direktörü: 'Bu kupa için açız'
AC Milan Teknik Direktörü: 'Maçı kazanmak istiyoruz'
Maçı İspanyol hakem Gonzales yönetecek
İtalya'da manşetler Milan'a ayrıldı
Ünlü futbolcu Maradona İstanbul'da
Taraftarlardan renkli görüntüler

Futbolun kalbi İstanbul'da atıyor

İtalya'nın Milan ile İngiltere'nin Liverpool takımları arasında yarın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin 2004-2005 sezonu finali öncesi tüm dünyadaki futbolseverler gözlerini İstanbul'a çevirdi.

Yaklaşık 200 ülkede TV'den canlı yayınlanacak final maçı için milyonlarca futbolseverin gözü İstanbul'da olacak.

MEDYA ORDUSU


İstanbul'daki final maçını adeta bir medya ordusu izleyecek. Final için 120'si Türk, toplam 1800 medya mensubunun UEFA'ya akredite yaptırdığı, ancak bunların bir bölümünün stat dışında görev yapacağı kaydedildi.

Karşılaşma için genişletilen basın tribününün kapasitesi 980'e çıkarıldı. Bunlar içinde 300 TV, 54 de radyo spiker anlatım yeri bulunuyor. Ayrıca 8 adet panaromik stüdyo inşa edildi. Maçta saha içinde 170 foto muhabirinin görev yapacağı kaydedildi.

Bu arada Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nün, en modern haberleşme sisteminin sağlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığı ve yaklaşık 300 bin YTL yatırım yaptığı bildirildi. Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde ayrıca ilk kez en geniş çapta kablosuz internet bağlantısının uygulanacağı açıklandı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ


Milan ile Liverpool takımları arasında yapılacak final maçında olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak.Karşılaşma öncesi, sırası ve sonrasında 6 bin polis, 2 bin 100 özel güvenlik görevlisi ve 600'ün üzerinde jandarmanın görev yapacağı öğrenildi.

BİLETLER GÜNLER ÖNCE BİTTİ

Final maçı için 80 bin kişilik Atatürk Olimpiyat Stadı'nın kapasitesi 70 bin 24'e düşürüldü.Satışa sunulan biletlerin tamamı günler öncesinde tükenirken, biletlerin 40 bin 154'ü finalist takım taraftarlarına, 15 bin 172'si Türk ve diğer ülkelerden gelecek ziyaretçilere, 2 bin 477'si Yerel Organizasyon Komitesi'ne, 6 bin 3'ü UEFA'ya, 6 bin 218'i de sponsorlara ayrıldı.

Biletler 7 ayrı kategoride 20 ile 150 Avro arasında değişen fiyatlarla satıldı. Bilet bulamayanlar el ilanları dahil pek çok şekilde yüksek fiyatlarla bilet arayışını sürdürüyor.Final maçından 5 milyon avroluk hasılat bekleniyor.

TARAFTARLARA AYRI GÜZERGAHLAR

Finalist takım taraftarları güvenlik nedeniyle stada ayrı ayrı güzergahlardan getirilecek.Buna göre, Liverpool taraftarları kuzeydeki, Milan taraftarları da güneydeki yolu kullanacak. Sabiha Gökçen Havaalanı Liverpool, Atatürk Havalimanı Milan taraftarları için ayrıldı.

İngiliz taraftarlar yarın sabah itibariyle Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan Taksim'e götürülecek ve 11.00 ile 16.30 saatleri arasında, buradan otobüslerle stada transfer edilecek.

Milan taraftarları da Atatürk Havalimanı'ndan metro ve taksileri kullanarak Sultanahmet'egelecekler. Aynı şekilde İtalyan seyircilerin de saat 11.00'den itibaren Sultanahmet'ten otobüslerle stada geçirilecek.

OTOPARK KAPASİTESİ ARTIRILDI

Dev maç için stadın otopark alanın kapasitesi artırıldı. Mevcut bin 220 araçlık açık otopark ve 403 araç kapasiteli kapalı otoparka 10 bin araç kapasiteli otopark ilavesi yapılarak, toplam otopark kapasitesi 11 bin 220'ye çıkarıldı. Ayrıca 213 otobüs park yeri hazırlandı. Dev maç için İETT'nin 800 otobüs ile hizmet vereceği öğrenildi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ÇADIRI

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin 4 ana sponsorunun, davetli misafirlerini maç öncesi ağırlamak için stat etrafına 16 bin metrekarelik Şampiyonlar Ligi Çadırı kuruldu.

Bir milyon dolara mal olan, yaklaşık 5000 davetlinin ağırlanacağı çadırın mutfağında 300'ü Türk, 300'ü Avusturyalı olmak üzere toplam 600 kişi çalışıyor.
Ayrıca, stadın hemen önünde ayrı ayrı bölümlerde iki takım taraftarlarının maç başlayana dek vakit geçirip, eğlenecekleri geniş bölümler oluşturuldu. Bu alanda çok sayıda portatif tuvalet ile lavabolar yer alıyor.

YEDEK KULÜBELERİ 60 CM AŞAĞI İNDİRİLDİ

Sahanın etrafındaki tartan pist, geçici olarak yeşil halıyla kaplandı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nın kapalı tribünündeki ilk 10 koltuğun, görüş açısının yeterince elverişli olmaması nedeniyle boş bırakıldığı,ağ gerilen bu alana taraftarların pankart ve afiş asacakları bildirildi.

Yedek kulübeleri, arkasındaki tribünlerde oturan taraftarların görüş açılarını engellememek için yaklaşık 60 santimetre aşağıya indirildi.Özel temizlik şirketine bağlı görevliler, tribün koltukları ve diğer bölümlerin temizliğini aralıksız yapıyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi stada bütçelerinden 63 trilyon lira
para harcadı. Çalışmalar kapsamında 16 kilometre yol, 6 geçit yaptı. 1 milyon 570 bin 748 metrekare alanda yaklaşık 44 bin ağaç ve çalı dikti. 40 metrekare alan çimlendirildi.Bu arada, ana sponsorlardan Ford'un, 130 araçlık filoyla ulaşımı sağlayacağı kaydedildi.

ŞAMPİYON 10, İKİNCİ 6 MİLYON AVRO KAZANACAK


Final maç organizasyonu için UEFA 5.2 milyon avroluk yatırım yaparken, Şampiyonlar Ligi havuzundan finalist kulüplere toplam 16 milyon avro verilecek.
Final sonrasında yapılan bütçe hesaplamalarına göre yerel organizasyon komitesinin yaptığı harcamaları bilet geliri ve diğer ek gelirler ile karşılanırken, en karlı çıkan kesim finalist takımlar olacak.

Şampiyon olan takım 10 milyon avro, finalist 6 milyon avroyu kasasına koyacak. Ayrıca, bilet gelirlerinin yüzde 60'ı, bu iki takım arasında paylaştırılacak.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Ülkerspor: 77 - Beşiktaş: 83
 Daum: Teklifleri inceliyorum
 Fatih Terim, Torino'ya göz kırpıyor
 Fener forever
 Şampiyonlukta payım az!
 Düğmeye basıldı
 Luce'den teklif
 İstanbulspor sezona bedel
 Pes etmek yok: 82-80
 Hedef 35 milyon
 Stres diz boyu
 Fransa Açık'a Kim damgasını vuracak
 Stat finale hazır
 Panorama
 Haber hattı
 Maksat spor olsun
MURAT DEMİRYAS
Sezar'ın hakkı
Ve şampiyon Fenerbahçe... Şu an için...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Daum ilk defa başardı
F.Bahçe Kadıköy'deki çok önemli...
'Başbakan hariç bir şey bilen yok'
'Başbakan hariç bir şey bilen yok'
AKP'nin 'kayıt dışı siyaset' yaptığını söyleyen Devlet Bahçeli,...
Kudüs Patriği'ne İstanbul adaleti
Kudüs Patriği'ne İstanbul adaleti
Adı yolsuzluğa karışan Kudüs Patriği I. İrineos, dünyanın dört bir...
Şermin Cannes'ı büyüledi
Şermin Cannes'ı büyüledi
Dünya yıldızlarının akın ettiği 58'inci Cannes Film Festivali'nde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu