kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yeni çiftlik balıkları
Sofralarımıza yeni derya kuzuları
Yeni çiftlik balıkları

Yeni çiftlik balıkları


Balıkçılığın ustası Ali Pasiner Balık ve Olta adlı eserinde sofralarımıza çiftliklerden gelen balık türleri hakkında şunları yazıyor.

SİNARİT
Çok kuvvetli bir balık olan sinaritin en büyükleri 15-20 kilo gelebilir ve boyları da 1 metreyi bulur. 20-30 santim arasındakilere sinarit palazı denir. Eti çok lezzetlidir.

EŞKİNA
Taş balığı da denir. Boyları 30 santim, ağırlıkları 600 gramdır. Ancak 3-4 kiloya kadar olanlarına da rastlanır. Eti beyaz ve çok lezzetlidir. Haşlaması, tavası, ızgarası, çorbası nefistir. Haşlandıktan sonra mayonezle soğuk olarak da yenir. Eti en makbul balıklardandır.

KARAGÖZ VE SARGOZ
Denizlerimizde yaşayan üç tür karagözden ikisi Sivriburun karagöz (Puntazzo puntazzo) ve baltabaş karagöz de denen sargoz'dur (Diplodus sargus). Son derece lezzetli ve makbul olan bu balıkların kuyruk yüzgecinin dibinde nokta şeklinde koyu bir leke bulunur.

FANGRİ VE MERCAN
Aynı familyadan olan fangri (Pagrus fangri) ve kırmızı bantlı mercan (Pagrus auriga) lezzeti kadar, pembe rengiyle, görünümü de çok güzel balık türleridir. 15-20 kiloya kadar olanlarına da rastlanır. Ancak lezzet açısından yarım kiloyla bir kilo arasında olanlar makbuldür.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Fransız peynirinin en Fransız markası
 2004 mahsulü boyalı ve sulu şaraplar
 Bitki ve meyveler 'poşet'e girdi
 Beyaz Saray'a Bağdatlı aşçı
 Buyurun Japon sofrasına
 Kardinal'in devrimci aşçısından mutfak duaları
 Çocukların yemekleri yarıştı
 Komşu usulü yaprak sarma
 Önce deniz sonra midyeler kirlendi
 Mmm... Çok leziz!
 Jakobenler Sahili'nde şarap suaresi
 Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek
 Vivaldi yemeğe lezzet katar
 Çevre dostları buluşuyor
 Önce özgürlük sonra yemek
 Portakal çiçeği sahili ve trüf mantarı lezzeti
 Şarap kursunda bir efsane
 Mutfakta 'Devrim'in izi var
 Şarap üreten Anadolu kaplanları
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Bandırma yolcuları
Bandırma yolcuları
Atatürk'e en büyük acıyı Samsun'a yanında götürdüğü Kazım Dirik...
Bu ne zamansız bir ölüm
Bu ne zamansız bir ölüm
Ne oldu, sevgili kardeşim... Niye bizi böylesine erken bırakıp...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.