kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Elimle, yüzümle, gözümle oynamam
Elimle, yüzümle, gözümle oynamam

17 yıl aradan sonra ekranlara geri dönen Hülya Darcan, hâlâ bıraktığımız gibi. Oyuncu Tanju Korel'le 35 yıllık mutlu bir evliliği sürdüren Darcan'ın 30 ve 22 yaşlarında iki kızı ve bir de torunu var. 55 yaşında güzelliğini muhafaza etmesini, hayat arkadaşına ve dünya tatlısı kızlarına bağlayan güzel anneanne, "Sevgi denen mucizeye çok inanıyorum. Ailemin sevgisi beni koruyor" diyor..

* 55 yaşındasınız iki çocuğunuz var ve 17 yıl önce sizi bıraktığımız gibisiniz. Güzelliğinizi nasıl koruyorsunuz?
Şöyle yaptım, böyle yaptım diyemem ama ben sevgi denen mucizeye çok inanıyorum. 35 senedir beni ilk günkü gibi seven ve sevgisini her fırsatta belli eden bir eşim var. İki harika kızım ve bir torunum var. Onların sevgileri beni böyle tutuyor sanıyorum. Çünkü ben hiçbir zaman elimle, yüzümle, saçımla, vücudumla oynamadım. Ben şunu da yapayım genç kalayım, güzelleşeyim, diye bir düşüncem olmadı. Ama gençliğimden beri çok düzenli yaşıyorum. Evlenmeden önce akşam 9'da yatardım, ertesi gün çekimim var, yüzüm bozulmasın diye. Hala da öyle devam ediyor. Şimdide akşam 10.30'da yatıyorum ve sabah çok erken kalkıyorum. Bütün bir gün hiç durmuyorum. Film çekmediğim zamanlarda da bu böyle. Kendime hep bir meşguliyet buluyorum bu ev işi olur, örgü olur, resim olur...

MAKYAJ YAPMAM
* Bir formülünüz yok mu?
Ben normal hayatta hiç makyaj yapmıyorum çünkü çekimler sırasında çok makyaj yapılıyor. Bazen çok aşka geldiğim zaman bir allık, çok hafif bir ruj belki gözaltına kalem sürerim. Ben çok makyaj yapma taraftarı değilim, çünkü ne kadar iyi temizlenirse temizlensin o sürülen şeylerin dezavantajı oluyor. Çalıştığım zamanlarda da yüzümü akşamları güzelce temizleme sütüyle siliyorum, toniğimi ve nemlendiricimi sürüp yatıyorum. Sabahları da yüzümü yıkayıp, nemlendiricimi ve gözaltı kremimi sürüyorum ve bütün bir gün böyle dolaşıyorum.

* Beslenmenize dikkat ediyor musunuz?
Beslenmeme dikkat ediyorum. Ben yemek yemeyi ve yapmayı seven bir insanım ama artık belirli bir yaştan sonra sağlığımız açısından dikkat etmemiz gerekiyor beslenmemize. Güzellik sonra geliyor. Ben pilav dahil her yemekte zeytinyağı kullanıyorum ve tamamen Akdeniz mutfağıyla besleniyorum. Çünkü benim annem Giritli. Bizim evimizde yaz kış, ot ve bakliyat pişer. Ben kahve içmiyorum ama çay seviyorum. Şimdi yeşil çay içmeye çalışıyorum. Kahvaltıda kepek ekmeği yemeye dikkat ediyorum. Suda beklemiş beyaz peynir yiyorum. Bir de çeşitli yeşillikler ve cevizle hazırlanmış salata yiyorum. Ama canımın istediği de yerim çekinmem. Alkol almıyorum, ancak çok özel gecelerde bir kadeh belki.

GENLERİN ETKİSİ VAR
* Spor yapıyor musunuz?
Beni gören atletizm yaptığımı sanıyor ama benim bel fıtığı rahatsızlığım olduğundan her hangi bir jimnastik yapamıyorum. Bir süre yüzdüm, şimdi mümkün olduğu kadar yürümeye çalışıyorum. Spor bir alışkanlık. Ama vücudun yapısı genlerle ilgili. Annem 80 küsür yaşında ama hâlâ çok dinç.

* Çok sade giyiniyorsunuz...
Ben mümkün olduğu kadar yaşım gibi giyinmeye çalışıyorum. Ama hâlâ jean giyiyorum çünkü çok rahat. Ben bir jean, bir tişört ve spor ayakkabıyla çok rahat dışarı çıkabiliyorum. Bir yere giderken tayyör giymek de hoş ama rahat kıyafetler giymeyi daha çok seviyorum.

* Bakımlı olmak adına kendi doğal reçeteleriniz var mı?
Saçım için bir arkadaşım zeytinyağlı bir reçete vermişti ama ben yıllardır uygulayamadım. 14-15 yaşımdan beri göz çevremde oluşan siyah noktaları; ıhlamur, kekik ve naneyi suda kaynatıp o suyla temizlerim. Bir tek bunu yapıyorum. Ama geçenlerde hayatımda ilk defa cildimi temizlettim, çok iyi oldu. Böylece daha derinlemesine temizlendi.

* Güzellik İzmir'den mi?
Benim annem Giritli, babam Rumeli göçmeni. Babam çok güzel bir adamdı. Belki soya çekim olabilir. Ama en önemlisi ruh güzelliği. Akşam başınızı yastığa koyduğunuzda huzurlu musunuz? Kimseyi kırmadınız, kimseyi üzmedinizse en güzel mutluluk ve güzellik bu.

* Son zamanlarda herkes estetik yaptırıyor ev hanımı da oyuncusu da... Ya siz?
Şimdi söyleyeceğime lütfen kimse alınmasın! Bu sadece benim fikrim ama yaptıranlara saygı duyuyorum. Ancak bana ters. Benim yüzümde kırışıklık yok mu, var. Ama ben çizgilerimi, çubuklarımı çok seviyorum. Onlar benim enstrümanım, diye düşünüyorum. Benim yüzüm harita gibi daha olsa, ne botox ne de estetik yaptırırım, zaten çok korkak bir insanım. Yaptıranlar asla kendileri gibi olmuyor. Bir fabrikasyon yüz çıkıyor, üstelik ne ifade kalıyor ne de özellik. İstediğiniz kadar yaptırın, nüfus cüzdanındaki gerçek değişmiyor. Bence 18 yaşın bir güzelliği varsa 60'ın da var. Bir de benim hiçbir zaman genç görünmek gibi bir kompleksim olmadı. Benim için önemli olan sağlık.

ÖNCE AİLEM
* İki hamilelik geçirdiniz, sonrasında kiloları vermek zor oldu mu?
Ben her iki çocuğumda 20'şer kilo aldım ve zayıflamak için hiçbir şey yapmadım. Çünkü her işimi kendim yapıyordum. Benim çocuklarımı anneanneler, babaanneler veya dadılar büyütmedi. O zamanlar hazır bez yoktu, bezlerini kendim yıkayıp, ütüledim.

* Ruh güzelliğinin öneminden bahsettiniz, peki ruhunuzu neyle besliyorsunuz?
Öncelikle ailem. Dini vecibelerimi mümkün olduğu kadar yerine getirmeye çalışıyorum. Bu bana bir huzur veriyor. Elimden geldiğince insanlara yardım ediyorum. Bu zamanda zor ama pozitif düşünmeye çalışıyorum.

AYSUN ÖZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Gece gündüz çalıştım çocuğumu öldürdüler
 Popülerlik olsun diye kitap yazmadım
 Efsanenin sonu geldi
 Dünya müzikleri balık sofrasında
 Kemaliye Doğa Sporları Şenlikleri başladı
 Nemrut Dağı'na bisikletli tırmanış
 'Baron yüzükleri' Trabzon'da moda
AYŞE ÖZYILMAZEL
Huuu komşuuuu...
Aylardır herkesin dilinde Komşu...
HAKAN & UTKU
Reenkarne ikili Tülin ile Caner
Artık kelimelerin...
Tedavi edilmeyen göz tansiyonu körlük yapabiliyor
Tedavi edilmeyen göz tansiyonu körlük yapabiliyor
Halk arasında "karasu" ve "göz tansiyonu" olarak bilinen glokom,...
Sözünün arkasında duracak mı?
Sözünün arkasında duracak mı?
Ex Laila'nın, "Sortie" adıyla haziran başında kapılarını açacağı...
Her şey Aysun için
Her şey Aysun için
Yaklaşık bir aydır manken Aysun Kayacı ile birlikte olan ünlü yapımcı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.