kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Efsanenin sonu geldi
Efsanenin sonu geldi

Büyük bir merakla beklenen 'Star Wars 3: Revenge of the Sith' dünya sinemalarıyla birlikte ülkemizde de vizyona girdi. 'Sith'in İntikamı' 104 kopya ile 200 salonda gösteriliyor.

28yıl önce ilk 'Star Wars' filmi 'A New Hope' vizyona girdiğinde, yönetmen George Lucas da dahil olmak üzere hiç kimse, bu serinin sinema tarihinin unutulmazları arasına gireceğini tahmin etmiyordu. Film vizyona girdikten sonra, Darth Vader 80'li yılların 'Kötü Adamı' haline gelirken, Jedi'ların serüvenleri 30 yıldır herkesin bildiği bir öykü haline geldi. Fakat ilk 'Star Wars' filmi, serinin dördüncü filmiydi ve bu destanın bir de başlangıcı vardı. 1999 tarihli 'Star Wars 1: The Phantom Menace' ve 2002 tarihli 'Star Wars 2: Attack of the Clones'ta öykü için bir temel oluşturulurken, geriye tek bir sorun kalmıştı: Bu iki filmin, serinin 'Klasik Üçleme' olarak anılan 4., 5., ve 6. filmlerine bağlanması! İşte bu nedenle, 'Revenge of the Sith' altı filmlik serinin belki de en önemli parçası.

LUCAS HUZURA ERDİ
Bu gizemli evrenin yaratıcısı George Lucas, hayatının neredeyse yarısını adadığı bu büyük projenin nihayet bitmesinden son derece memnun. "30 yıldır bu projeyle uğraşıyorum ve artık Star Wars'u geride bırakabilirim" diyor büyük yönetmen: "Öyküyle ilgili her ayrıntının yerli yerine oturmuş olması bana büyük bir tatmin duygusu veriyor. Yapabileceğimin en iyisini yaptığıma inanıyorum ve bundan dolayı çok mutluyum."

ANAKIN'İN TRAJEDİSİ
Star Wars'un üçüncü bölümünün temel zorluğu, öykünün ne olacağı değil. Çünkü bunu herkes biliyor: Film, Anakin Skywalker'ın Güç'ün karanlık tarafına geçerek Darth Vader'a dönüşmesini işliyor. 'Revenge of the Sith', Cumhuriyet ile Ayrılıkçılar arasındaki savaşın olanca hızıyla devam ettiği dönemde başlıyor. Anakin ile ustası Obi-Wan Kenobi, tutsak olan Senatör Palpatine'i kurtarmakla görevli. Fakat Anakin'in herkesten sakladığı bir sırrı da var0: Senatör Padme Amidala'yla evli olması. Padme ise, Anakin'in çocuklarına hamiledir. Fakat Güç'ün karanlık tarafı, Anakin'in ruhunu etkilemeye başlamıştır. Cumhuriyet için savaşırken bir yandan da Padme'yi kaybetme korkusu yaşayan Anakin, nihayetinde Palpatine'in oyununa gelerek Güç'ün karanlık tarafıyla tanışır. Anakin'in trajedisi de tam olarak budur: Sevdiği kadını kaybetme korkusu yüzünden ruhunu 'şeytana' satar ve hayatının geri kalanını büyük acılar içinde geçirir.

SORULAR CEVAPLANDI
'Revenge of the Sith'in, filmin bundan yaklaşık 30 yıl önce çekilen ilk 'Star Wars' filmine nasıl bağlanacağı merakla bekleniyordu. Anakin'in çocukları Luke Skywalker'la Leia Organa'nın öyküsü nasıl başladı? Obi-Wan Kenobi ve Yoda, 'Star Wars 4: A New Hope'a dek geçen 19 yıl boyunca nasıl saklandı? Palpatine nasıl oldu da Galaktik İmparatorluk'un diktatörü haline geldi? İşte tüm bu soruların cevabını nihayet öğreniyoruz.

KÜNYE
Yönetmen:
George Lucas
Oynayanlar: Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi) , Hayden Christensen (Anakin Skywalker / Lord Darth Vader) , Natalie Portman Senatör Amidala / Padme Naberrie-Skywalker) , Ian McDiarmid (Emperor Palpatine / Darth Sidious) , Samuel L. Jackson (Mace Windu)
Senaryo: George Lucas
Yapımcı: Rick McCallum

DERLEYEN: Emre AĞANOĞLU

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Gece gündüz çalıştım çocuğumu öldürdüler
 Popülerlik olsun diye kitap yazmadım
 Elimle, yüzümle, gözümle oynamam
 Dünya müzikleri balık sofrasında
 Kemaliye Doğa Sporları Şenlikleri başladı
 Nemrut Dağı'na bisikletli tırmanış
 'Baron yüzükleri' Trabzon'da moda
AYŞE ÖZYILMAZEL
Huuu komşuuuu...
Aylardır herkesin dilinde Komşu...
HAKAN & UTKU
Reenkarne ikili Tülin ile Caner
Artık kelimelerin...
Tedavi edilmeyen göz tansiyonu körlük yapabiliyor
Tedavi edilmeyen göz tansiyonu körlük yapabiliyor
Halk arasında "karasu" ve "göz tansiyonu" olarak bilinen glokom,...
Sözünün arkasında duracak mı?
Sözünün arkasında duracak mı?
Ex Laila'nın, "Sortie" adıyla haziran başında kapılarını açacağı...
Her şey Aysun için
Her şey Aysun için
Yaklaşık bir aydır manken Aysun Kayacı ile birlikte olan ünlü yapımcı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.