kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Popülerlik olsun diye kitap yazmadım
Popülerlik olsun diye kitap yazmadım

Uzun zaman ortalarda görünmeyen Soner Arıca, müzikseverlerin karşısına 10'uncu albümü 'Benim Adım Aşk' ile çıktı. Ancak Arıca'nın şaşırtıcı sürprizi albüm değil, yazdığı aşk romanı. Sanatçı, 'Belki de Hiç Unutmadım' adını taşıyan kitabında kendi aşklarını da ele alıyor.

Müzik dünyasında aşk şarkılarıyla tanınıp sevildi Soner Arıca. Herkes hep yeni bir hit beklerken, o sevenlerinin karşısına bu kez bambaşka bir çalışmayla, bir kitapla çıkıyor. Tabii müzikseverleri de unutmadan. Çünkü 'Benim Adım Aşk' adını taşıyan 10'uncu albümü de hazır Arıca'nın. "Aşkla sorunum var" diyen Arıca, 'Belki de Hiç Unutmadım' adlı kitabında aşkı sorguladığını söylüyor. Kitabında, kurguladığı karakterler eşliğinde kendi aşklarını da anlatan Arıca, "Dünyayı aşkın kurtaracağına inanıyorum" diyor.

* 7 yıl önce bir müzik dergisinde yazılar yazıyordum. Yazıyla kendimi daha iyi ifade ettiğimin farkına vardım. Her konuda deneme şeklinde yazılar yazdım. Daha sonra bu yazımlarımı kitapta değerlendirmek istedim. İlk yazdıklarımı çok ilkel buldum. Beğenmedim. Ama bunlar benim yazma egzersizlerim oldu.

'KURGUMA GÜVENİYORUM'
*
Ben popülerlik olsun diye yazmadım. Herkesin her şeyi yapabileceğini de düşünmüyorum. İlk başta kitaba adımı bile yazdırmayacaktım. Sadece 7 yıl önce başladığım ve hissettiğim gibi; yazmayla kendimi iyi ifade edebileceğimi düşündüğüm için yazdım. Kaldı ki roman yazdım. Kendimi anlatmadım.

* Kitap 400 sayfalık bir aşk romanı. 3 esas kahramanı var. Bir adam ve önceki sevgilisiyle halen birlikte olduğu sevgilisi arasında geçen olayları konu alıyor.

* Romanın erkek kahramanı Barış, kadın kahramanlar ise Deniz ve Derya. Eski sevgilisinin kaza geçirmesi sonrasında hastaneye gitmesi gereken Barış'a halen birlikte olduğu Derya'nın tepkisi, hastaneye gitmesine izin vermesi ve Barış'ın eski sevgilisine gitme yolculuğu anlatılıyor. Barış'ın annesi Altun ile babası Hüseyin'in isimleri, benim annem ve babamın isimleri.

* Ben bir Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Kemal Tahir iddiasıyla da yazmadım. Anlatımıma bir şey diyebilirler ama kurguma güveniyorum. Ayrıca benim hayatımla yazarların hayatı örtüşmüyor.

* İnsanlar beni yüreklendirirse sevinirim. Artık yazma konusunda ok yaydan çıktı. Kalem kağıdı bırakmam.

* Herhalde aşkla sorunum olduğu için aşk kitabını tercih ettim. Aşkın tanımı, tarifi olmadığı için bilinmezliğini, ne şekillerde yaşandığını ifade etmeye çalıştım. Amacım aşkı sorgulamaktı.

'DÜNYAYI AŞK KURTARACAK'
*
Hayatımda 2 yıldır kimse yok. Flörtlerim oldu ama 'aşığım' diyebileceğim arkadaşlığım 2 yıldır olmadı. Aşk başka bir şey, aramakla da olmuyor. Çok tesadüfi bir şey...

* Ben ilk görüşte aşık olanlardanım. Ama bu her gördüğüme aşk olacağım anlamına gelmiyor. Ortada pozitif bir durumun olması gerekiyor. Bu açıdan aşk, bir anlamda risk almaktır. Ben kova burcuyum. Belki de iyi aşklar yaşansın diye böyle bir roman yazdım denebilir. Dünyayı aşk kurtaracak. İnsanın var olduğu günden bugüne kötüleşme ve yok etme var.

* Ben yaşadığım aşklardan aşka sahip çıkmayı, çok tutunmamak gerektiğini anladım. Çok tutunmadan daha başarılı olacağımı anladım. İnsanın önce kendine sahip çıkmasını, aşkına da dürüstlükle ifade etmeyi öğrendim. Açıklık ilkesinin önemini kavradım. Bir de kadın erkek herkesin tüm duygularını yaşaması gerektiğini düşünüyorum. Bizim zamanımızda 'erkek ağlar mı' denirdi. Bence ağlaması gerekiyorsa ağlamalı.

* Türkiye'de insanın ufkunu açan çok sayıda büyük yazar var. Ama ben özellikle Ahmet Altan'ın objeleri tanımlama şekline hayranım.

NEBAHAT KOÇ / MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Gece gündüz çalıştım çocuğumu öldürdüler
 Efsanenin sonu geldi
 Elimle, yüzümle, gözümle oynamam
 Dünya müzikleri balık sofrasında
 Kemaliye Doğa Sporları Şenlikleri başladı
 Nemrut Dağı'na bisikletli tırmanış
 'Baron yüzükleri' Trabzon'da moda
AYŞE ÖZYILMAZEL
Huuu komşuuuu...
Aylardır herkesin dilinde Komşu...
HAKAN & UTKU
Reenkarne ikili Tülin ile Caner
Artık kelimelerin...
Tedavi edilmeyen göz tansiyonu körlük yapabiliyor
Tedavi edilmeyen göz tansiyonu körlük yapabiliyor
Halk arasında "karasu" ve "göz tansiyonu" olarak bilinen glokom,...
Sözünün arkasında duracak mı?
Sözünün arkasında duracak mı?
Ex Laila'nın, "Sortie" adıyla haziran başında kapılarını açacağı...
Her şey Aysun için
Her şey Aysun için
Yaklaşık bir aydır manken Aysun Kayacı ile birlikte olan ünlü yapımcı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.