kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hisarcıklıoğlu: Bizi bölemezler
Erdoğan: CHP'yi anlamak mümkün değil
Hisarcıklıoğlu: Bizi bölemezler
Baykal: Türk ekonomisinin arkasında 80 yılın emeği var

Hisarcıklıoğlu: Bizi bölemezler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'bazı siyasilerin arka bahçe sevdaları ile bazı bürokratların makam sahibi olma' hesaplarının birleştiğini gördüklerini ifade ederken, ''özel sektörü kendi şahsi ihtirasları uğruna parçalamak isteyenleri, buradan son kez uyarıyoruz.

Hiç kimse beyhude hayaller peşinde koşup, bu büyük camianın bölünmesini beklemesin, buna müsaade etmeyiz'' dedi. TOBB'un 60. seçimli Olağan Genel Kurulu, Akyurt'taki Büyük Anadolu Oteli'nde başladı.

Hisarcıklıoğlu, Genel Kurulun açılışında yaptığı konuşmasına, Anneler Günü'nü kutlayarak başladı. TOBB Genel Kurulu'nun, Türkiye ekonomisinin genel kurulu olduğunu, buranın bir Türkiye platformu olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, bu camianın sesine kulak verilmesini istedi. Türkiye'nin geleceğinin konuşulacağı misyon ve vizyonun saptanacağı platformun burası olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, ''bizler tüm Türkiye'nin sanayicileri, tüccarı, yatırımcıları, bu
ülkenin temel taşlarıyız'' dedi.

İstihdam, yatırım, üretim ve ihracatı kendilerinin yaptığını belirten Hisarcıklıoğlu, devletten herhangi bir imtiyaz ve ayrıcalık istemediklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, ''devlet rekabet ortamını adil kılıp, yapısal reformlarla piyasaları düzgün işlettikten sonra, ekonominin neferleri olan bizlerin dünyada yenemeyeceği rakip yoktur'' dedi. Konuşmasında Çin'in ihraç mallarının kapsamını genişletmesi konusuna da değinen Hisarcıklıoğlu, bugün tekstilde karşılaştıkları fırtınanın benzerini, yarın başka sektörlerde yaşayacaklarını, bundan kimsenin kuşkusunun olmaması gerektiğini söyledi.

''Peki biz neyle uğraşıyoruz'' diyen Hisarcıklıoğlu, bu soruya ''özel sektörümüzün üstündeki yükleri azaltacağımıza, bürokratik oyunlarla nasıl yeni ikbal makamları yaratılır hesabını yapıyoruz'' diyerek yine kendi yanıt verdi.

TOBB'DAN UYARI

Bugün dünyada işadamlarının, ticaret ve sanayi odalarında örgütlendiğini belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de tüccar, sanayici, ihracatçı, turizmci ve nakliyecilerin kendi camialarının üyesi olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: ''Ama bazı siyasilerimizin arka bahçe sevdalarının, bazı bürokratların makam sahibi olma hesaplarıyla birleştiğini görüyoruz. Özel sektörü kendi şahsi ihtirasları uğruna parçalamak isteyenleri buradan son kez uyarıyoruz. Hiç kimse beyhude hayaller peşinde koşup, bu büyük camianın bölünmesini beklemesin, buna müsaade etmeyiz. Biz gücümüzü, birlikteliğimizden alıyoruz. Bizleri bölerek, ufaltmak isteyenler, karşılarında nasıl bir camia bulacaklarını iyi hesap etmelidir. Sağlam ekonomi, güçlü özel sektör ister. Biz hükümetimizin özel sektörün bütünlüğünü ve dolayısıyla ekonominin istikrarını tehdit eden bu tür zararlı girişimlere dün olduğu gibi bundan sonra da geçit vermeyeceğine inanıyoruz.''

DIŞ POLİTİKA

Konuşmasında dış politika konusuna da değinen Hisarcıklıoğlu, dış ilişkileri belirleyen faktörlerin ideolojik yaklaşım değil, milli çıkarlar olması gerektiğini kaydetti. Her şeyden önce ekonomide iyi gidişin desteklenmesi için AB üyelik perspektifini korumaya mecbur olduklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, 17 Aralık Zirvesi kararının sakıncalı yönlerine rağmen Türkiye'ye bu fırsatı verdiğini ifade etti.

AB VE ABD İLE İLİŞKİLER-

AB perspektifini korurken, aslında Kıbrıs, Ege ve Ermeni soykırım iddiaları gibi AB üyelik sürecinde şart niteliği taşımayan konularda milli çıkar muhasebesini de ihmal etmeyeceklerini belirten Hisarcıklıoğlu, bu nedenle Türkiye'nin AB perspektifini koruma kararlılığı fırsat sayılarak, kriterlerle ilgili olmayan talep ve isteklerin kabul görmesini kimsenin beklememesini bildirdi. ABD ile ilişkilere de, en az AB kadar ağırlık verilmesi gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, bir süre sarsıntılı bir dönem geçiren ABD ile ilişkilerin düzelmekte olmasının son derece olumlu olduğunu söyledi.

ÖZEL SEKTÖRÜN KAPTANLARI

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki dönemde AB ile başlayacak müzakerelerle birlikte, TOBB'un ve buna paralel Oda ve borsaların etkinliğinin daha da artacağına dikkati çekerken, ''sizler bu dönemde özel sektörün kaptanları olacak ve camiamıza yol göstereceksiniz''
dedi.
Türkiye'nin hedefinin ''özgür birey, demokratik toplum ve rekabetçi piyasa ekonomisini benimsemiş ülke'' durumuna gelmek olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, siyasetçiler, bürokratlar, sendikacılar ve işadamlarının sadece kendi pozisyonlarını değil, ülkesinin geleceğini sahiplenmesi gerektiğini söyledi.
''Halkımızın bizden beklentisi farklı, siyasetçiye verdiği rol farklıdır'' diyen Hisarcıklıoğlu, bu nedenle ülkeyi yönetme görevinin, halktan bu amaçla yetki almış siyasetçilere ait olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYACAĞIZ''

''Ancak biz hiç kimsenin arka bahçesi olmadık, olmayız, olmayacağız. Bizim takip edeceğimiz tek siyaset, ekonominin büyümesi ve ülkemizin kalkınması siyasetidir. Bizim siyasetimiz, kısır ve gündelik çekişmeler içinde harcanamayacak kadar büyük bir davadır. Bizim siyasetimiz, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünde gizlidir. (Mutluluğum, sizlerin ufak dükkanlarınızın yerine, büyük ve haşmetli fabrikaların yapıldığını gördüğüm gün daha artacak ve yükselecektir). Gencinden yaşlısına, girişimcisinden işsizine herkesin umudu sizdedir. Yüce Atatürk'ün ve aziz şehitlerimizin emaneti olan bu coğrafyada geleceğin lider ülkesi, bizlerin omuzlarında
yükselecektir.''

''TÜRKİYE, 2. LİGDE TOP KOŞTURMAKTAN YORULDU''

Bu arada son iki yılda sağlanan siyasi ve ekonomik istikrar sayesinde, özel sektörün ''yelkenlerini açarak, dünyaya açılmak üzere rüzgar beklediğini'' ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu çerçevede hükümetin yapısal reformları hayata geçirme konusunda daha fazla gayret göstermesi gerektiğini bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, ''Bu, bizim varoluş mücadelemizdir. İşçisinden memuruna, tüccarından sanayicisine kadar Türkiye 2. ligde top koşturmaktan yorulmuştur. Bizim yerimiz, dünyanın en güçlü 10 ülkesinin yer aldığı gelişmiş ülkeler ligidir. Türkiye'nin başarı hikayesi, işte bu lige girdiğimiz anda taçlanacaktır'' dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Sezer: Duyarlılık bekliyoruz
 TOBB'da Hisarcıklıoğlu yeniden başkanlığa seçildi
 Sağlık Bakanlığı'ndan 'yediz' soruşturması
 Anneler günü kutlanıyor
 Türkiye'de her 10 binadan sadece biri sigortalı
 Sevginin yarattığı mucize
 Efsane gerçek oldu
 Cumhuriyet 82. yaşını kutladı
 Şifreli kanal yasağı şaşkınlık yarattı
 Üniversiteye 400 bin öğrenci girebilecek
ERDAL ŞAFAK
Bitmeyen maraton
Yükseköğretim Kurulu'nun...
UMUR TALU
Seçim içinde seçim
İngiltere seçimleri sadece "Irak...
Türk öğrenci sahtecilikten gözaltında
Amerika'nın önde gelen eğitim kurumlarından New York Üniversitesi'nde...
Kaptanın ehliyeti iptal edildi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti limanına önceki gün yanaşarak,...
Fener takır takır
Fener takır takır
Lider Fenerbahçe en zor deplasmanı olarak gösterilen Diyarbakır'da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu