kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan: CHP'yi anlamak mümkün değil
Erdoğan: CHP'yi anlamak mümkün değil
Hisarcıklıoğlu: Bizi bölemezler
Baykal: Türk ekonomisinin arkasında 80 yılın emeği var

Erdoğan: CHP'yi anlamak mümkün değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2005-2007 dönemini kapsayan yeni program neyi öngörüyorsa, maliye ve para disiplininden asla kopmadan ve asla hedeflerinden sapmadan yerine getireceklerini bildirdi.

Erdoğan, Akyurt'taki Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 60. seçimli Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, yeni dönemde başta yatırımcılar olmak üzere her ekonomik karar mekanizmasının mutlaka önünü görebileceğini ve uzun vadeli ufka sahip olacağını söyledi.

Türkiye'nin gerek yerli gerek yabancı sermaye için artık bir sisler ülkesi olmaktan çıktığını vurgulayan Erdoğan, ''Bu hükümet takdir edersiniz ki Cumhuriyet tarihinin en kısa zamanda en çok yapısal reform hareketine imza atmış hükümetidir'' dedi.

Erdoğan, ekonomik gelişmelere ilişkin rakamları verirken, ''Akıl için yol bir. Rakamların söylediği gerçeği balçıkla sıvamanın imkanı yok'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bugün sizlerin huzurunda gururla ifade ederim ki Türkiye neredeyse kaybetme noktasına geldiği geleceğini yeniden kazanıyor. İhtiyaç duyduğu değişim atılımını her alanda gerçekleştirmeye başlamıştır. Bugün kaybedilmiş yılların ardından siyaset yeniden asli kimliğine kavuşturulmuş, bu sayede de ekonomide istikrar kazanılmıştır. Bugün Türkiye'de yaşayan herkes buna en kötümser olanlarımız da dahil artık gözünü geleceğe çevirmiştir. Türkiye'nin son 2.5 yılda elde ettiği ekonomi ve siyasi kazanımların üstüne titreyecek bir noktaya gelinmiştir.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin özelleştirmeye yaklaşımını eleştirirken, ''ana muhalefet partimizin (CHP) özelleştirmeye karşı olan muhalefetini anlamak mümkün değil'' dedi.

Erdoğan, TOBB'un Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirilen 60. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, şu anda özelleştirmede çok ciddi adımlar attıklarını ve atmakta kararlı olduklarını vurguladı.
''Çünkü biz devleti, ticaretle uğraşan bir mekanizma olarak görmüyoruz'' diyen Başbakan, ancak bunu farklı şekilde yorumlamak isteyenler olabileceğine vurgu yaparken, şöyle konuştu:
''Sağolsun bu arada ana muhalef partimizin de (CHP) özelleştirmeyekarşı olan muhalefini anlamak mümkün değil. Bu konuyla ilgili, örneğin SEKA'yı ziyaret etmişlerdir. Ereğli Demir-Çelik'i ziyaret etmişlerdir. Ama unutmayın, Ereğli Demir Çelik'in kurulmasına da bu CHP zihniyeti karşı çıkmıştı, şimdi de özelleştirilmesine karşı çıkmaktadırlar. Aynı şey, SEKA için de geçerlidir. SEKA zarardadır, SEKA büyük miktarda paralarda sübvanse edilmektedir. Buna rağmen özel sektörün kağıtçılıkta başarılı olduğu bir ülkede, hala devlet zararla bir işi yürütmektedir. Bunu anlatabilir misiniz? Bunu ideolojik yaklaşımlarla tanımlayamazsınız. Bu, sadece ülkenin zararhanesine kayıt düşmektir ama bizler ülkenin zararhanesine asla kayıt düşmesini düşünmüyoruz, düşünmeyiz de...''

''DÜN HALKIN ARASINDAYDIM, ŞU ANDA DA''

Bu arada kendilerini, ''(efendim halkın arasına girmeye yüzleri yok'' şeklinde eleştirenler olduğunu anlatan Başbakan, bunun doğru olmadığını belirterek, şunları söyledi:
''Şimdi birileri kendilerini tatmin edebilir. Zaman zaman bunları da görüyoruz. (Efendim halkın arasına girmeye yüzleri yok) falan diyenler oluyor. Halkın arasından çıkmadım ki... Dün de halkın arasındaydım, şu anda da halkın arasındayım, hiç endişem yok. Evlerine kadar gidiyorum, oturuyorum, kendileriyle sohbet ediyorum, bu noktada hiç sıkıntım yok. Gayet rahatım. Alışılmış bir politikacı değilim.''
Olumlu ekonomik gelişmelerin tam manasıyla tabana yansımadığını da anlatan Başbakan, ''ama kusura bakmayın, bir hazım süresi var. Tabana da şüphesiz yansıyacaktır'' ifadesini kullandı.

''YABANCILAR, YATIRIM İÇİN GELİYOR''

Başbakan Erdoğan konuşmasında, yabancıların artık, yatırım için Türkiye'ye geldiğini söyledi.
''Yabancılar da gelsin, yerli de. Hepsi el ele vererek yatırıma gelsin'' diyen Başbakan, şu görüşleri dile getirdi:
''Yabancıların yatırımıyla birlikte, rekabet ortamı çok daha farklı bir hale gelecektir. Bundan ürkmeyelim, bundan ürkenler bugün bedel ödetiyor. Ürkmeyen, kendine güvenen müteşebbisimiz ürkmemeli. Ürkmenin hiç anlamı yok. Müteşebbisimizi bu noktaya, kendine olan güveni getirmiştir. Yaptığımız yurtdışı seyahatlerimizde bunu çok açık ve net gördüm. Kalkınmanın bundan başka yolu dünya için yoktur, Türkiye için yoktur.
Bugün ekonomik göstergelerin neredeyse tamamı, Türkiye'nin önünün fevkalade açık olduğuna işaret ediyor. Eğer tedbiri elden bırakmaz, kısır çekişmelerin yerine yeni fikirleri, ataletin yerine dinamizmi, sabit fikirlerin yerine değişimi koymaya devam edersek, Türkiye tam hızla kalkınma hedefine ulaşacaktır.''

''ÖZEL SEKTÖR, ENERJİSİNİ ÜRETİME YÖNLENDİRSİN''

Başbakan Erdoğan, özel sektörün bürokrasiyle boğuşmaması için mücadele verdiklerini belirtirken, özel sektörün bütün enerjisini üretime yönlendirmesini de istedi. Erdoğan, özel sektörün kazanmasıyla Türkiye'nin de kazanacağını ve başka bir yol olmadığını kaydetti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Sezer: Duyarlılık bekliyoruz
 TOBB'da Hisarcıklıoğlu yeniden başkanlığa seçildi
 Sağlık Bakanlığı'ndan 'yediz' soruşturması
 Anneler günü kutlanıyor
 Türkiye'de her 10 binadan sadece biri sigortalı
 Sevginin yarattığı mucize
 Efsane gerçek oldu
 Cumhuriyet 82. yaşını kutladı
 Şifreli kanal yasağı şaşkınlık yarattı
 Üniversiteye 400 bin öğrenci girebilecek
ERDAL ŞAFAK
Bitmeyen maraton
Yükseköğretim Kurulu'nun...
UMUR TALU
Seçim içinde seçim
İngiltere seçimleri sadece "Irak...
Türk öğrenci sahtecilikten gözaltında
Amerika'nın önde gelen eğitim kurumlarından New York Üniversitesi'nde...
Kaptanın ehliyeti iptal edildi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti limanına önceki gün yanaşarak,...
Fener takır takır
Fener takır takır
Lider Fenerbahçe en zor deplasmanı olarak gösterilen Diyarbakır'da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu