|
|
|
|
Kedibatmaz
YAPILIŞI: Bir tencereye 2 bardak kadar su konur, içine tuzu da konularak kaynatılır. Kaynayan suya mısır unu yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Karıştırmaya hamur haline gelinceye kadar devam edilir. Pişirme işleminin tamamlandığı, kaşığın zor hareket etmesinden anlaşılır. Süt kaymağı ve tereyağı tavada eritilir. Bu işlem de çiğ süt kaymağı pembeleşinceye kadar sürer. Pişmiş olan hamur küçük parçalara ayrılarak tabağa alınır. Aralarına dövülmüş ceviziçi konur, istenirse kaz ciğeri de eklenir. Üzerine kızarmış yağ dökülerek servis yapılır. MALZEMESi: * 2 su bardağı su * 2 su bardağı mısır unu * 2 çorba kaşığı tereyağı * 2 su bardağı sütün çiği * 100 gr ceviziçi veya kaz ciğeri * Tuz
|
|
|
|
|
|
|
|
|