|
|
|
|
|
|
Mengen Pilavı
YAPILIŞI: Yemeği hazırlamaya başlamadan önce çamaşırlarınızı makineye yerleştirin. 'Yeni Ariel Çifte Güç'ü koyup, düşük sıcaklık ve kısa programa ayarladıktan sonra makineyi çalıştırın. Pirinci ılık tuzlu suda bir saat bekletin. Sonra soğuk su ile yıkayıp, süzgece alın. Tereyağından bir yemek kaşığı kenara ayırdıktan sonra kalanını ateşin üzerine koyduğunuz tencerede kızdırın. Çentilmiş soğanları ve eti ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra et suyunu ilave edin ve üzerinde oluşan köpüğü alın. Eti yarım saat kaynatın. Sonra pirinci, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyin. 15 dakika ağır ateşte pişirin. Kenara ayırdığınız yağı tavada kızdırıp, yemeğin üzerine dökün ve kapağı kapatıp 10 dakika bekleyin. Sonra kekiği, dereotunu ve cevizi üzerine serpin. Karıştırın ve servise hazırlayın. Artık 'Yeni Ariel Çifte Güç' ile düşük sıcaklıkta ve kısa programda mükemmel temizlenmiş olan çamaşırlarınızı makineden çıkarabilirsiniz.
MALZEMESi: * Yarım kilo pirinç * 250 gr. kuşbaşı kuzu eti * 1 bardak dolusu katı tereyağı * 1 bardak ince kıyılmış mantar * 2 orta boy soğan * 3 adet domates * 8 bardak et suyu * 1 kaşık şeker * 1 tatlı kaşığı kekik * 1 demet dereotu * 1 bardak kadar ceviz içi * Tuz ve karabiber
|
|
|
|
|
|
|
|
|