kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sanayi kenti Kocaeli, turizmde de iddialı
Sanayi kenti Kocaeli, turizmde de iddialı

Marmara Bölgesi'nin doğusunda, adı daha çok sanayi ve üretimle anılan Kocaeli, çok sayıda mesire yeri, doğal güzellikleri ve tarihi mekanlarıyla, turizmde de iddialı olduğunu kanıtlıyor.

İzmit'in güneydoğusundaki Kartepe eteklerindeki kayın, ıhlamur ve çam ağaçlarıyla çevrili yoldan ulaşılan Kuzu Yaylası'nda, doğanın eşsiz güzellikleri, ziyaretçileri karşılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli, kış sporlarına uygun Kartepe'de, piknik alanları ve kır lokantası bulunuyor. İki kayak merkezinin bulunduğu Kartepe, denize oldukça yakın olmasıyla da diğer kayak merkezlerinden farklı bir alternatif sunuyor.

İzmit merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan Kocaeli İl Ormanı, Gebze İlçesi'ndeki Gaziler ve Düzmeşe Orman içi dinlenme yeri, doğayla buluşmak isteyenler için iyi bir alternatif oluşturuyor. Denizle ormanın buluştuğu şirin bir Karadeniz yerleşimi olan Kandıra İlçesi'ne 10 kilometre, İzmit'e 50 kilometre mesafedeki Kerpe Orman İçi dinlenme yeri, zengin balık çeşitleri, tertemiz çam havası ve doğal plajlarıyla ziyaretçileri bekliyor.

DOĞAL SİT ALANI: ''PEMBE KAYALIKLAR''
Arkeolojik doğal sit alanı kapsamında koruma altına alınan Kerpe Köyü'ndeki ''Pembe Kayalıklar'', kıyıdaki Omar Ağzı'nda 20 dönüm üzerine kurulmuş ideal bir mesire alanı konumunda bulunuyor. Burada piknik ve çocuk oyun alanlarının yanı sıra soyunma kabinleri, duş, büfe, pansiyon ve otel yer alıyor. İzmit'ten Kandıra toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanabiliyor.

Kandıra'ya 20 kilometre uzaklıktaki Kefken, Karadeniz kıyısında kumsalları ve çam ormanlarıyla, mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Tertemiz denizi, kumsalları, çam ormanlarıyla ideal bir tatil
cenneti olan Kandıra'ya 27 kilometre uzaklıktaki Cebeci, Sarısu Deresi'nin Karadeniz'e ulaştığı alanda bulunan Kandıra'ya 8 kilometre uzaklıktaki Sarısu, ziyaretçilere denizi ve ormanı birlikte vaat ediyor.

Denize dağılmış satranç taşlarını andıran kayalar ve minik adacıkların fantastik bir mekan hissi verdiği Kandıra'nın kuzeybatısındaki Bağırganlı, sahil kıyısındaki kır kahveleriyle de dikkat çekiyor.

BALLIKAYALAR VADİSİ VE BEŞKAYALAR
Gebze İlçesi Tavşanlı Köyü yakınındaki Ballıkayalar Vadisi, dağcılığa meraklı olanların gözde eğitim alanı konumunda bulunuyor. Vadide, göl, küçük çağlayanlar, travertenler üzerinde seyir terasları ve kamp yapmaya elverişli düzlükler yer alıyor. Bölge, trekking yapmak isteyenler, günübirlik ziyaretler için ideal bir mekan. İzmit'e bağlı Beşkayalar mesire yerinde, kamp alanı ve trekkinge uygun bir patikanın yanı sıra mağara, çağlayan ve göl bulunan bir park yer alıyor. Park sınırları içinde Soğukdere ve Sıcakderenin kesiştiği alandaki 6 kilometre uzunluğundaki kanyonda, 5-6 metre yüksekliğinde çağlayanlar da bulunuyor. Tabiat parkı yapılması için proje çalışılması yürütülen Beşkayalar, flora ve fauna zenginliğiyle, Türkiye'nin önemli doğal değerlerinden birini oluşturuyor.

Kartepe eteklerindeki Maşukiye Beldesi, kestane, meşe, gürgen, ıhlamur, karaağaç, çınar ve meyve ağaçları arasındaki piknik yerleri, alabalık lokantaları ve çiçek seralarıyla ilin önemli mesire yerlerinden biri.

Karamürsel İlçesi Karapınar Köyü'ndeki Başdeğirmen mesire alanı, Akçat ve Karapınar derelerinin birleştiği yerde toplam 180 bin metrekarelik bir alanda, yeşillikler içinde anıtsal çınarların çevrelediği dereler boyunca devam ediyor. Gebze İlçesi'ne 6 kilometre uzaklıktaki Eskihisar, körfezin iki yakası arasında önemli geçiş noktalarından birini oluşturuyor. Eskihisar iç içe kalesi, balıkçı barınakları, lokantaları, limanı ve Osman Hamdi Bey Müzesi ile şirin bir sahil beldesi. Orhan Gazi tarafından 14. yüzyılda kurulduğu bilinen Gebze'ye bağlı Tavşancıl Beldesi'nde, yamaçtaki Eski Tavşancıl'da bulunan 19. yüzyıldan kalma tescilli ahşap ve kagir denize nazır konaklar dikkat çekiyor.

BAYRAMOĞLU KUŞ CENNETİ
İstanbul'a 38 kilometre uzaklıktaki Darıca-Bayramoğlu Kuş Cenneti ve Parkı, özellikle kuş çeşidi olarak dünyada eşine az rastlanan bir çeşitlilik sergiliyor. Parkta çocuk oyun bahçeleri, teleferikler, botlar, çarpışan arabalar, alışveriş merkezleri, mağazalar ve lokantalar yer alıyor.

Öte yandan, İzmit'e bağlı Bahçecik Beldesi'ndeki Soğuksu Piknik Alanı, İzmit Bağçeşme'de bulunan Şehitler Korusu, İzmit'in 15 kilometre güneyinde yer alan Yeniköy Yazlık Ilıcası da kentin önemli mesire yerleri arasında bulunuyor.

TARİHİ MEKANLAR
Kocaeli'nde, yeni-klasik üslupla 2. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25. yıldönümü nedeniyle 1901'de inşa edilen saat kulesi ve Kurtuluş Savaşı sırasında Atatürk'ün basın toplantısı yaptığı yer olarak da bilinen, Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan Av Köşkü, tarih meraklılarını bekliyor.

Kabaoğlu Üçtepeler Köyü'ndeki tümülüsler, İzmit merkeze 3, Antik Çağ Nekropolü Gültepe ise 2 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bizans İmparatoru 1. Manuel Komnenos tarafından yaptırılan İzmit Körfezi'nin güneyindeki Eskihisar Kalesi'nin, Osmanlılar tarafından kullanıldığı biliniyor.

Resimhane, kayıkhane ve müştemilat olarak Osman Hamdi Bey tarafından Gebze Eskihisar Köyü'nde 1884 yılında yaptırılan yapı ise bugün ''Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi'' olarak kullanılıyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 THY, Sabiha Gökçen'den tarifeli seferlere başladı
 Çiftçilere doğrudan gelir desteği
 2004'te ücretten alınan vergiler
 Türkiye'nin yıldızı istikrarla parlıyor
 'Erdemir bizim gözbebeğimiz'
 'Telekom'u alamazsak Türkiye'den gidebiliriz'
 'YKB süreci 1-2 gün içinde netleşecek'
 'Yerli yabancı dinlemeyiz en iyi parayı verene satarız'
 'Telekom'a 3-4 milyar $ değer biçenler, yanıldığını görecek'
 İstifanın nedeni kontrat kavgası
 Cumhurbaşkanı'ndan Gelir İdaresi'ne "atama" vetosu
 Turkcell'in satışı onaylandı Vargı yönetime giremedi
 En pahalı uçak Pirelli CEO'sunun
 "Nissan'ı kurtaran adam" Renault'da
 Hazine 14.6 milyar YTL borç ödeyecek
 Özaydınlı: Çin hedef pazarımız
 Dış ticaret açığı yüzde 15 arttı
 Halkbank Genel Müdürü istifa etti
 BDDK da enflasyon muhasebesini kaldırdı
 Tüpraş ihalesi yeniden davalık
 3 ayda 18.2 milyar YTL harcadık
 'Çok etkileyici bir ilerleme kaydettiniz'
GÜNTAY ŞİMŞEK
Esnaf ağaları için devlet göreve
Türkiye Esnaf...
GAZİ ERÇEL
Büyüme verileri ve stoklar
Büyüme verileri içinde stok...
Arzu'nun umudu Prof. Yaşargil
Omuriliği ile beyni arasındaki tümör nedeniyle Arzu'nun yaşamasına...
İki kadın cesedi bulundu
Emniyet güçleri, 20'li yaşlarda kimliği belirlenemeyen cesetler...
Hastanede otel olsa sorun kalmaz!
Hastanede otel olsa sorun kalmaz!
Bürokrasiyi anlatan ünlü 'Bugün git, yarın gel' sözü hastanelerin...
Süzer Plaza'daki barda silahlar patladı: 3 yaralı
Süzer Plaza'daki barda silahlar patladı: 3 yaralı
Red Room barda, iki grup arasında masa yüzünden çıkan kavgada,...
IMKB
E: 23.592 D:% 0,31
DOLAR
S: 1,385 D:% -0,324
EURO
S: 1,793 D:% 0,028
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu