kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Arzu umudun resmini yaptı

12 yaşındaki Arzu en çok istediği şeyin resmini çizdi: Prof. Yaşargil ameliyatla onu kurtarıyor.

Başında, milyonda bir görülen "beyin sapı tümörü" oluşan ve şimdiye kadar yaşaması mucize olan ilköğretim öğrencisi Arzu Ayşe Bağrıaçık, dünyaca ünlü Prof. Gazi Yaşargil'den ameliyat sözü aldı.

MADDİ DESTEK ARIYOR
Yaşargil "Ameliyata gelirken en çok hayal ettiğinin resmini yap getir" dedi. Arzu kendisini ameliyat masasında gösteren bir resim yaptı. Babası 180 bin YTL'lik masraf için yardım kampanyası açtı.


Arzu'nun umudu Prof. Yaşargil

Omuriliği ile beyni arasındaki tümör nedeniyle Arzu'nun yaşamasına mucize gözüyle bakılıyor. 12 yaşındaki Arzu Prof. Dr. Gazi Yaşargil'in yapacağı ameliyatla yeniden hayata döneceği günü bekliyor.

Beylikdüzü'ndeki Bizimkent İlköğretim Okulu 6. sınıfı öğrencisi olan 12 yaşındaki dünyalar güzeli Arzu Ayşe Bağrıaçık, 7 ay önce dayanılmaz baş ağrıları çekmeye başladı. Baba Derya Bağrıaçık Arzu'yu İstanbul Bakırköy Kızılay Dispanseri'ne götürüp muayene ettirdi. Doktorlar bunun migren ağrısı olduğunu söyleyerek küçük kızı ilaç verip evine gönderdi. Doktorun verdiği ilaçları kullanmasına rağmen ağrıları dinmeyen küçük Arzu, okula gidemez ve uyuyamaz oldu.

BEYİN SAPINDA TÜMÖR
Daha sonra MR'ı çekilen Arzu'nun ailesine, kızın ciddi bir rahatsızlığı bulunduğu ve acilen hastaneye götürülmesi gerektiği söylendi. Bunun üzerine ailesi Arzu'yu Marmara Üniversitesi Onkoloji Bölümü'ne götürdü. Burada tedavi altına alınan küçük Arzu'nun, omurilik ile beyin arasında bulunan beyin sapında 5 santimetre büyüklüğünde bir tümör tespit edildi. Milyonda bir görülen "Diffuse Pons Gliomus" teşhisi konulan küçük Arzu'nun beyninde tümör nedeniyle su birikmesi yaşanıyordu. Marmara Üniversitesi Pediatrik Nöroşirürji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Memet Özek tarafından 2004'ün Kasım ayında ameliyat edilen küçük Arzu'nun kafatası merkezine şaant cihazı yerleştirildi. Bu cihazınProf Dr. Yaşargil ameliyat edeceği Arzu’- dan bir resim yapıp getirmesini istedi. Arzu, Yaşargil’in istediği resmi yaptı ama ailesi ameliyat için gerekli 180 milyar lirayı toplamak için yardım kampanyası başlattı.ucuna bağlanan ve deri altından mide boşluğuna kadar uzatılan ince bir hortum ile beyinde toplanan suyun mideye aktarılması sağlandı.

45'TEN 70 KİLOYA ÇIKTI
Operasyonun ardından Arzu'nun radyoterapi görmesinin şart olduğu belirtildi. Ailesinin maddi imkânsızlıklarına rağmen Arzu, 22 Aralık'ta İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde radyoterapi tedavisi görmeye başladı. Tedavi nedeniyle küçük kızın saçları döküldü ve kilo almaya başladı. Daha önce 45 kilo olan Arzu radyoterapi tedavisinden sonra 70 kiloya çıktı. Kortizon ilaçları nedeniyle de vücudunun büyük bölümünde morluklar meydana geldi. Doktorlar baba Derya Bağrıaçık'a tümörün çok tehlikeli bir bölgede bulunduğunu ve ameliyat edilmesi durumunda Arzu'nun hayatta kalma ihtimalinin çok düşük olduğunu söylediler. Doktorların "Kızının ömrü çok kısa. Ne kadar iyi yaşatabilirsen yaşat" demeleri üzerine varını yoğunu kızı için harcayan baba Bağrıaçık, yüksek ilaç masraflarını karşılayamaz hale geldi.

180 MİLYAR GEREKİYOR
Kızının tedavisi sırasında çalıştığı matbaacıda sigortasının yatırılmadığını öğrenerek işyerinden ayrılan ve taksicilik yapmaya başlayan baba Bağrıaçık, mahalle muhtarı ve belediye başkan yardımcılarının yardımıylaYeşil Kart çıkarttırdı. Tedavi masraflarını Yeşil Kart'la karşılayan baba Bağrıaçık, kızının gerektiğini öğrenince yıkıldı. Bunun üzerine valiliğe başvuran baba Bağrıaçık, kızının ameliyat masrafı için 1 yıllık yardım kampanyası başlattı. Bu kampanya çerçevesinde şimdiye kadar 40 milyar para toplandığını söyleyen baba Bağrıaçık, "Garanti Bankası Kavaklı Beylikdüzü 782. Şube'de 6299928 nolu hesap açtırdık. Bu hesaba toplanan para kızımın tedavisi için hastanelere ödeniyor." dedi. Kızını tedavi ettirebilmek için hastane hastane dolaşan baba Bağrıaçık, Arzu'yu dünyaca ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil'e götürme şansı buldu. Yaşargil'in Türkiye'ye geldiğini öğrenen baba Bağrıaçık, kızını yanına alarak Ankara'ya gitti. İlk gidişinde Prof. Dr. Yaşargil'le görüşemeyen baba Bağrıaçık, üç gün sonra tekrar Ankara'ya giderek Yaşargil'den randevu talebinde bulundu. Baba Bağrıaçık, Ankara Bayındır Hastanesi'nin muhasebe müdürünün yardımı sayesinde Prof. Dr. Yaşargil'le görüşme fırsatını yakaladı.

ARZU'DAN RESİM İSTEDİ
Prof. Dr. Yaşargil, raporları inceledikten sonra çok ender görülen bir vaka olduğunu ve Arzu'nun gözlerinin kör olup, felç kalmamasının büyük bir şansYİNE DE ŞANSLI... Prof. Dr. Gazi Yaşargil Arzu’nun kör ya da felç olmamasının büyük bir şans olduğunu belirtiyor. olduğunu söyledi. Küçük kız, ünlü doktordan kendisini tedavi etmesini ve tehlikeli hastalıktan kendisini kurtarmasını istedi. Yaşargil ise, ilaçlarını kullanmasını ve Haziran ayında ameliyatını yapacağını söylediği Arzu'ya "Ameliyata gelirken bana hediye olarak en çok istediğin ve hayal ettiğin bir resmi yap getir. Ayrıca çok tombikleşmişsin, geldiğimde seni dal gibi görmek istiyorum." dedi.

TV SPİKERİ OLMAK İSTİYOR
Doktorunun isteği üzerine zayıflamak için yemek yemeyi azaltan küzük Arzu, Prof. Dr. Yaşargil'in istediği resmi de çizdi. Bir hastane içerisinde bir ameliyathane masası ve başında Gazi Yaşargil'i gösteren bir resim ile hayal ettiği bahçeli bir ev ve deniz kenarında tatil yapan, kendisinin de içinde bulunduğu insan resimleri çizdi. Hep başarılı bir haber spikeri olmayı hayal ettiğini söyleyen Arzu, "Ameliyat olup iyileşeceğim günü umutla bekliyorum. Hayalimde hep bir TV spikeri olmak geçiyor. Annem, babam, kardeşim ve arkadaşlarım bana büyük destek veriyorlar. Beni ameliyat edecek doktoruma da söz verdim. İyileşip çok başarılı olacağım" dedi.

MUSTAFA KAYA


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 İki kadın cesedi bulundu
 Tohuma su buldular
 Liselilerin kız kavgası can aldı
 Bir anda yandı bitti, kül oldu!
 Evinde öldürüldü
 Şair Sabri Altınel şiirleriyle anılacak
 29 kişi gözaltına alındı
 Sakız dayağı attılar
REHA MUHTAR
Barda kadın ve erkek...
Bahar geldi, yaza çok az bir...
MANSUR FORUTAN
Kapalı hep Fener'indi zaten!..
Maçtan daha önemli olan,...
MAHMUT ÖVÜR
Bir ihalenin perde arkası
Birkaç kez İstanbul'daki metro...
NEBİL ÖZGENTÜRK
'Karikatürlerin sahibi benim'
Aslında paylaşmamız...
REFİK DURBAŞ
Kuruçeşme'nin gemileri...
Geçen pazar havanın güzel...
SAVAŞ AY
Afrikalı gençler balık halinde neden dans...
HINCAL ULUÇ
Komisyonda casus mu var?..
Sabah gazeteyi elime alınca...
EMRE AKÖZ
Şeyh Bedreddin'den 1915'e
Emekli büyükelçi ve CHP...
MEHMET BARLAS
1971 Libya'sından 2005 Türkiye'sine anılar..
Bizdeki...
Bir Akın yetti!
Bir Akın yetti!
Rize kalesine 2 isabetli şut gönderebilen Beşiktaş'a 3 puanı İbrahim...
Sağduyu zirvesi
Sağduyu zirvesi
Türk spor basınını yöneten 11 isim, Şampiyonlar Ligi Finali öncesi...
Şansölye iknaya geliyor
Almanya Başbakanı Schröder, Ankara ziyaretinde Heybeliada Ruhban...
Başsavcı Ok: Milliyetçilik kışkırtılmamalı
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, 'milliyetçilik, kamplaşma ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu