kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Şöhret yorucu ve insanlık dışı bir şey
'Şöhret yorucu ve insanlık dışı bir şey

atv'de yayınlanan 'Savcının Karısı' ile oyunculuk kariyerine bir tuğla daha ekleyen Gamze Özçelik, şöhretin insan için yorucu, insanlık dışı ve bunaltıcı olduğunu söylüyor. "Artık iç huzuruma değer vermek istiyorum. Oyuncuların çok fazla göz önünde olup inandırıcılığını yitirmemesi gerektiğini düşünüyorum" diyen Özçelik, kendisine mutlu bir yuva kurmak istediğini belirtiyor.

İlk oyunculuk deneyimini 'Cinler ve Periler' adlı televizyon dizisiyle yaşayan Gamze Özçelik, artık dizilerin aranan başrol oyuncuları arasında yer alıyor. Oyunculuk kariyerine bir de sinema filmi ekleyen Özçelik, 'Hırsız Var' da Haluk Bilginer ve Mehmet Ali Erbil ile başrolü paylaştı. Güzelliğinin ön planda, yeteneğininse geri planda kalmasından şikayetçi olan Özçelik, atv'nin iddialı dizilerinden 'Savcının Karısı' ile bu imajdan kurtulmak istediğini söylüyor: Artık güzel kadın kelimesi beni sıkıyor!

* 'Savcının Karısı'nın kariyerinizdeki yeri ve önemi nedir? 'Savcının Karısı' projesinin de bana oyunculuk anlamında yeni şeyler kazandırdığını düşünüyorum. Bence bu iş antrenman işi. Çalıştığım ekipteki insanlar, yönetmenimiz hepsi çok profesyonel insanlar. Bu yüzden her zaman öğrenecek yeni şeyler vardır diye düşünüyorum. Bu işte en önemli unsurlardan biri gözlemlemek.

KİTLELERE ULAŞABİLMİŞİZ'
* Dizinin bu kadar ilgi görmesini neye bağlıyorsunuz?
Dizide farklı bir konu işliyoruz. Türkiye'ye çok da yabancı gelecek konular da işlediğimiz oluyor. Dizinin başarısını ilk başta oyunculara, teknik ekibe ve senaryonun uyarlanışına bağlıyorum. İnsanlar bana yolda 'Savcının Karısı' diye hitap ediyor. Bu da kitlelere ulaşabildiğimiz anlamına geliyor.

* Dizide savcının karısı Melda'yı canlandırıyorsun. Melda ile Gamze arasında benzerlikler var mı? Benzerlik kuramıyorum ama zaman zaman yaptığım sert çıkışlar Melda'ya benziyor. Dizide Melda çok aşık bir kadın ve bu yüzden çocuk gibi davranıp hata yapabiliyor. Ben olsam daha mantıklı davranırım. Bir de ben olsaydım onun gibi aşkımdan yararlanıp isteklerini yaptırmaya çalışan bir adamın tehditlerine katlanmazdım.

* İnsanların Melda'ya olan tepkisi nasıl? Melda sevilen bir karakter. Sadece ilk bölümlerde kocama yaptıklarımı gören insanlar beni yolda çevirip kızıyordu. Ama artık dizide mağdur olan benim. İnsanlar en çok "Kocan ölecek mi?", "Ünal ile (Şevket Çoruh) ile aranda bir şey olacak mı?" gibi soruların cevaplarını almak istiyor.

* İnsanlar Cihan Okan ile sizi birbirinize çok yakıştırdı. Çalışırken de uyumlu musunuz? Cihan ile de iyi bir uyum içinde olduğumuzu düşünüyorum. Onunla çalışmak son derece keyifli. Bir de çok uyumlu ve esprili. Ben iş hayatında uyumlu ve neşeli insanlarla çalışmaktan mutluluk duyuyorum. Böyle insanlar yaptığım işe daha çok motive olmamı, daha da zevk almamı sağlıyor.

* Kendinizi oyuncu olarak kanıtladığınızı düşününüyor musunuz? Çok küçük yaşta oyunculuk yapmaya başladım. Bu yüzden bu sorunun cevabını insanlara bırakmayı tercih ediyorum. Ama daha öğrenecek çok şey olduğunun bilincindeyim.

'GÜZELLİK KONUSUNDAN SIKILDIM'
* Yeteneğinizden çok güzelliğinizle gündeme geliyorsunuz. Bu sizi rahatsız ediyor mu?
Açıkçası bu güzellik denen şeyin sürekli zikredilmesi benim çok canımı sıkıyor. Artık bu konuyla ilgili konuşmaktan bile sıkıldım.

* Kısa sürede meslek hayatınıza bir sinema filmi ve ardından dizi oyunculuğu sığdırdınız. Bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz? Başarılı olmak için ne kadar çalışmak gerekiyorsa o kadar devam. Ben bu işi yapmak için doğduğuma inanıyorum. Başka bir işte bu kadar mutlu olamayacağımı biliyorum. İyi giden işimin yanında iyi de bir aile kurma şansım varsa, hayattan başka da bir şey istemiyorum.

* Oyunculukla ilgili gelen tekliflerde öncelikle neye dikkat ediyorsunuz? İlk olarak senariste, yönetmene ve şirkete bakarım. Sonrasında ve ön önemlisi karakterin beni heyecanlandırması gerekiyor.

* Yeni oyuncular oyunculuk anlamında eğitimli ve çoğu sizin yaşıtınız. Onlarla yarışabilmek için kendinizi nasıl geliştiriyorsunuz? Bu işte her türlü insana ihtiyaç var. Gelişen sinemamızda gerçekleşecek her başarı, hepimize yeni kapılar açacagı için, ben herkesin başarısından son derece mutluluk duyuyorum.

* Yeni jenarasyon için artık Türkan Şoray kanunları yok. Sizin için de bu geçerli mi? Yani sizin oyunculuk adına tabularınız var mı? Oyunculuk tabusu denilen şeye pek inanmıyor ve katılmıyorum. Gerçekten yaşatılması gereken şey neyse veya hangi karakterse gerektiği şekilde yaşatılmalıdır.

* İsminiz bir dönem sürekli gündemdeydi. Ama artık kendinizi çektiniz. Neden? Geçen senelerde gerçekten bir anda çok fazla işle meşguldüm. Bu sezon diziyle ve özel hayatımla ilgilenmek istedim. Şöhret denilen şeyin insan için gerçekten yorucu, insanlık dışı ve bunaltıcı bir şey olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden iç huzuruma değer vermek düşüncesindeyim. Bir de oyunculuk yapan insanın çok fazla göz önünde olup inandırıcılığını yitirmemesi gerektiğini düşünüyorum.

GÜLŞEN YÜKSEL / MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Baba işin sonunda kızı daha başında
 İlkbahar / yaz koleksiyonum kadınlar yararına
 Eskiyen ahşap objenize yeniden hayat verebilirsiniz
 Modada rast makamı çalıyor
 Amerika'da efsane haline geldi
 'Köpek'te heyecan giderek artıyor
 Ruh ve beden sağlığına 'modern kaplıca' tedavisi
 Kadınız ve farklıyız
 Marmaris Denizcilik Festivali Sualtı Fotoğraf Yarışması...
 Biletix 5'inci yaş gününde 5 çifti U2 konserine gönderiyor
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kadın güçlenmeden erkeğini terk etmez
Bir kadınla 7-8...
HAKAN & UTKU
23 Nisan kayıtdışıları
"Eeee Başbakanım, sizin...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Senin baban kim?
Bütün çocuklar anne babalarıyla övünür.
AYŞE TÜTER
Akdeniz Mutfağından Zeytinyağlı Yemekler
Şakşuka
(4...
Uykusuzluk çekene 'Al bu hapı uyu' demek sorunu çözmüyor
Uykusuzluk çekene 'Al bu hapı uyu' demek sorunu çözmüyor
Geceleri uyuyamıyorsanız, haplardan medet ummayın. Sorununuzun...
Lüksün geldiği son nokta!
Lüksün geldiği son nokta!
İstanbul'un elitlerinin İzmir Çeşme'deki bir numaralı adresi Sheraton...
En beğenilen yıldızları FHM'in favorisi solladı
En beğenilen yıldızları FHM'in favorisi solladı
Dünyanın En Seksi 100 Kadını anketinde birinci olan İngiliz oyuncu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.