kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Yolsuzluğun üzerine gideceğiz'
'Yolsuzluğun üzerine gideceğiz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ''Beyaz Enerji'' yolsuzluğunun, parti gündemlerinde yer aldığını ve konuya bakacaklarını ifade ederek, ''Parti olarak yapmamız gereken varsa, onu da birey haklarını gözeterek, birileri istiyor diye yargısız infaz yapmadan yapacağız'' dedi.

Yazıcı, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, iktidarda oldukları son 2 yıl içerisinde birçok icraat gerçekleştirdiklerini, ancak çok hızlı ve etkin olan bu icraatları tam olarak anlatamadıklarını söyledi. Bu icraatları bir kitapçıkta topladıklarını ifade eden Yazıcı, 3 Kasım öncesi ile bugünün Türkiye'si arasında bir kıyaslama yapıldığı takdirde, aradaki büyük farkların görüneceğini bildirdi.

Hayati Yazıcı, son günlerde enerji yolsuzluğu ile ilgili basında haberler yer aldığını anımsatarak, AK Parti'nin, her faaliyette hukuk ve bireyin hakkını gözettiğini dile getirdi. ''Çoğunluk istiyor diye bireyin hakkını yok edemezsiniz ve bireyin hakkına zamansız müdahale edemezsiniz'' diyen Yazıcı, ''Beyaz Enerji'' ile ilgili iddianamenin yeni yazıldığını ve tam olarak okuyamadıklarını söyledi. Hayati Yazıcı, ''Elbetteki o bizim gündemimizde, bakacağız. Parti olarak yapmamız gereken varsa, onu da birey haklarını gözeterek, birileri istiyor diye yargısız infaz yapmadan yapacağız. Ama hiç kimse ses çıkarmıyor diyerek de sessiz kalmak gibi bir tutum içerisinde kesinlikle olmayacağız'' diye konuştu.

İZMİR ALİAĞA'DAKİ OLAY

Partisinin İzmir Aliağa ilçe başkanının eşinin, bir dükkana giderek, dükkanda asılı bir manken fotoğrafı ile ilgili beyanda bulunması olayının da basında yer aldığını hatırlatan Yazıcı, bu konudaki eleştirilere saygı duyduklarını söyledi. Hayati Yazıcı, hukukta cezaların, suçların ve suçlamaların şahsi olduğuna dikkati çekerek, ''Sizin aile bireylerinizden birinin yanlış bir hareketi, sizin de suçlu olduğunuz anlamına gelmez. Dolayısıyla biz o konuyu da bu bağlamda inceliyoruz'' dedi. Yazıcı, İzmir il başkanına bu konudaki gerekli talimatları verdiğini ifade ederek, ''O arkadaşımız bizim üyemiz ise ona göre gerekli işlemleri yapacağız, üyemiz değilse de yapacağımız bir şey yok'' diye konuştu.

''BEYAZ ENERJİ'' İDDİANAMESİ


Hayati Yazıcı, bir gazetecinin, ''AK Parti'nin Beyaz Enerji iddianamesi ile ilgili incelemesinin ne kadar süreceğini'' sorması üzerine, ''Bir haftayı geçmez'' dedi.

Konu ile alakalı bir fezleke varsa onu da görmek istediklerini ifade eden Yazıcı, bu konuda bir parti görüşü oluşturmadıklarını belirtti. Yazıcı, bu konudaki yargı sürecinin devam ettiğini ve açıklayacakları görüşün davayı etkileyebileceği gerekçesiyle bugüne kadar bir değerlendirmede bulunmadıklarını bildirdi. ''İddianamede, partinizin genel sekreteri ile ilgili iddialar da var. Bu konuyu da mercek altına alacak mısınız?'' sorusu üzerine de Yazıcı, önce iddianameyi incelemeleri gerektiğini söyledi. Yazıcı, şöyle konuştu:

''Bazen olayları abartıyoruz, bazı sözcükleri cımbızlayarak içinden alıp üzerinde duruyoruz. Bizler vekiliz, vatandaşlar gelirler.(Hiç ben buna bakmam, etmem, işlemem) dediğiniz an, (Bu adam hiçbir şey yapmaz) der vatandaş. Telefon edebiliriz. Gelir yardım isterler. Ne deriz? Burada hukuk neyse onu yapın. Yani kişinin hakkı ihlal edilmesin, kamu da zarar görmesin. Hukuk neyi öngörüyorsa öyle davranın. Bunu da birisi, telefon etmiş olarak niteleyebilir. Böyle bir şey de kayıtlara düşmüş olabilir. Diyelim ki siz bir olay dolayısıyla bir telefon açıyorsunuz. Diyorsunuz ki, (Efendim, sayın genel müdür, her neyse, şöyle bir konu var, aman bir yanlışlık olmasın, haksız yere kişiler suçlanmasın, hukuk neyi gerektiriyorsa lütfen ona özen gösterilsin.) Özen gösterilmez mi? Gösterilir ama insanlar bazen bu tür şeyler söyler. Bunun çok olağan olduğunu da öylemiyorum. Burada algılama önemli.''

''ARSIZLIĞI, HIRSIZLIĞI YOKSA...''

Hayati Yazıcı, ''Aliağa olayında söylediğiniz 'hukuk devletinde cezalar şahsidir' sözü bu olay için de geçerli mi?'' sorusu üzerine de, partilerine katılmak isteyen kişilerin ''arsızlığı, hırsızlığı'' yoksa ve başvuruları da tüzüklerine uygunsa o kişinin geçmişini sorgulamadıklarını kaydetti. Yazıcı, yeni bir sayfa açmak isteyen o insanlara bu imkanı tanımak gerektiğini söyledi.

Hayati Yazıcı, Milletvekili Cemal Kaya hakkındaki fezleke Meclis'e geldiği zaman tutumlarının ne olacağının sorulması üzerine ise TBMM'de dokunulmazlıkları kaldırılması istenen milletvekilleri ile ilgili fezlekeler olduğunu anımsatarak, ''Biz burada cımbızlama yöntemine karşıyız. Siyasi polemik konusu yapılan dokunulmazlık zırhlarının, bütün olarak ele alınması gerekir'' diye konuştu.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 'AB'de birçok dayatmalar var'
 Denktaş, Talat'ı eleştirdi
 İstihbaratçıların kavgası
 Bu ne biçim teklif
 Ermeniler de Nürnberg istiyor
 Aranan Talat Paşa genelgesi bulundu
 Başbakan: Kan bulmak için ben mi telefon edeceğim?
 Türkiye Ermenileri Kalayjian'ı kınadı
 ABD'deki lobi hazırlanıyor
 Genelkurmay arşivinden vahşetin belgeleri
 Erdoğan'dan Şaron'a teşekkür
YAVUZ DONAT
İstanbul... Çok özel
Deprem Dede ile Adapazarı'nda...
Hoca efendinin evini köye okul yaptılar
Doğubayazıt Yeniköy'e okul lazımdı. Ama yetkililer "masraf olur" diye...
Kemik iliği bankası iflasın eşiğine geldi
850 lösemi hastasının tek umudu olan İstanbul Tıp Fakültesi Kemik...
Vatan için öldüler
Vatan için öldüler
Şehit Jandarma Üsteğmen Baltacı ile Uzman Çavuş Vural binlerce...
Adana'da TAYAD'a gösteri izni verilmedi
Adana'da TAYAD'a gösteri izni verilmedi
Trabzon ve Sakarya'da yaşanan linç girişimi olaylarının yankıları...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu