kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fatima'nın üçüncü sırrı Katolikliğin sonu mu?..
Gerçek mi hayal mi?
Son kehanet neden Ağca olamaz?..
Kilise 'borca boğuldu'

Fatıma'nın son sırrı

Papa II. Jean Paul'ün kendisini aziz ilan ettireceğine inandığı üçüncü sır Katolik dünyasının sonunun yaklaştığını anlatıyor.

Fransız uzman Laurentin, Vatikan'ın 1917'den beri gizlediği Fatima'nın üçüncü sırrını açıkladı: Katolik dünyasının sonu gelecek. O dönemin Papa'sını askerler öldürecek...

Fatima'nın üçüncü sırrı Katolikliğin sonu mu?..

1917'de Portekizli üç çoban çocuk, kendilerine Meryem Ana'nın görünerek üç sır verdiğini iddia etti. İlk sır dünya savaşları, ikinci sır ise komünizmin çöküşüydü. Üçüncü sır gizemini halen koruyor.

Her şey 1917 yılında Portekiz'in Fatima kasabasında başladı. Francisco, Jacinta ve Lucia (solda) adındaki üç çoban çocuk, 13 Ekim 1917 tarihinden itibaren belli aralıklarla, Meryem Ana'yı gördüklerini öne sürerler. Çocukların anlattıklarına göre, Meryem Ana kendilerine üç kehanette bulunur. Vatikan Başbakanı Kardinal Angelo Sodano, 13 Mayıs 2000'de Papa'nın Fatima'nın üçüncü sırrını açıklayacağını duyurur. Fatima'nın birinci sırrı Birinci ve İkinci Dünya Savaşı'nı, ikinci sırsa komünizmin çöküşünü öngörmektedir. Kardinal Joseph Ratzinger, 26 Haziran 2000'de büyük bir gazeteci kitlesi önünde yaptığı açıklamada üçüncü sırrın, Mehmet Ali Ağca'nın 13 Mayıs 1981 tarihinde Papa'ya düzenlediği suikast olduğunu söyler. Ratzinger'in yaptığı açıklama herkesi huzursuz eder. Din adamlarının pek çoğu da yapılan bu açıklamaya inanmaz. Vatikan'ın 'esorcista' (şeytan kovan) rahiplerinden Monsignor Corrado Balducci, "Fatima'nın üçüncü sırrını açıklayan belgede, Papa'ya suikasti görmek çok zor" der. Demonolog, Monsignor Balducci "hayal kırıklığına" uğradığını belirtirken, Kardinal Sodano ve Kardinal Ratzinger'in açıklamalarının da birbirini tutmadığını vurgular. Balducci daha da ileri giderek, "Kehanetin diğer bölümlerine ne oldu? Kilisenin doktrinel krizi ve III. Dünya Savaşı ile ilgili kısımlara ne oldu?" sorusunu sorar.

KATOLİK KİLİSESİ'NİN SONU MU?
Fransız Mariolog (Meryem Ana) uzmanı Rene Laurentin, Ağca suikastinin üçüncü sır olmadığını ve bunun 'Katoluk Kilisesi'nin sonuna ilişkin bir kehanet olduğunu iddia ediyor. Sırrı bilen Kardinal Ottaviani'nin, 1963 yılında Meryem Ana Papalık Akademisi'nde, "Size sadece şunu diyebilirim; Kilise için çok zor günler gelecek, çok dua etmeniz gerekiyor. Umarım dinden çıkanların sayısı çok olmaz" dediği bilinmektedir. Aynı kardinal, 1963 yılında Fatima'nın üçüncü sırrının diplomatik bir dille "Santa Rita" dergisinde yayınlanmasına izin vermiştir. Aynı metin Papa Roncalli (Giovanni XXIII) tarafından ABD Başkanı John Kennedy ve Sovyet lider Nikita Krusçev'e de gönderilmiştir. "Fatima'nın Sırrı" hakkında bir kitap yazan Hellmuth Hoffman'a göre başlangıçta Vatikan Başbakanı Kardinal Sodano'nun ağzından kaçan, belki de bilerek söylediği "dünya trajedisi" sözü gerçek sırrı yansıtmaktadır. Bu nedenle daha önceki Papalar da Fatima'nın 3. sırrını yayınlamaktan kaçınmışlardır. Hoffman bir diğer neden olarak da, Fatima'nın üçüncü sırrının 'tarihin sonundaki papa' üzerine olması olasılığını gösterir. Bugün Katolik Kilisesi'nde son sırrın 'III. Dünya Savaşı ve Katolik Kilisesi'nin sonunu' içerdiğini düşünenler çoğunluktadır.

DECCAL DÜNYAYA GELDİ Mİ?
Sadece Hıristiyanlar arasında değil, tüm dinlere mensup milyonlarca insan arasında en çok konuşulan ve kafa yorulan konulardan biri de 'sahte mesih' Deccal!... Papa II. Jean Paul'ün ölümünden sonra Deccal'in vakti yaklaştı mı? Deccal kim, insan kılığında mı? Bir tane mi, birden fazla mı? Günümüze hakim olan bir zihniyet mi?.. Bu gibi sorular, şu günlerde çok sayıda din adamı ve esoterizm uzmanının kafasını yoruyor. Üç büyük kutsal kitabın da içinde yer alan inanışlara göre kıyamet gününden önce Deccal dünyayı hakimiyeti altına alacak. Bu kutsal kitapları yorumlayanlar Deccal'in bir insan, bir ulus ya da bir zihniyet de olabileceği üzerinde duruyorlar. Hazreti Muhammed'in hadislerinde de yer alan 'yalancı mesih Deccal'in, İsa'dan önce geleceği belirtiliyor. İncil'de, kıyametten önce sahte İsa'ların, sahte peygamberlerin türeyeceği ve büyük iktidar sahibi olup seçilmişleri de hataya sürükleyeceği ifade ediliyor.

YAHUDİ KANI TAŞIYACAK'
Vatikan Kilisesi'ndeki bazı din adamlarına göre Deccal, 'Katolik Kilisesi'ni kökünden yıkacak bir adam ya da zihniyet' olabilir. Antisemitist suçlamasına karşı, isminin açıklanmamasını isteyen bir papaz, Hıristiyanlar'ın kutsal kitaplarına dayanarak sahte peygamberin yahudi kanı taşıyacağına inandıklarını belirttikten sonra, "4-5 milyon Yahudi Kökenli Hıristiyan olduğunu unutmayalım" diyor. Daha da ileri giderek İspanyollar'ın üçte birinin de Yahudi kökenli olduğunu vurguluyor. Vatikan'da Katolik Kilisesi'ni reform eden kuvvetlere, 'Deccal' gözüyle bakanların sayısı da bir hayli fazla. Bu reformlar kapsamında Papa II. Jean Paul Assisi'de ilk kez dinlerarası bir buluşmayı gerçekleştirmişti. Papa, camiye gidip Kuranı Kerim'i öptüğünde ise muhafazakar bir Papa'nın attığı adımlar kafaları karıştırmıştı. Tüm bu gelişmeler, 'Kıyamet günü bu dünyadaki kötülüğün en son belirtisi olacak olan Deccal, Vatikan'ı içerden çökertmeye mi başladı?" sorusunu soranların çığ gibi büyümesine yol açtı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Sunat'ın eşinden tahliyeye tepki
 Sadece erkek değil kadın da aldatır
 'Moda diye yapanlar var'
 Azrail onları cenaze yolunda yakaladı
 Bakıcı serbest bırakıldı
 'Aliye' yine rakipsiz!
 Bebeğinin ölüsü çöpte bulundu
 Viyadük iskelesi çöktü: 4 kişi öldü
 Alo SABAH İstanbul
 Galeri baskınına görevsizlik
 Olta operasyonu
 Şans Topu
REHA MUHTAR
Sevgilim hangi burçtan?..
"Kabuğundan çıkarılması...
MANSUR FORUTAN
Sevgili Oğlak bugün...
Bizim Yeni Aktüel'in...
MEHMET BARLAS
21'inci yüzyılı da 20'nciye...
SAVAŞ AY
Memleketin 'Ağrı'sına kim derman bulacak?
"Haydi...
REFİK DURBAŞ
Şiir, sözün özgürlüğüdür
Sayın Refik Durbaş' ın...
HINCAL ULUÇ
Fenerbahçe, Galatasaray'dan neden büyük..
Fenerbahçe iyi...
Golsüz bitmez
Golsüz bitmez
Pazar günü oynanacak derbide ligin en çok gol atan iki takımı...
Onlar Adam değil
Onlar Adam değil
Protestocu taraftarlara tepkisi devam eden G.Saray 2.Başkanı Gürsoy...
Meclis'ten deklarasyon liderlerden ortak mektup
Ermeni soykırımı iddiaları Genel Kurul'da görüşüldü ve bir...
Part-time Cumhurbaşkanı
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Suriye'ye hareket ettiği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu