kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Allah'ım neden ben
'Allah'ım neden ben
Sayın Sabah Gazetesi Yetkilileri

'Allah'ım neden ben

Tüm Türkiye rejim yaptığımı öğrenmiş durumda. Tükürüğümü yutsam 10 kişi müdahale ediyor. Ben de "Madem yiyemiyorum, bari bir-iki makarna tarifi öğreneyim" dedim ve gazetenin sokağındaki makarnacıya gittim. Ama acı gerçek aklımdan çıkmıyordu: 'Nasıl hazırlanırsa hazırlansın, sadece 6 kaşık makarna'. Allah'ım neden bu kadar lezzetli yemekleri o garip kalori hesapları ile birleştirdin?.

Rejime ve spora başlayalı üç gün oldu. Bugün sabah atv Kahvaltı Haberleri'ne konuk oldum. Bol bol gülümsedim. Espriler yaptım. Ama şu anda yayın saatinin üzerinden iki saat geçti ve karnım çok aç! Sol ayak bileğim ağrıyor ve vücudumdaki tüm kasları tek tek hissediyorum çünkü sızlıyorlar! Yaşam bazen çok zor arkadaşlar... Gözüm sürekli saatte. Çünkü bu sabah yediğim tam buğday ekmeği üstü iki karper peynirini sindireli saatler oldu. Hatta teorime göre, böyle az yemekler daha mideye giderken yolda sindiriliyorlar. Canım biraz yanmaya başladı sevgili günlük. Hatta durumum o kadar kötü ki; sanırım birkaç sayfanı öylesine çiğneyeceğim...

SOYA SOSUNDA KARİDES IZGARA
Yayından sonra spora gittim. Koşu bandına çıktım. Koşu bandının karşısındaki televizyonu açtım. Karşıma çıkan görüntü az daha beni yere düşürüyordu. "Batı, Doğu ile karşılaşıyor" isimli bir program yapan Japon arkadaşımız, dev jumbo karidesleri soya sosunda ızgara yapıyordu. Sonra yanına elma dilimli kızarmış patatesler koydu. Allah'tan spor salonundaki arkadaşlar, kalbimin durmak üzere olduğunu fark edip, koşarak müdahale ettiler. Biri kanalı sürekli belgesel gösteren 'Discovery'ye çevirdi. Diğeri ise "Sakin olun Rahşan Hanım, hepsi geçecek. İnşallah bir gün sıfır kaloriye sahip karidesler üretecekler" diyerek beni sakinleştirdi. Son birkaç gündür yemeklerle olan yakın ilişkimizi düşünüyorum. Dünya üzerindeki lezzetli tüm yemekler kilo aldırıyor. Diyet versiyonlar ise hiçbir çocuğa sevdiremeyeceğiniz türden. Bence bu "Türk'ün ateşle imtihanı" gibi bir şey. Ne kadar çabuk kilo alırsak, zayıflarken neredeyse on katı acı çekmemiz ve terlememiz gerekiyor. Kendime bakıyorum da, zayıfladıkça tüm yemek yatırımım havaya uçuyor. Yediğim börekler, deniz mahsülleri, kuzu kavurmalar, oruklar, kebaplar hepsi hakkın rahmetine kavuşuyor. Ben bu birikime çok para harcadım yav! Peki ama Allah'ım neden bu kadar lezzetli yemekleri o garip kalori hesapları ile birleştirdin? Neden kız kardeşim yiyip yiyip kilo almazken, ben şu anda kabir azabını şimdiden yaşamaktayım? Neden ben Allah'ım? (Ağlama sesleri...)

'MORALİM ÇOK BOZUK'
Bugün moralim çok bozuk. Ama neden bilmiyorum. Biri dokunsa ağlayacağım. Tüm Türkiye rejim yaptığımı öğrenmiş durumda. Tükürüğümü yutsam 10 kişi müdahale ediyor. Bir yandan karnım aç. Tamam Selahattin Bey sağolsun gayet makul bir rejim yarattı benim için. Ama geçen hafta yediğim şeylere pek benzemiyor yediklerim. Kavga havasındayım. Birileri ile hiç olmadık bir sebepten bir saat kavga edebilirim. Üstelik bu kavga sonunda haklı falan çıkmam da gerekmiyor. Hatta acaba iyi bir dayak yesem kendime gelir miyim? Şimdi Selahattin aradı. İyi olup olmadığımı sordu. "Açım" dedim. Sabah ve öğlen arasına bir elma koydu. Oysa ben havuç yemiştim. Ama havuç yasaktı ve biliyorum biraz kızdı.

NASIL OLURSA OLSUN 6 KAŞIK!
Ben de kendimi en iyi hissettiğim yere; mutfağa girmeye karar verdim. Bizim gazetenin ara sokağındaki Cafe Alitaly'de aldım soluğu. Madem yiyemiyorum, bari bir-iki tane makarna tarifi öğreneyim dedim. Oranın şefi Atilla, bana en sevdiğim 'Rigotoni Pesta Soslu Makarna' tarifini verdi. Önce ıspanakları blender'da çektik. Sonra içine ceviz ekleyip biraz da öyle çektik. Ardından tavaya biraz krema, ıspanaklı karışım, azıcık napoliten sos ve sarmısaklı çeşni kattık. Sonra güzeeelce karıştırdık. Kokusu bile beni doyuruyordu. Sarmısak kokuları burnumu okşuyordu. Birazdan rejimimin en sevdiğim yanı yani; "Nasıl hazırlanırsa hazırlansın, 6 kaşık makarna"lı bölümü geliyordu. Üstelik makarnamı kendim pişirmiştim. Bu sinirlerime iyi geldi. Şimdi yeniden kaldığım yerden rejim çalışmalarıma devam edebilirim... Rahşan GülşanRahşan Gülşan

GülşanRahşan

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Masal gibi düğünler...
 O şimdi aktör!
 Aşkta karışıklık var
 Memoli ve sevgilileri galada
 Kırmızıgül, Avrupa turnesinde coşturuyor
 Bahar renkleriyle geldi...
 Başka nerede çıkacaklar!
 Jön: Kadir İnanır Konu: Dayanıklı aletler
 Teknoloji yardımıyla daha da güzeller
 Yeni albüm yolda
 Britney'den bebek sinyali!
AYŞE ÖZYILMAZEL
Sende mi Carre? E yetti gari!
Şu fani dünyada fiziğiyle...
HAKAN & UTKU
Ülke karıştırıcıları tanıyalım
Önce Mersin'de 2 bacaksız...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Çingene salatası
140...
Doğum kadını güzelleştirir
Doğum kadını güzelleştirir
Hamilelikte aldığınız kilolar, biriken ödemler, oluşan lekeler...
Seks bağımlılığı erkeklerde kadınlardan 4 kat fazla görülüyor
Seks bağımlılığı erkeklerde kadınlardan 4 kat fazla görülüyor
Balıklı Rum Hastanesi Klinik Şefi Psikiyatrist Dr. Özkan Pektaş,...
Anlamlı hediye
Anlamlı hediye
Türkiye'de ve dünyada plastik cerrahi ile ilgili konularda...
Meğer taklitmiş!
Meğer taklitmiş!
Umre'ye giden İnci Gazioğlu'nun, havalimanında çekilmiş...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.