kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çocuklara masalsı odalar
Çocuklara masalsı odalar

Ressam Gülay Kakşi, çocuk odalarının duvarlarına yaptığı resimlerle masal evleri yaratıyor. Dolaplardan perdelere tüm objeleri renklendiren, mekanları çocukların hayalindeki konsepte göre düzenleyen sanatçı, çocuklara özel masal dünyaları, gençlere ise kendi tarzlarını yansıtan odalar hazırlıyor.

Hangi çocuk istemez ki masal kahramanlarıyla dolu bir odada uyumayı... Ya da en sevdiği çizgi film karakterini duvarında görmeyi... Ressam Gülay Kakşi çocuk odalarını masalsı bir dünyaya çevirip onların hayal güçlerinin gelişmesine katkıda bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde mistik eserlerden oluşan beşinci kişisel sergisini açan Kakşi, dekoratif çalışmalarıyla da adından söz ettiriyor. Pek çok sanatçı için tablolar hazırlayan, mekan düzenlemelerine imza atan yetenekli ressam, çalışmalarını tuval dışında, duvarlara da yansıtıyor. Duvarlarla birlikte dekorasyonu tamamlayan objelere de renk veren ressam, "Genellikle çizgi kahramanlar isteniyor. Ama bunun yanı sıra orman ve sevimli hayvan figürlerini de sıkça kullanıyorum.Yaptığım tasarımlar sadece duvar boyamakla sınırlı değil. Bir çizgi filmi mekana uygulayınca, takım oluşturacak şekilde perdeler, tüller, dolaplar hatta yastıklara kadar boyuyorum" diyor. Mekanları müşterilerinin istekleri doğrultusunda renklendiren Gülay Kakşi, çiçeği burnunda anne babaların çocuk odalarını kendi hayallerine göre; çocuklarının yaşları 3-9 arasında değişenler ise, çocuklarının isteklerine göre hazırlanmasını istediğini söylüyor. Mekanlarda çocuklar için renkli, keyifli ve öğretici karakterler kullanmaya dikkat eden ressam, Avrupa'dan ithal boyalar kullandığı için çocuk ve bebeklerin zarar görmediğini söylüyor. Kakşi, sadece çocukların değil gençlerin odalarına da hayat veriyor. Duvarları posterlerle süslemek yerine kendilerini anlatan bir mekanda yaşamak isteyen gençler için genç ressam, doğu kültüründen ve mistizimden izler taşıyan bir dekorasyon hazırlayabiliyor. "Genç odaları hazırlamaya başlamam kuzenlerimin ısrarı üzerine oldu. Genç odaları için odanın sahibiyle beraber karar veriyoruz. Onları da resme dahil ederek, kendi düşledikleri mekana kavuşmalarını sağlıyorum. Her gencin yaşına göre hayalleri ve istekleri oluyor. Bunlar uygulaması zor tasarımlar olsa da, sonuçta çok güzel mekanlar ortaya çıkıyor" diyen Kakşi genç odalarında en çok dinamik desenler ve çılgın renkleri tercih ediyor.

İki günde teslim
Çalışmalarına, odaların yapısına göre yön veren Kakşi, duvarların durumu ve eşyaların konumunun resmini etkilediğini dile getirerek şunları ekliyor: "Boş odaları tasarlamayı seviyorum. Böylece tümüyle özgür oluyorum." Orta büyüklükte bir odayı iki günde, büyük odaları ise bir haftada bitiren ressam, maliyetin yapılacak işe göre değişmekle birlikte, metre kare ücretinin 200 ile 500 dolar arasında olduğunu belirtiyor. Danışma için tel: (0212) 272 02 12
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Benden habersiz iş görüşmeleri yaptılar
 Paskalya bitti, Rainier gitti
 Bilginer ile birlikte Notting Hill'e yerleşti
 'Hit' şarkısı için şuruptan esinlendi
 Engellere hazırlanın
 Bu bahar modayı Barbie ateşliyor
 Avrupa'nın en büyük 'SPA merkezi' açıldı
 26 yaşında tahta geçmişti
HAKAN & UTKU
50 yıllık mizahçı
Geçtiğimiz pazartesi akşamı Halit...
Prof. Dr. BENGİ SEMERCİ
Medyadaki seks reçeteleri
Uzun süredir kimi kez...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Mısırlı pide
Isıtılmış yağda,...
Kalp krizi geçirmeden by-pass olanın ameliyat riski azalıyor
Kalp krizi geçirmeden by-pass olanın ameliyat riski azalıyor
Uzmanlar, kalp krizi geçirmeden doktora giden ve kalp adalesinin...
Erkek çocuk istiyorlar
Erkek çocuk istiyorlar
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile İzmir'in tanınmış...
İstakozcu oldu
İstakozcu oldu
Sosyetenin renkli kişiliği Sema Çelebi canlı ıstakoz işine girdi.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.