kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ne hayat kadını ne mafya babası konu başkaları...
Ne hayat kadını ne mafya babası konu başkaları...
Kitabın içeriğiyle ilgisi olmayan kapaktaki fotoğrafın gizemi ne?
Hikâye yazmak eğlenceli kafadan uyduruyorsun çünkü....

Ne hayat kadını ne mafya babası konu başkaları...

Bir veznedar, bir hemşire, bir gazeteci ve diğerleri... Ama aramızdaki insanlar hepsi... Yaşamları da öylesine dolu, öylesine içli... Aslı E. Perker'in kaleminden çıkan 'Başkalarının Kokusu', 8 karakteri ve hikâyeleriyle yaşamımıza ortak oluyor, altüst ediyor tüm dengeleri....

Hep hayat kadınları, onları satanlar, mafya mı olacak? Sıradan insanların da ilginç hikayeleri olabilir... E bunları da birilerinin yazması gerekir. İşte karikatürlerinden tanıdığımız Kutlukhan Perker ile New York'ta yaşayan ve üç yıl öncesine kadar gazetecilik mutfağında yer almış eşi Aslı E. Perker, okuyucuyu 'sıradan' 8 insanın hiç de sıradan olmayan dünyalarına götürüyor. Kitabın adı 'Başkalarının Kokusu'... Bu ay Çınar Yayınları'ndan çıkan kitabını anlatırken mutluluğu gözlerine yansıyan Aslı E. Perker, ikinci kitabı için de kolları sıvamış bile... "Yazmadan duramıyorum" diyen 30 yaşındaki Perker, bilgisayar başına nasıl oturduğunu, içindeki coşkuyu ve hikâyelerdeki gizemi tek tek döktü ortaya: "6 yıl kadar Aktüel, Yeni Binyıl, Radikal ve Sabah'ta çalıştım... 3.5 yıldır eşimle birlikte New York'ta yaşıyoruz. Kutlukhan (Perker) Wall Street Journal, New York Times'a çiziyor. Pek çok yere çiziyor aslında, burada da Vatan'a çiziyor..."

HANİ YORULMAYACAKTIM!
* Siz çalışıyor musunuz?
Şu anda çalışmıyorum. Sadece çeviriler yapıyorum... Buradayken çok çalışıyordum. Haber yapmak için gazete okuyordum, böyle didik didik... Sürekli başlığı, spotları akıyordu aklımdan... Çok yorulmuştum... Bu yüzden hep 'ben bir kafeye girsem, hiçbir şey düşünmeden gelene gidene kahve, kek, kurabiye versem' derdim. Aklımda hep o vardı. 'Ne dilersen o olur derler ya'... Ve nihayet New York'a gittiğimde bunu yaşadım.

* Kafede çalışmaya başladınız... Evet.. Bir kafede çalışmaya başladım, sonra işletmeye başladım, sonra o iki kafe oldu. Ve günde 12 saat çalışmaya başladım. Jeniffer Lopez, Jennifer Aniston gibi ünlülerin geldiği bir kafeydi, hatta Al Gore'un da bir partisini orada yapmıştık... Yani ben orada deli gibi çalışmaya başladım.

* Gazetenin yorgunluğu böyle mi geçti? Gazetenin yorgunluğundan kurtulmam zaman aldı. Ama bir süre sonra kafede bana sorumluluk verilmeye başlandı. Sabah 07.00'da açılıyor ertesi sabah 04.00'a kadar... Bana sabahın, akşamın, derken kafenin müdürlüğü görevlerini verdiler. Bu sefer orada sorumluluk arttı. Ben hani nefes alacaktım, yorulmayacaktım! Oysa ben hayatımdan 'mühim olmayı' çıkarmaya çalışıyordum...

* Ne oldu peki, bir gün yazayım mı dediniz? Sonra bir gün bilgisayarı kucağıma aldım ve tıkır tıkır yazmaya başladım. Bir yerine geldiğimde, çünkü ne olacağını bilmiyordum, karakterler yazıya girdi. Kitap 8 karakterden oluşuyor, bunlar birbirine bağlanmalıydı ve bunları düşünmeye başladım.

* Hikayeler nasıl bağlanıyor? Birinci karakter Zeynep, ilk hikayenin sonuna doğru başarısız bir intihar girişiminde bulunuyor ve gözünü hastanede açtığında başında bir hemşire var ama onu biz bunu tanımıyoruz... İkinci hikayede bu hemşirenin yani 'Süreyya'nın hikayesi var... İçine kapalı, sosyal bir yaşantısı yok ama zengin bir iç dünyası var. Kitap yazmaya başlıyor ve bir gün notlarını vapurda unutuyor... Notları bulan Melis üçüncü hikayenin kahramanı... Bir mücevherat firmasının çıkardığı dergide iş buluyor, hiç memnun değil... Bir gün Osmanlı döneminden kalan mücevherleri olan bir kadınla röportaja gidiyor ve...

* Diğer hikaye... Fecir Hanım... Onun da hiçbir yere ait olamamak gibi bir sorunu var. Onu istemediği İzzet Paşa'yla evlendiriyorlar. Sonunda intihar ediyor.

* Ve... Ve beşinci hikaye; Volkan... Zeynep'in kocası. Tamamen kendi hikayesini anlatıyor. Zeynep ile kendisinin birlikte yaşadıkları olaylara nasıl farklı baktığını görüyoruz... 6. karakter de Bülent... Bir veznedar... Hemşire Süreyya ile Bülent'i evlendirmek istiyorlar. Bülent ise Betül'e aşık, içli bir adam...

* Ya diğer hikaye? Yedinci karakter Taner, Melis'in en yakın arkadaşı, eşcinsel ama Melis'in bundan haberi bile yok...

* 8. hikayede kim var? İzzet Paşa... Fecir Hanım'ın eşi... Fecir bize kendi hikayesinde eziyet gördüğünü anlatırken İzzet Bey'in gözünden biz Fecir'in deli olduğunu öğreniyoruz. İzzet Paşa basiretsiz bir adam, çocukluğundan beri... Annesini biri gelip gözlerinin önünde öldürüyor, parmağını bile kıpırdatamıyor.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Hedeflerimi hep büyük tuttum
 Zuhal varsa Haluk yok!
 Herkes sarı bilezikle 'iyi yaşayacak'
 Bu film için 18 bin 548 volta attılar
 'Sex and the City' kızları kapış kapış
 Afife Ödülleri'nin adayları açıklandı
 Sophia, Jane, Harvey ve diğerleri
 Aşk mı, mantık mı
 Dünya Liselerarası Müzik Yarışması 16 Nisan'da
 Harbiye'de yemek yediler
 İki haftada pürüzsüz bacaklar
 TV yıldızı oluyorlar
AYŞE ÖZYILMAZEL
Biz yeterince fıstık değil miyiz?
Yağmurun altında bir...
HAKAN & UTKU
Yazarlar koğuşu
1 Nisan tarihi dünyamıza doğru hızla...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ispanaklı cordon bleu
Derin bir...
Ağrısız normal doğum' hem anne hem de bebek için en ideal yöntem
Ağrısız normal doğum' hem anne hem de bebek için en ideal yöntem
Gelişmiş ülkelerde sezaryen oranının yüzde 15-25, ülkemizde ise yüzde...
Tek suçlu östrojen
Tek suçlu östrojen
Selülit az veya çok, erişkin kadınların hemen hepsinde bulunur.
Yolun yarısına çok yaklaştılar
Yolun yarısına çok yaklaştılar
Şöhretin zirvesine ilk gençlik yıllarında oturan pek çok yıldız yavaş...
Artık aşmışlar!
Artık aşmışlar!
Pınar Altuğ, yakın zamana kadar eski eşi Umut Elçioğlu ile bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.