kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hedeflerimi hep büyük tuttum
Hedeflerimi hep büyük tuttum
Skandal yaşamak kişisel bir seçimdir

Hedeflerimi hep büyük tuttum

Eğitimi, meslek seçimi ve çizgisiyle farklı bir profil çizen eski manken Çağla Kubat, ekrandaki başarısıyla göz dolduruyor. Sunucu ve profesyonel sörfçü olan Kubat, güzellik yarışmasına katılmayı ünlü bir manken olmak için değil, televizyon dünyasına hızlı adım atmak için önemli bir yol olarak gördüğünü söylüyor '.

Türkiye güzellerinden Çağla Kubat, kısa bir süre yaptığı mankenliğin ardından kendine bambaşka bir yol çizdi. Cine 5'te yayınlanan 'Başka Yerde Yok'u önce Mehmet Barlas, sonra da Mesut Yar ile sunmaya başlayan Kubat, televizyonda dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Yolunu değiştirse de profesyonel ve kalitesine inandığı çalışmalara mankenlik kimliğiyle dahil olmakta sakınca görmeyen Kubat, "İyi bir ekiple yapılan çalışmalara dahil olmanın sunuculuk mesleğine hiçbir şekilde tezat teşkil edeceğini düşünmüyorum" diyor.

DÜNYA YARIŞMA ALANI
* Türkiye Güzeli seçildikten sonra kendinize mankenliğin dışında çok başka bir yol çizdiniz. Neden?
Benim Türkiye Güzellik Yarışması'na katılmam, hiçbir zaman ünlü bir manken olmak amacını taşımıyordu. Ama televizyon dünyasında hızlı adımlar atmanın bir yolu olarak gözüküyordu. Yarışmaya katıldım, kazandım ve ben şansımı televizyonda denedim. Kendime daha başından mankenliğin dışında bir yol çizmiştim. Okuduğum, eğitimini aldığım mühendislik mesleğini yapmamamın tek nedeni sadece televizyon olabilirdi.

* Bir mayo firmasının katalog çekimlerinde yer aldınız. Bu tarz çekimlerin yaptığınız işle tezatlık yaratabileceğini düşünüyor musunuz? Kalitesine çok inandığım bir markanın profesyonel bir çekiminde bikiniyle poz vermekte bir sakınca görmüyorum. Bu anlamda yapılacak bir çekimin sunuculuk mesleğiyle tezat teşkil edeceğini ise hiç düşünmüyorum. Ayrıca, yaptığım spor dalı basının çok ilgisini çektiğinden, rüzgar sörfü yaparken mayo ya da bikinili fotoğraflarım zaten sürekli çekiliyor.

* İyi bir eğitiminiz var ve üç çıkaran bir mesleği tercih ettiniz? Dünya artık bir yarışma platformu olduğuna göre ve eğer hedefiniz mutlak bir başarı ise hangi özellikleriniz varsa onları kullanmalı ve değerlendirmelisiniz. Hayatta iddialı iseniz, sıradanlığı sevmiyor ve hep başarmak istiyorsanız, kendinizi ancak var olan yeteneklerinizi geliştirerek hayata hazırlayabilirsiniz. Güzel bir sesiniz varsa şarkıcılığı, matematik kafanız varsa o yönünüzü veya oyunculuğa yeteneğiniz varsa sinemayı niye denemeyeceksiniz ki? Görsellik anlamında ben de iyi bulunuyorsam eğer; niye bunu eğitimim ile bağlantısı olan bir platformda kullanmayayım...

* Mesut Yar ile 'Başka Yerde Yok'un sunuculuğunu yapıyorsunuz. Programa nasıl hazırlanıyorsunuz? Her gün konuklarla ilgili bilgi topluyorum. Konuğum bir doktor ise o doktorun sağlık ile ilgili yaklaşımlarını araştırıyorum. Şarkıcı ise yaptığı müzik tarzını, oyuncu ise rol aldığı diziyi veya oyununu izliyorum. Tüm gazete köşe yazarları ve fikirleri, tüm sanatçılar, tüm politik görüşler, etkinlikler, sporcular ve maçlar, sanatçılar, sağlık uzmanları, edebiyatçılar ve eserleri, müzikli oyunlar, tiyatro oyunları, Türk filmleri ve daha da çok fazlası, 'Başka Yerde Yok' programında etkin ve başarılı olabilmem için gerekli hazırlıkların sadece öncesini kapsıyor. Bir de program esnasında aktif, dikkatli, sorulan soruların yanıtları doğrultusunda esnek olmak gerekiyor.

* Daha önce de deneyimli gazeteci Mehmet Barlas ile birlikte çalıştınız. Ondan neler öğrendiniz? Mehmet Barlas ile yaptığımız programda daha politik içerikli konular tartışılıyordu. O döneme kadar bu konulara çok fazla ilgim olmadığından, ondan uluslararası politika, Türk siyaseti konularında çok şey öğrendim. Bu tarz konuklara yöneltilebilecek sorular hakkında önemli ipuçları aldım.

* En çok hangi konuğa soru sorarken zorlandınız? Sizi kim heyecanlandırdı? İşinde çok usta olan her isim beni heyecanlandırıyor. Bülent Ecevit, Uğur Dündar ve Bülent Ortaçgil bu isimler arasında. Bir de soru sormak istediğim insanlar var. Benim şu anda yaptığım program gibi talkshow'lar ile dünya çapında başarılar kazanmış olan Oprah Winfrey ve Larry King ile bu başarılarının sırlarını konuşmak isterdim. Dünya çapında bir isim olan Ahmet Ertegün'e, Ray Charles gibi yetenekleri nasıl keşfettiğini ve onlarla çalışmanın zorluklarını konuşmak isterdim. Ve bende bir ışık görüp görmediğini sormak isterdim.

GÜLŞEN YÜKSEL MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Zuhal varsa Haluk yok!
 Herkes sarı bilezikle 'iyi yaşayacak'
 Ne hayat kadını ne mafya babası konu başkaları...
 Bu film için 18 bin 548 volta attılar
 'Sex and the City' kızları kapış kapış
 Afife Ödülleri'nin adayları açıklandı
 Sophia, Jane, Harvey ve diğerleri
 Aşk mı, mantık mı
 Dünya Liselerarası Müzik Yarışması 16 Nisan'da
 Harbiye'de yemek yediler
 İki haftada pürüzsüz bacaklar
 TV yıldızı oluyorlar
AYŞE ÖZYILMAZEL
Biz yeterince fıstık değil miyiz?
Yağmurun altında bir...
HAKAN & UTKU
Yazarlar koğuşu
1 Nisan tarihi dünyamıza doğru hızla...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Ispanaklı cordon bleu
Derin bir...
Ağrısız normal doğum' hem anne hem de bebek için en ideal yöntem
Ağrısız normal doğum' hem anne hem de bebek için en ideal yöntem
Gelişmiş ülkelerde sezaryen oranının yüzde 15-25, ülkemizde ise yüzde...
Tek suçlu östrojen
Tek suçlu östrojen
Selülit az veya çok, erişkin kadınların hemen hepsinde bulunur.
Yolun yarısına çok yaklaştılar
Yolun yarısına çok yaklaştılar
Şöhretin zirvesine ilk gençlik yıllarında oturan pek çok yıldız yavaş...
Artık aşmışlar!
Artık aşmışlar!
Pınar Altuğ, yakın zamana kadar eski eşi Umut Elçioğlu ile bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.