kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Semahat Arsel'in aşuresi
Komşuluğun altın tarifi Komşuluğun altın tarifi
Semahat Arsel'in aşuresi

Semahat Arsel'in aşuresi


Malzemeler: 400 gr aşurelik buğday, 125 gr kurufasulye, 125 gr nohut, 150 gr kuru kayısı, 200 gr kuru üzüm, 150 gr kuru incir, 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi(tepeleme), 800 gr toz şeker, 5 litre su, 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı, 1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı gülsuyu. Dolmalık fıstık, kuş üzümü, ceviz içi, kıyılmış kuru kayısı, kıyılmış kuru incir, nar taneleri, fındık. Önceden nohut ve buğdayı ılık, kurufasulyeyi soğuk suya basın. Sabaha nohutu, kurufasulyeyi yıkayın yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Nohutların ince kabuklarını çıkartın. Kuru kayısı ve kuru inciri fındık büyüklüğünde doğrayın. Aşurelik buğdayı yıkayıp süzün. Kuru üzümü ayıklayıp ayrı bir kapta 10 dakika kaynatın. Büyük bir tencereye suyu, buğdayı ve ayçiçek yağını koyun. Su kaynayınca kısık ateşte, kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Dibini tutmaması için arada karıştırın. Buğdaylar yumuşayınca kuru üzümleri ilave edip orta ateşte, 5 dakika kaynatın. Hoş koku vermesi için portakal kabuklarını da içine ilave edin. Nohut ve kurufasulyeyi de katıp sürekli karıştırarak 5 dakika daha kaynatın. Kayısıları ve toz şekeri de ekleyip karıştırmaya devam edin. Kuru inciri de katın ve 5 dakika sonra ateşten alın. Koyu ise az süt ilave edin. Soğuyup üstü kabuk tutunca üstünü süsleyin.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Büyücü erdi muradına
 Biraz fado bir yudum bagaço
 Klasikleşmiş lezzet kaleleri
 Sıcak, samimi, iyi aşık
 Reza Badiyi
 İlk kurşundan son kurşuna Çanakkale
 Schumi'nin ezeli rakipleri
 Kızılderili flütünde bir Türk
 Gurbetçiler depresyonda
 Parfümün yüzlerce yıllık serüveni
 Dağın Laik Şeyhi
 İçkiyle kumar olmaz
 Masalların kötü prensleri
 Bak Bir Varmış Bir Yokmuş-3
 En iyi dizüstü şirketin verdiğidir
 Kahramanlara saygı
 Türkler beyaz otomobil kullanmayı tercih ediyor
 Etkinlikler bir hafta sürecek
 Seksi herkes farklı yaşıyor
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Sen sigaraya tekrar başla
Bir anda inanılmaz bir şey...
AYŞE YAĞCI
Hanoi'de gezi ve alışveriş
Vietnam, yavaş hareket eden...
ÖNCEL ÖZİÇER
Neye yarar üzülmek..
Yaşamayı sevmediğimden ya da...
FİKRET AYDEMİR
Yeni Belkıslar Aranıyor
Birkaç yıl önce ırkçı parti VB...
STELYO BERBERAKİS
Enerji Terapisti
Yunanlı şifacı Michel Diamandis,...
TURGAY NOYAN
Uluburun'un ulu yolculuğu
Thor Hayerdal'ın Kon-Tiki adlı...
Aksak Timur'un şarap sevgisi
Aksak Timur'un şarap sevgisi
"Türkler" sergisi tarihteki tek Türklerin 'biz' olmadığını gösterdi.
Avuç içinde müzik kutusu sahibi olun
Avuç içinde müzik kutusu sahibi olun
Koca bir arşivi avucunuzun içine hapsetmek için sihirli kelimeyi...
40'ından sonra gebelik çok zor
Tüp bebek yöntemiyle çok sayıda çift çocuk sahibi oluyor. Devletin...
Çevre dostları buluşuyor
Organik Ürünler ve Çevre Fuarı bu yıl da bilinçli tüketici ve üreticileri bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.