kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Kimseyle kavgam yok'

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, bir gazete yer alan sözleri nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün yaptığı açıklamaya yazılı yanıt vereceğini belirterek, ''Bu mevkide hiçbir zaman Türk hükümeti ile, Dışişleri Bakanı ile basın yoluyla müzakere, münakaşa yapılmaz. Böyle bir lüksümüz yoktur'' dedi.

KKTC'nin ilanından sonra müzakerelere devam edilmesinin tanınma yolunu tıkadığını kaydeden Denktaş, tanınma olmadan görüşmelerin yapılmaması için girişimleri olduğunu, ancak Kıbrıs konusunda Türk hükümetinin istediğinin olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Denktaş, seminer amacıyla Türkiye'den KKTC'ye gelen bazı belediye başkanı ve belediye meclis üyelerini kabulü sırasında gazetecilerin sorusu üzerine, ''Kıbrıs meselesinin müşterek milli bir mesele olduğunu'' ifade ederek, ''Türk hükümetleri iyi niyetle bugüne kadar Kıbrıs meselesini takip etmişlerdir. Türk hükümetleriyle birlikte biz de takip ettik, gereğini yaptık'' ifadesini kullandı. Milli Kıbrıs davasında gördüğü tehlikeleri söylemenin görevi olduğunu ve kimseyle kavgası olmadığını belirten Denktaş, şöyle devam etti:

''Bunu söylemekle kimseye karşı değilim, kimseyle kavgam yok. Bu gerçekleri söylemek suretiyle halkıma gelecek bir referandumda daha dikkatli olması için şimdiden işaret veriyorum. Gördüğüm her şeyi söylemeyi görev biliyorum. Kimseyle kavgamız yok.''

''TENKİTLER BANA DOĞRULTULMAMALI''

Cumhurbaşkanı Denktaş, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, ''KKTC'yi ilan ettikten sonra müzakerelere niçin başladınız?'' sözlerinin anımsatılması üzerine, ''Kıbrıs meselesinde Türk hükümetinin istediğinin olduğunu'' belirterek, şöyle konuştu: ''O zaman ben, tanınmadan müzakerelerin devam etmemesi için girişimlerde bulundum. Türk hükümetleri, 'aman masadan kaçılmaz, masadan kalkılmaz, aman masada devam edelim' dediği için devam etmiştir ve tanınma yolunu tıkamıştır. Bu benim yazılarımda da var, bunun böyle olmaması gerektiği. Şimdi yine Türk hükümetinin dediği oluyor. Onun için kimse kimseyi tenkit etmesin, Türk hükümetinin istediği olmaktadır. Nedir istediği: görüşmelere devam. Bana sorarsanız şimdi görüşmelere devam etmeme zamanıdır. Hele hele Annan planı çerçevesinde devam etmeme zamanıdır. BM Genel Sekreteri'ne hangi şartlar altında görüşmelerin başlayabileceğini, hangi statüde olduğumuzun kabul edilmesi gerektiğini söyleyerek görüşmeye oturma zamanıdır. Ama yine Türkiye'nin dediği olacaktır. Onun için bu tür tenkitler bana doğrultulmamalıdır.''

TORUNUNUN PASAPORT KONUSU


Cumhurbaşkanı Denktaş, torununun Güney Kıbrıs'tan pasaport almasının yine eleştiri konusu yapıldığının anımsatılması üzerine de ''Torununun pasaportu kendi izniyle aldığını, bugün torununu tenkit edenlerin, binlerce insan pasaport alırken 'tıs' diye sesini çıkarmadığını, bunların kendisini yıpratmak için yapılan girişimler olduğunu'' söyledi.

Denktaş, ''Binlerce genç, referandumdan sonra, referandumun sağladığı bir ortamda, Rumun pasaportunu değil, 1960-1963 arasındaki hakları olan Kıbrıs pasaportunu almak suretiyle Avrupa Birliği pasaportu almış oluyorlar. Bunu yasaklayan bir yasamız yok. Bu gasp edilmiş bir hakkın gençler tarafından alınması'' dedi.

Referandumda gençlere ''evet derseniz AB pasaportu alacaksınız'' vaadinde bulunulduğunu kaydeden Denktaş, ''Biz bunu yasaklamamak suretiyle bundan sonraki bir referandumda, ki er geç yapacaklar, gençlerimizin önündeki bu cezbedici hediyeyi kendilerine hak olarak vermiş bulunuyoruz'' diye konuştu.

Bunu kimsenin aleyhlerine kullanmamasını isteyen Denktaş, ''Bu gençlerin hepsi bizim gelecekteki askerlerimizdir, mücahitlerimizdir, KKTC'ye gönülden bağlı insanlardır. Kimse, gençler bunu aldı diye Kıbrıs meselesinden vazgeçemez. Bunu vesile olarak kullanacaklarsa bunu kimse kullandırmaz'' ifadesini kullandı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 'Hocam diye Beşir Atalay'a hitap ettim'
 Yılmaz Yüce Divan'da
 Sezer: Kimse bana oraya gitme diyemez
 Hepsi okumuş kızlar orduda astsubaylar
 Ecevit de İran'a gidiyor
 Balandı bir kez daha kriz yarattı
 Avusturyalı gazeteci fotoğrafla yakalandı
 Kimliği olmayan nezarete
 Evren AKP'den yardım istedi
YAVUZ DONAT
Asker-siyaset ilişkileri üzerine
Askerin, demokrasiye...
'Kurtlar Vadisi'ne özeniyorlar
Etiler'deki çatışmayı Sabah'a anlatan Bektaş "İçeri girdik, Onur...
Manikür salonuna kanlı baskın
Gayrettepe'de eşi ve gelininin işlettiği salona gelip para isteyen...
Herkes bayrağın gölgesinde toplandı
Herkes bayrağın gölgesinde toplandı
Mersin'deki Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağını yakma...
Şaşırtan hesap
Şaşırtan hesap
TÜPRAŞ Genel Müdürü Danış'ın hesabına göre, son 10 yılda Türkiye'de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu