kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Hocam diye Beşir Atalay'a hitap ettim'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale törenleri sırasında ''hocam'' diye hitap ettiği kişinin Devlet Bakanı Beşir Atalay olduğunu belirterek, ''Bunu saptırmanın hiç bir anlamı yoktur'' dedi.

Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanlığı'nda düzenlenen ''Valiler Toplantısı''nın açılışından sonra, bakanlıktan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, 'Çanakkale törenleri sonrasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e 'hocam' diye hitap ettiğiniz söylendi.

Böyle bir hitapta bulundunuz mu?'' sorusu üzerine, bu tür haberlerin kendilerini üzdüğünü söyledi. Genelkurmay Başkanı'na her zaman, ''Sayın Paşam'' diye hitap ettiğini kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu: ''O gün Sayın Paşam eşiyle birlikte oradaydılar. Ben kendisine 'Sayın Paşam' diye hitap ettikten sonra kendileri eşleriyle beraber oldukları için kendi arabalarına hareket ettiler. Ben Başbakanlıktan çok önce, siyasette Beşir Bey'e hep 'hocam' diye hitap etmişimdir. Kendisi biliyorsunuz rektörlük, öğretim üyeliği yapmış bir hocamız.Beraber olduğumuz için, 'hocam buyur beraber geçelim' dedim. Ben Beşir Bey'i alarak, yol açılışına gittim. Arabamda Beşir Bey vardı. Haberi bu şekilde saptırmışlardır. Yani 'hocam' diye hitap ettiğim kişi Beşir Bey'dir. Bunu saptırmanın hiçbir anlamı yoktur. Bunun arkasında öyle akla hayale gelmeyecek çirkin gerekçeler uydurmak, maalesef o çirkin emelleri olan bazı, kusura bakmayın yine söyleyeceğim, köşe yazarlarının ve bunu görsel olarak yansıtanların yeni bir adımıdır. Teessüf ederim.''

HÜKÜMETİN IRAK POLİTİKASI

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''Sayın Büyükanıt, 'Irak konusunda hükümetin politikası yoktur' dedi'' şeklindeki sözleri üzerine de şöyle konuştu:

''Sayın Büyükanıt, bir defa hükümetin bir politikası yoktur diye bir ifade kullanmadı. İfadeyi saptırmayalım, bu çok önemlidir. 'Türkiye'nin bu konuda bir politikası yoktur' şeklinde bir ifade ederseniz o farklıdır. Kaldı ki, biz dış politikada özellikle Irak konusunda politikalarımızı oluştururken ağırlıklı olarak Dışişleri Bakanlığımız ve Genelkurmay Başkanlığımız iç içe çalışırlar ve onlar bu işin altyapısını oluştururlar, Bakanlar Kurulumuza gelir ve Bakanlar Kurulumuzda da biz bunun nihai neticesini veririz. Bu çalışmalar hep böyle yürümüştür, böyle yürür. Bu politikanın oluşturulmasında da her zaman Genelkurmay Başkanlığımızın da yeri vardır. Bunu böyle bilmenizi istiyorum.

''ÇIKAR ÇEVRELERİ DÜĞMEYE BASTI''

Başbakan Erdoğan, ''AK Parti için bazı çevrelerin düğmeye bastığına'' dair sözlerinin hatırlatılması ve ''Kim bastı?'' diye sorulması üzerine, ''Bu çıkar çevreleri, bu kadar basit'' dedi. ''Bastılar mı düğmeye?'' diye tekrar sorulması üzerine, Başbakan Erdoğan, ''Çıkar çevrelerinin çıkarını kestiğiniz zaman ortak hareket etmek için adım atacaklar. Çıkarlar kesiliyor çünkü. Bu çıkarların tekrar temin edilmesi lazım. Türkiye bugün bu kadar ekonomide bir performans ortaya koymuşsa bu performans onlara rağmen konulmuştur'' dedi.

Mersin'de yaşanan olayların bu konularla bir ilgisinin olup olmadığının sorulması üzerine, Erdoğan, şunları kaydetti: ''Onlar farklı olaylar. İçişleri Bakanlığı onların faillerini yakalıyor. Şu anda 6 oldu, bildiğim kadarıyla. Bunların arkasında kimler var, onun derinliğine iniyorlar. Ama bu oyunlara gelinmemesi lazım. Bu oyunlar ülke genelinde de hiçbir zaman bir huzursuzluk nedeni olmamalı, çünkü biz kendimize güveniyoruz. Her İstiklal Marşımızı okuyuşumuzda zaten bayrağımızı yad ediyoruz, bayrağımızla bütünleşiyoruz. İstiklal Marşı bizim bayrağımızın aslında tanımıdır. Eğer Türk bayrağını tanımak, anlamak, onun ruhunu kavramak isteyen varsa İstiklal Marşı'nı biraz daha dikkatli okursa bunu anlar.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 'Kimseyle kavgam yok'
 Yılmaz Yüce Divan'da
 Sezer: Kimse bana oraya gitme diyemez
 Hepsi okumuş kızlar orduda astsubaylar
 Ecevit de İran'a gidiyor
 Balandı bir kez daha kriz yarattı
 Avusturyalı gazeteci fotoğrafla yakalandı
 Kimliği olmayan nezarete
 Evren AKP'den yardım istedi
YAVUZ DONAT
Asker-siyaset ilişkileri üzerine
Askerin, demokrasiye...
'Kurtlar Vadisi'ne özeniyorlar
Etiler'deki çatışmayı Sabah'a anlatan Bektaş "İçeri girdik, Onur...
Manikür salonuna kanlı baskın
Gayrettepe'de eşi ve gelininin işlettiği salona gelip para isteyen...
Herkes bayrağın gölgesinde toplandı
Herkes bayrağın gölgesinde toplandı
Mersin'deki Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağını yakma...
Şaşırtan hesap
Şaşırtan hesap
TÜPRAŞ Genel Müdürü Danış'ın hesabına göre, son 10 yılda Türkiye'de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu