kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
  » Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hitler'in ruhu, okul katliamında göründü
Kabilenin Yaşadığı En Büyük Acı Ve Karanlık

Hitler'in ruhu, okul katliamında göründü

ABD'de 9 kişiyi öldürüp intihar eden 16 yaşındaki lise öğrencisi Jeff Weise'nin Hitler hayranı olduğu ortaya çıktı Çocukluğu da hep sorunlarla geçen Jeff'in babası intihar etmiş, annesi geçirdiği bir kaza sonucu bakımevinde yaşıyor.

Amerika okul katliamını gerçekleştiren 16 yaşındaki gencin yarattığı dehşeti konuşuyor. Babası dört yıl önce intihar eden, annesi ise geçirdiği bir kazanın ardından bakımevinde kalan Jeff Weise, Neo-nazi web sayfasına geçen yıl 34 mesaj gönderdi. Weise, mesajlarında "Üstün Irk" yaratmak için Yahudiler'i kitleler halinde öldürten Hitler'e hayranlığını ve saf ırkın bozulması karşısındaki üzüntüsünü anlatmış. Büyükannesi ve büyükbabası ile yaşayan genç, internette "Ölüm meleği" kod adını kullanıyordu. 19 Mart 2004'te gönderdiği bir mesajda "Hitler'e, onun fikirlerine ve cesaretine hayranım" diye yazan Weise, nisan ayında "Hitler'in doğum günü olan 20 Nisan'da okulu basacaklarını söyleyenler olmuş, Nasyonel Sosyalist olduğumu söylediğim için beni suçluyorlar", mayıs ayında ise "Artık şüpheli görülmüyorum. Buna memnunum. Hiç hapse girmedim. Girmeyi planlamıyorum"diye yazdı. Aynı yıl 19 Temmuz'da bir başka mesajı ise şöyleydi: Bir yerli ile bir siyahi kanlarının saflığını bozmamak için birlikte olmamalı dediğim için bana 'ırkçı' dediler... Metal müzik dinleyen, kemerlerine zincir takan ve saçlarını diken diken yapan 16 yaşındaki Jeff Weise, 1999'da Columbine Lisesi'nde 12 kişiyi öldürdükten sonra intihar eden Eric Harris ve Dylan Klebold gibi siyah kıyafetler giyiyordu.

UYUMSUZ VE ÇOK YALNIZDI
Saldırının meydana geldiği Red Lake Chippewa'daki Kızılderili kabilesinden olan Jeff Weise'in kabilesini beğenmediği, yalnız ve uyumsuz olduğu belirtildi. ABD içinde en yoksul yerlerden biri olan bölgede yaşayan Jeff, önce büyükanne ve babasını öldürdü. Sonra beş dakika uzaklıkta olan okuduğu Red Lake Lisesi'ne gitti. Güvenlik kameralarını ve metal detantörüÜSTÜN IRK İSTEDİ Tarihin gördüğü en acımasız lider Hitler milyonlarca Yahudiyi sistemli olarak yok etmişti...umursamayarak silahsız olan güvenlik görevlisini vurdu. Koridor boyunca ateş açtı. Sınıfa kaçan öğrenci grubunu takip etti. 62 yaşındaki öğretmen Neva Rogers'ı öldürdü. Ryan adında bir çocuğa, Tanrı'ya inanıp inanmadığını sorduktan sonra ateş etti. Kendi kendine mırıldanarak ve gülerek rasgele ateş açmaya başladı. Tekrar koridora döndü. Diğer öğrenciler kendi sınıflarına saklanmış, girmemesi için kapılara barikat kurmuştu. 5'i öğrenci 7 kişiyi öldürdükten sonra okula gelen dört polise de ateş açtı. Emekli polis olan büyükbabasının silahını alan Weise, çelik yeleğini de giydiği için kaçmayı başardı. Tekrar cesetlerin olduğu sınıfa döndü. Neden yaptığı hala anlaşılamayan bu katliamın ardından kendini de vurdu.

KASABA ŞOKTA
Chippewa kabilesine bağlı Kızılderililer'e ayrılan bölgede bulunan ve hemen herkesin birbirini tanıdığı 5bin kişilik kasaba olayın ardından yasa boğuldu. Komşuları, Jeff'in okulda disiplin problemleri yaşadığı için uzaklaştırma aldığını ve geçen yıl bir hastanede psikolojik tedavi gördüğünü söyledi. Olayın yaşandığı lise, delil toplamak için dün de tatil edilirken, kasabadaki kumarhane açılmadı. Elektronik panoda "acımız ve sevgimizle birleştik" sözleri yazıldı. Öğretmen ve öğrencileri tek tek sorgulayan polis, Jeff'in olayı tek başına düzenlediğini söyledi ancak onu neyin teşvik ettiğini açıklayamadıklarını belirtti. Kardeşi yaralanan 16 yaşındaki A.J. Thunder okula dönmek için ne zaman hazır olacağını bilemediğini, kendini artık güvende hissetmediğini söyledi. Yıllardır fakirlikle ve çeşitli sorunlarla boğuştuklarını belirten kabile konseyinin başkanı Floyd Jourdain, okul katliamını "Kabile tarihinde yaşanan en acı ve karanlık olayı" olarak değerlendirdi.

DIŞ HABERLER


1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Formül bulundu
 Annan: Suriye geri çekilmeyi onayladı
 Alman pasaportlu gazeteci rehin alındı
 Operasyon sonrası Felluce stadyumunda ilk düdük!
 Irak'ta Savunma Bakanlığı Sünniler'e verilecek
 AB bu kez de hutbe için 'uyardı'
 Kırgız İçişleri Bakanı ve başsavcı görevden alındı
 Monaco Prensi yoğun bakımda
 Pierre Cardin imzalı su şişeleri
 Torun Mussolini'nin açlık grevi işe yaradı
 "Patronlara hayır"
 Terri artık bu kararla ölebilir!...
 Yine futbolcu annesi kaçırıldı
 Sigara üreticisini mahkûm ettirdi
 20 yıl önce hapisten kaçtı kilisede yakalandı
 Mutlu ilişkinin sırrı
 Herkes 'kendine' güveniyor
 Eşini öldüren Türk intihar etti
 Dumas hâlâ yazıyor!
 'Beş hapı'na bekliyoruz
SOLİ ÖZEL
Milliyetçilikler
Geçen haftaki İngiliz The Economist...
İşte dev jüri
İşte dev jüri
İş, sanat, spor ve basın dünyasının önemli isimleri, SABAH...
Yıldırım Düştü
Yıldırım Düştü
Fenerbahçe Başkanı, dün yaptığı açıklamalarda Galatasaray'dan...
Sezer: Kimse bana oraya gitme diyemez
Sezer: Kimse bana oraya gitme diyemez
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, önceki gün bir araya geldiği tüccar...
Herkes bayrağın gölgesinde toplandı
Mersin'deki Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağını yakma...
Şaşırtan hesap
TÜPRAŞ Genel Müdürü Danış'ın hesabına göre, son 10 yılda Türkiye'de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu