kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kutlama mesajları
Nevruz kutlanıyor
Kutlama mesajları

Kutlama mesajları

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, mesajında, insanın yaşamını doğal koşullar ve olaylar doğrultusunda biçimlendirdiğini, doğadaki değişimlere duyarsız kalamadığını ve düzenlediği çeşitli etkinlik ve törenlerle doğal olaylar karşısındaki tepkilerini dışa vurduğunu dile getirdi. Baharın gelişinin ve toprağın uyanışının, insan için kötülüklerden arındığı yeni bir dönemi, yaşamı güzelleştirebilmek ve umutları güçlendirmek için yeni olanakları çağrıştırdığını ifade eden Sezer, şunları kaydetti:
''Dostluk, sevgi, barış, kardeşlik, dayanışma duygularının ve yaşama sevincinin öne çıktığı bahar, Türk dünyasında yüzyıllardır Nevruz kutlamalarıyla karşılanmaktadır. Doğanın tüm renkleriyle canlanmaya başladığı baharı, doğa ile insanın bütünleşmesini simgeleyen Nevruz, insancıl, paylaşımcı ve bütünleştirici yapısıyla, dostluk ve kardeşliğin gelişmesine katkıda bulunmakta, bu niteliğiyle evrensel nitelik ve önem taşımaktadır.
Anadolu'da, Orta Asya'da, Kafkaslar'da ve Ortadoğu'da geçmişten bugüne coşkuyla kutlanan Nevruz, kardeş ülke ve topluluklarla aramızdaki tarihsel ve kültürel bağların seçkin örneklerindendir. Geçmişle gelecek arasında köprü kuran, sevgi ve barış ortamında
toplumları ve insanları birbirine yakınlaştıran, toplumsal birlikteliğimizi güçlendiren kültürel zenginliklerimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak en önemli görevimizdir. Güzel günlerin habercisi kabul edilen, anlam ve önemine uygun olarak bir bayram coşkusuyla karşıladığımız Nevruz'un barış, kardeşlik, umut getirmesini ve yaşama sevincini artırmasını diliyor, Türk dünyasının ve yurttaşlarımızın Nevruz'unu kutluyorum.''

TBMM Başkanı Bülent Arınç
TBMM Başkanı Bülent Arınç, ''baş döndürücü gelişmelerin yaşandığı günümüzde toplumların varlık ve birliklerini koruyabilmelerinin, kültürel değerlerine sahip çıkmalarını ve bunları sağlıklı bir biçimde gelecek kuşaklara aktarmalarını zorunlu kıldığını'' belirtti.
Arınç, Nevruz dolayısıyla mesaj yayımladı. Nevruz'un başta Anadolu olmak üzere Orta Asya ve Kafkaslar gibi çok geniş bir coğrafyada kutlanan ve ''yeni gün'' anlamına gelen baharın ilk günü olduğunu ifade eden Arınç, şunları kaydetti: ''Baş döndürücü gelişmelerin yaşandığı günümüzde, toplumların varlık ve birliklerini koruyabilmeleri, kültürel değerlere sahip
çıkmalarını ve bu temel değerleri sağlıklı bir biçimde gelecek kuşaklara aktarmalarını zorunlu kılmaktadır. Nevruz Bayramı da yüce milletimizin sahip olduğu ve kuşaktan kuşağa aktararak bugünlere kadar yaşattığı önemli kültür değerlerimizden birisidir. Nevruz, bütünleştirici ve paylaşımcı yönleri ile insanların kaynaşmasına, dostluk ve kardeşliğin gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, doğanın yeniden uyanışını müjdeleyen Nevruz'un bayram coşkusuyla kardeşçe kutlanmasını diliyor, tüm vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, doğal felaketlerin, savaşların yaşandığı dünyada, kültürel bir miras olan Nevruz Bayramı'nın, insanlara sevgi, hoşgörü ve dayanışmanın değerlerini hatırlatarak daha mutlu, umutlu ve barış dolu bir dünya sunduğunu bildirdi.
Nevruz Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Erdoğan, zengin bir kültür birikimine sahip Türk Milleti'nin yaşayan en önemli geleneklerinden biri olan Nevruzun, baharın gelişini simgeleyen, insan ruhunun tabiattaki uyanışını kutlandığı bir bayram olduğunu belirtti. Nevruz'un, Ortadoğu'dan Asya'ya kadar geniş bir coğrafyada asırlardan beri büyük bir coşkuyla kutlandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
''Nevruz, tabiatın kıştan kurtulup baharın geldiğini simgeleyen, birlik ve beraberliğin arttığı dayanışmanın güçlendiği bağışlama, sevgi, kardeşlik, hoşgörü gibi evrensel değerlerin yüceldiği özel bir gündür.
Doğal felaketlerin, savaşların yaşandığı dünyamızda kültürel bir miras olan Nevruz Bayramı bizlere sevgi, hoşgörü ve dayanışmanın değerlerini hatırlatarak daha mutlu, umutlu ve barış dolu bir dünya sunmaktadır.
Nevruz gelenek ve göreneklerimizin canlı tutularak nesilden nesile aktarılmasına, Türk Dünyası'ndaki yakınlaşmaya, ortak kültürel bağların kuvvetlenmesine vesile olmaktadır.
Bu düşüncelerle, Türk Dünyası'nın Nevruz Bayramı'nı sağlık, bolluk ve umut getirmesi, yeni başlangıçlara vesile olması temennisiyle kutlar, tüm vatandaşlarıma sevgi ve selamlarımı sunarım.''

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Sıra Kırgızistan'da mı?
 Endüstri Holding operasyonu büyüyor
 Bürokrasiye dur dedirten mektup
 Toprak dağları ölüleri vermiyor
 Binlerce gösterici işgale hayır' dedi
 'Türk medyasındaki ABD karşıtı kampanya azalıyor'
 Artık vatandaş beyanına güven geçerli olacak
 Böbrek kurbanları doktoru teşhis etti
 İranlı sarhoş otobüs şoförü bir can aldı
 Çanakkale'de kanla bir destan yazıldı
 Osmanlı'da Masonluk
ERDAL ŞAFAK
Dolaplar açılırken
Bir Fransız atasözü,...
UMUR TALU
Giden ve kalan
Gidenin ardından konuşulmaz... Henüz...
Müzakereler yine başlasın
Çözümü reddeden ve üzerindeki baskılar artan Rum liderden sürpriz...
İslam'da artık rönesans gerek
Dünyanın gündemine oturan "karma cemaate namaz kıldıran kadın"...
Kaptan kaptı kaçtı: 1-0
Kaptan kaptı kaçtı: 1-0
İki dev İnönü'de karşılaştı... Futbol vasattı. Maçı izleyenleri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu