kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Filmde sevgilisi hapse giriyor gerçekte kendisi mahkum olacaktı
Filmde sevgilisi hapse giriyor gerçekte kendisi mahkum olacaktı
Dizi ve tiyatro oyunlarıyla tanındı

Filmde sevgilisi hapse giriyor gerçekte kendisi mahkum olacaktı

Fadik Sevin Atasoy, sinema filmi 'O Şimdi Mahkum'da sevgilisi hapiste olan Rus bir kadını canlandırıyor. Atasoy, gerçek hayatta ise iki kez hapishanenin kapısından döndü. İlkinde otostop yaptığı arabanın şoförü sınır kaçakçısı çıktığı için. İkincisinde de Fransız kadın taklidi yaparak ülkeye vizesiz girdiği için.

Fadik Sevin Atasoy, son dönem yıldızı parlayan oyunculardan. Haluk Bilginer ile 'Cimri' adlı tiyatro oyununda başrol oynuyor. Nisanda vizyona girecek olan Abdullah Oğuz'un yönettiği 'O Şimdi Mahkum'da ise Burhan Öçal'ın canlandırdığı mafya babası Numan Kolsuz'un sevgilisi Rus Katherine'yi canlandırıyor. 30 yaşındaki oyuncunun, mesleği için yaşadıkları ise bir hayli ilginç. Hatta sırf oyunculuk aşkı onu iki kere hapishanenin kapısına kadar getirmiş. Ama yine oyunculuğu sayesinde mahkum olmaktan kurtulmuş... İşte Fadik Sevin Atasoy'un ağzından yaşadıkları ve düşünceleri...

İKİ YIL BORÇ ÖDEDİM
Oyunculuğumu geliştirmek için İngiltere'ye giderek oyunlar izlemek istiyordum ama yol, barınma ve tiyatro oyunları için param yoktu. Arkadaşlarımdan borç alarak Londra'ya gittim ve 16 oyun izledim. Türkiye'ye döndüm ve iki yıl boyunca borçlarımı ödedim.

SON ANDA KURTULDUM
Kültür Bakanlığı 2003'te Bulgaristan'da bir Türk tiyatrosu kurmamı istedi. Kırcaali'de bir tiyatro kurdum. Bir yıl boyunca birçok oyun sahneledim. Bu sırada Türkiye'de de dizi çekiyordum. Bir gün otobüs bulamayınca otostop çektim. Çünkü taksiye verecek param yoktu. Bir Bulgar beni arabasına aldı. Sınıra geldiğimizde gümrük memurları arabayı aradı ve koltukların altında 17 kilo kaçak et buldular. Bulgar'ı tutukladılar. Benim tutuklama işlemlerime başladılar. Son anda gümrük memuru beni tanıdı ve arabaya otostopla bindiğime inanarak beni tutuklamaktan vazgeçti.

VİZESİZ SINIRI GEÇTİM
İngiltere'de olduğum dönem, Fransa'ya geçip opera izlemek istiyordum. Vize başvurusunda bulundum ama vermediler. Şansımı denemek istedim ve Manş tüneliyle Fransa'ya geçtim. Gümrükte yabancıların ve Fransız vatandaşlarının olduğu iki bölüm vardı. Fransız vatandaşlarının bölümüne giderek Fransız kadın taklidi yaptım. Memur şüphelenmedi ve beni ülkeye aldı. Dört gün boyunca Paris'te dolaştım. Çıkışta vizem olmadığını anladılar ve başım belaya girdi. Neden vizesiz girdiğimi anlattım. Devlet tiyatrosu oyuncusu olduğumu kanıtlayınca İngiltere'ye dönmeme izin verdiler.

REYNOLDS'LA OYNAYACAKTIM
Başrollerini Nastasia Kinski ve Burt Reynolds'un oynayacağı 'Women in Live' adlı filmde rol alacaktım. Filmin bir bölümü Antalya'da çekilecekti. Yapımcı Antalya'ya geldi ve hazırlıklara başladı. O sırada 11 Eylül olayı yaşandı ve filmi sigorta eden şirket Türkiye'nin güvenli olmadığı gerekçesiyle sigorta poliçesini iptal etti. Film de çekilemedi. Ben de, belki de hayatımın en büyük fırsatlarından birini kaçırdım. Çünkü filmde Nastasia Kinski ve Burt Reynolds ile diyalog sahnelerim vardı.

VİZYONUMUZ YOK
Türk oyuncuların yurtdışına açılmaları çok zor. Sorun aslında hep söylendiği gibi yabancı dil değil, tamamen vizyon meselesi. Oyuncular para kazanmaya başlayınca paralarını eve ve beyaz eşyalara yatırıyorlar. Böylelikle de yurtdışı hayallerinin değil, beyaz eşyalarının tutsağı oluyorlar. Para kazanmayı yolun sonu olarak gördükleri için yurtdışı hayalleri, dolayısıyla da çalışmaları bitiyor. Önden kimse gitmediği için kimse kimsenin takipçisi de olamıyor.

BİLGİLİ KİŞİ SEVİLMİYOR
Türkiye'de pek çok iş alanında olduğu gibi oyuncuların da fazla bilgili ve donanımlı olmaları kendilerine zarar veriyor. Çünkü kimse kendisinden fazla bilgiye sahip olanla çalışmak istemiyor. Bilgi ve donanımlarımı genelde saklamayı tercih ediyorum.

BİLGİNER UFKUMU AÇTI
Haluk Bilginer gibi bir oyuncuyla çalışmak ufkumu açtı. Çünkü kazandığını yata, kata değil tiyatroya yatırıyor. Böyle bir-iki oyuncu daha olsa Türk oyuncuları büyük yabancı yapımlarda rol alabilir.

KURALLAR OLMAMALI
Oyuncuların 'sevişmem, öpüşmem, soyunmam' gibi kuralları olmamalı. Türkiye'de ne zaman oyunculuk konuşulursa oyuncuların bu tip kuralları yıkılır.

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Ceyda Düvenci'nin gerçek aşkı
 Yaşamın içinden bir oyun
 Kitabını tanıttı
 Spora veda etti podyumu seçti
 Çok güzelsiniz!
 Gamze'nin futbolcusu
Hülya kapris yapar sanmıştım
Hülya kapris yapar sanmıştım
Yıllar öncesinin 'Telviye Hanım'ı, şimdinin Fatma'sı Zerrin Sümer,...
'Ayağında Kundura' ve 'Ada Sahilleri'ni Kürtçe dinleyin
'Ayağında Kundura' ve 'Ada Sahilleri'ni Kürtçe dinleyin
Nilüfer Akbal, "Şewa" adlı yeni albümüyle farklı dilleri ve renkli...
Mavi deniz kıpkırmızıydı
Çanakkale destanının 90'ıncı yıldönümünde dev yazı...
BDDK Banka ve Kredi Kartları Kanunu Tasarısı Taslağı
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Banka ve Kredi...
Oscarlıların en yaşlısı
Western filmlerinde en hızlı silah çeken kovboy olarak ünlenmişti. 75...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.