Lezzet Güneşi
Portakallı hindi Bir kapta yoğurt, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, sarımsak, soya sosu, tuz ve karabiberi karıştırın, marinatı etlerin üzerine dökün. Üzeri kapalı olarak buzdolabında en az 4 saat, ara ara etleri çevirerek dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Portakal dilimleriyle süsleyerek sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet hindi bonfile * 1 su bardağı yoğurt * 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi * 2 çorba kaşığı portakal suyu (taze sıkılmış) * 2 diş sarımsak (dövülmüş) * 2 çorba kaşığı soya sosu * Tuz, taze çekilmiş karabiber (arzu edilen miktarda)
|