Lezzet Güneşi
Brokolili çorba Etleri, kaynar suda 15 dakika pişirip süzün ve süzdüğünüz suyu ayırın. Zeytinyağını ısıtıp, soğan ve sarımsağı yumuşayana kadar soteleyin. Brokolinin üçte ikisini, patates ve süzdüğünüz suyu ilave edip, kaynama noktasına getirin. Ateşi kısıp, sebzeler yumuşayana kadar 15 dakika pişirin. Bütün malzemeyi pürüzsüzleşene kadar robottan geçirip, tekrar tencereye alın. Kalan brokolileri katıp, 2-3 dakika pişirin. Etleri ilave edip, 2-3 dakika ısıtın. Muskat, tuz ve karabiber serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 250 gram piliç göğüs kuşbaşı * 6 su bardağı su (kaynar) * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük boy soğan (doğranmış) * 3 diş sarmısak * 300 gram brokoli * 1 adet patates (soyulmuş, doğranmış) * 1/4 tatlı kaşığı muskat * Tuz, karabiber
Sebzeli kek Unun ortasını havuz gibi açın, yumurta, ıspanak, havuç ve pırasayı katıp, harmanlayın. Kabartma tozu, süt, peynir, toz kırmızıbiber ve zeytinyağını ekleyip, karıştırın. Yağlanmış 20 cm. çapında bir kek kalıbına hazırladığınız malzemeyi yayın, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. En az 15 dakika dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (16 dilim) * 3 su bardağı un * 3 adet yumurta * 10 yaprak ıspanak (ince kıyılmış) * 1 adet havuç (rendelenmiş) * 1 adet pırasa (ince doğranmış) * 1 çorba kaşığı kabartma tozu * 1 çay bardağı süt * 100 gram beyaz peynir (ufalanmış) * 1 çay kaşığı acı toz kırmızıbiber * 1 çay bardağı zeytinyağı
Hindili irmik bohçası Dönerleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Eritilmiş bir çorba kaşığı tereyağı ile üzerlerini yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Yağlanmış porsiyonluk kapların taban ve kenarlarını dönerlerle kaplayın. Kaynar süte yavaş yavaş ve karıştırarak irmiği ilave edin. Karıştırmaya devam ederek koyulaşıncaya kadar pişirin. Bir çorba kaşığı tereyağı, üç çorba kaşığı kaşar peyniri ve tuz ilave ederek iyice karıştırın. İrmikli harcı, dönerle kapladığınız kaselere paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika ısıtın. Kalan tereyağını ısıtıp, sarmısakları sararıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika soteleyin. Mantarları ilave edip, karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Domatesleri katıp, 5 dakika pişirin. Isınmış dönerli malzemeyi tabaklara ters çevirip çıkarın, üzerlerine maydanoz ve kalan kaşar peynirini serpip, hazırladığınız mantarlı sosla birlikte servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 paket hindi döner * 3 su bardağı süt (kaynar) * 1,5 su bardağı irmik * 3 çorba kaşığı tereyağı * 6 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) * Tuz * 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) * 300 gram mantar (iri doğranmış) * 4 adet domates (rendelenmiş) * 1 adet yumurtanın sarısı * 5 sap maydanoz (iri doğranmış)
|