kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Çocuk yetiştirme yurduna Çevik Kuvvet operasyonu
'Babamın telefonunu çaldılar'
'Bana elle tacizde bulundular'

Hücre baskını gibi

Çevik Kuvvet ekipleri Bornova Erkek Yetiştirme Yurdu'na şafak operasyonu düzenledi. Polise direnen 14 çocuk gözaltında.

Yurt Müdür Vekili'nin "Yaşı 18'i aşmasına rağmen yurtta kalan 14 çocuk doktoru dövdü, bekçiyi bıçakladı, kız getirip fuhuş yapıyorlar" şeklindeki suç duyurusunun ardından polis yurda baskın yaptı.

DİRENENLER OLDU
Uykudan kaldırılan çocuklar başka yurtlara nakledildi. Yurttan gitmek istemeyen bazı çocukların camları kırarak, çarşafları yakarak Çevik Kuvvet polislerine direndiği belirtildi.

VALİ: HUZUR İÇİN
İzmir Valisi Göksu ise polisin gece yarısı operasyonu için "Yurt binası yorgun ve bitmiş bir binaydı. Amacımız çocuklarımızın daha huzurlu ve mutlu olmasını sağlamaktır" dedi.


Çocuk yetiştirme yurduna Çevik Kuvvet operasyonu

Bazı çocukların, hırsızlık, gasp ve adam yaralama gibi suçlara karıştığı iddia edilen İzmir Bornova Erkek Yetiştirme Yurdu'na operasyon düzenlendi. Çevik Kuvvet'le, direnen çocuklar arasında arbede yaşandı.

İzmir Barbaros Çocuk Köyü'ndeki taciz skandalından sonra bu kez de Bornova Erkek Yetiştirme Yurdu'nda patlak veren "Çocuk Çetesi skandalı" gündeme damgasını vurdu. Yurt Müdür Vekili Hasan Tat tarafından, bir kısmı 18 yaşını geçmesine rağmen misafir statüsünde yurtta barındırılan toplam 13 çocuk hakkında, "Yöneticileri ve diğer çocukları sindirmek", "Gece bekçisini bıçakla yaralamak", "Yurt doktoru ve uzman görevlileri dövmek", "Küçük yaştaki özürlü çocuklara, ayaklarında kağıt yakarak gözdağı vermek", "Dışarıdan kız arkadaşlarını getirip odalarında fuhuş yapmak" iddialarıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na önceki gün yapılan suç duyurusundan ardından, Bornova Erkek Yetiştirme Yurdu'na dün sabaha karşı Çevik Kuvvet eşliğinde operasyon gerçekleştirildi.

POLİS BİNAYA GİRDİ
Büyük yankı uyandıran olay dün sabaha karşı meydana geldi. Bornova Erkek Yetiştirme Yurdu Müdür Vekili Hasan Tat, 14 Şubat tarihli bir dilekçe yazarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu ve yurtta kalan bazı çocuklar hakkında suç duyurusunda bulundu. Müdür Vekili Hasan Tat, 18 yaşını tamamlamış ve yurtta misafir statüsünde barındırılan Cüneyt Ulusoy, Ramazan Metin, Bahri Küçük, Turgay Akdüzgün ve Volkan Akyıldız 'ın, yurt arkadaşları E.K., S.K. ,R.E. A.Y., Ş.A., B.A., C.A., Ü.A. ve V.Y. ile birlikte çeşitli tarihlerde yurtta görevli bekçiyi bıçakladıkları, küçük yaştaki özürlü çocuklara işkence yaptıkları, gece saatlerinde dışarıdanÇOK DAYAK YİYORDUK.....   Yurtta bir yıldır kalan 13 yaşındaki A.K, sık sık yaşça kendilerinden büyük çocuklardan dayak yediklerini anlattı. Geceleri maske takarak küçük çocukları korkuttuklarını ve çok ağır şekilde dayak attıklarını belirten A.K, Müdürden fazla otoriteye sahiplerdi ve yöneticiler onlardan korkuyorlardı. Paralarımızı alıyor, bizi keyif için feci biçimde dövüyorlardı. Kız arkadaşlarını yurdun arka kapısının kilidini kırarak içeri alıyorlar, sabaha karşı tanınmaması için bere takarak dışarı çıkarıyorlardı dedi.yurda kız aldıkları ve fuhuş yaptıkları, çevrede bulunan esnaf ve vatandaşları tehdit edip zorla para aldıkları, birçok hırsızlığa karışıp gasp olaylarında bulundukları iddialarıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Olay daha sonra İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu'ya aksettirildi. Vali Göksu'nun yurdun boşaltılması ve çocukların başka yurtlara nakledilmesi talimatı ise dün sabah saatlerinde uygulandı. Çevik Kuvvet eşliğinde yurt binasına gelen görevliler, çocukları uykudan uyandırarak nakil işlemini gerçekleştirmeye başladı.

SERBEST BIRAKILDILAR
Bu sırada yurdu terk etmek istemeyen bazı çocuklarla polis arasında arbede yaşandı. Bir grup öğrenci, yurt binasının camlarını kırıp çarşafları yaktı. Kısa süreli arbededen sonra polis ve yöneticiler çocukları otobüslere bindirmeyi başardı. Çocukların 50'si SHÇEK'in, Yeşilyurt semtinde yeni yaptırdığı binaya aktarılırken, diğerleri de çeşitli illerde bulunan yurtlara gönderildi. Müdür Vekili Tat'ın suçlamalarına hedef olan 13 çocuk ise polis tarafından gözaltına alındı. Çocuklar savcılıkta ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı. Çocukların nakli sırasında çevre ev ve işyerlerinde oturan vatandaşlar da yetkililere destek verdi. Bazı çocukların kendilerini tehdit ettiklerini iddia eden vatandaşlar, yurdun bulunduğu muhitin adının kötü çıkması nedeniyle de mağdur olduklarını, kimsenin semtte ev ve işyeri kiralamak istemediğini belirttiler.

Fatih ŞENDİL - İlker ÇOBAN - Hasan ERŞAN


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Haftada 4 öğün balık her gün bebe aspirini
 'SSK ilaçta rekabet ortamı yaratmadı'
 Gül, ihbar bekliyor
 'Yargısız infaz yapıldı'
 Doktorun elini bağlayan yasa
 Sokak çocuklarına İngiliz modeli 'ev'
 'Huzurlu ortama taşıyoruz'
 Koç'tan Sadıkoğlu'na 'geçmiş olsun' dileği
 Yeşil Kart'ta örnek Bursa
 Lodos can aldı, çatıları uçurdu
 Çocuk Meclisi'ne türban damgası
 Formula yöneticileri için suç duyurusu
 Diyanet, Pokemon ve Potter için uyarı yaptı
ERDAL ŞAFAK
Söz mü, bu son af mı?
Konumuz, Kültür ve Turizm Bakanı...
UMUR TALU
Emek, sağlık, ses, sessizlik
Bu ülkede SSK'nın nasıl...
4 milyar $'lık adam ve bir suikastin anatomisi
Hariri, Suudi Kralı Halid'in müteahhidi olarak girdiği iş hayatında...
'Güvenliği için Suriye uyarılmıştı'
Eski Başbakan Hariri'ye suikast sonrası gözler Suriye'ye çevrilirken,...
Ümit Başkan
Ümit Başkan
Oynadığı futbol ve sergilediği örnek davranışlarıyla tüm...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu