kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
KILIMIZA BİLE DOKUNMADILAR: Havaalanında gözyaşlarıyla karşılanan Kahraman Sadıkoğlu, Kılımıza bile dokunmadılar dedi.
Koç'tan geçmiş olsun dileği

Irak'ta iki ay rehin tutulan ünlü armatör Kahraman Sadıkoğlu dün Amman'dan İstanbul'a özel bir uçakla getirildi. Karayipler'de bulunan işadamı Rahmi Koç, Sadıkoğlu'na "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.


Koç'tan Sadıkoğlu'na 'geçmiş olsun' dileği

Dünya turuna çıkan işadamı Rahmi Koç, Irak'ta serbest bırakıldıktan sonra İstanbul'a dönen Sadıkoğlu'nu arayarak "Geçmiş olsun" dedi.

Irak'ta 16 Aralık'ta kaçırılan ünlü armatör Kahraman Sadıkoğlu, serbest bırakılmasının ardından, dün akşam özel bir uçakla Türkiye'ye getirildi. Nazenin isimli yatıyla dünya turuna çıkan ünlü işadamı Rahmi Koç Karayipler'den Sadıkoğlu'nu arayarak "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Atatürk Havalimanı'nda yakınları tarafından sevinç gözyaşlarıyla karşılanan Sadıkoğlu, sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Kılımıza bile dokunmadılar" dedi.

DOKUZ KİLO VERDİ
Kahraman Sadıkoğlu rehin tutulduğu Basra'da 5 değişik eve götürüldü. Kendisini kaçıranlar yine Basra'da bir mahalleye bıraktı. Bir taksiyle Basra Havaalanı'na gelen Sadıkoğlu İngilizler tarafından koruma altına alındı. Daha sonra yanında İngiliz subaylar olduğu halde Bağdat'a gönderilen Sadıkoğlu buradan Ürdün'e geçti. Sadıkoğlu'nun serbest bırakılması için fidyecilerin istediği 500 bin dolar da Ürdün'de ödendi. Sadıkoğlu'nun rehin bulunduğu sürede dokuz kilo verdiği, sağlığının ise yerinde olduğu gözlendi. KahramanKahraman Sadıkoğlu Ürdün’den özel bir uçakla getirildi. Yanında işadamı Şehmus Tatlıcı da vardı.Sadıkoğlu, dün işadamı Mehmet Emin Karamehmet'in sahibi olduğu Çukurova Havacılık'a ait sekiz kişilik özel bir uçakla saat 18.15'te Ürdün'ün başkenti Amman'dan İstanbul'a getirildi. Uçaktan Sadıkoğlu'nun kurtarılmasında büyük rol oynadığı belirtilen işadamı Şehmus Tatlıcı ile Cumalı Güneş ve Şükrü Ural da indi. Ayağının tozuyla apronda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Sadıkoğlu'nun moralinin yerinde olduğu gözlendi. Neşeli tavırlarıyla dikkat çeken ve uçaktan inerken de sürekli gülen Sadıkoğlu, şunları söyledi: "Allah'a şükür, Allah'ın yardımıyla sapasağlam vatanıma döndüm. Hükümetime, eşime, dostuma herkese teşekkür ediyorum. Çok yakın bir zamanda da bir basın toplantısı yaparak neden bizi kaçırdıklarını herşeyi geniş olarak anlatacağız. Vallahi zor günler, kolay günler değil. Allah kimsenin başına böyle birşey vermesin. Ama bizim Amerikalılar'la İngilizler'le iş yapmadığımızı Irak hükümetiyle iş yaptığımız meydana çıktı.Kahraman Sadıkoğlunun moralinin yerinde olduğu gözlendi.Onun için serbest bıraktılar. İki aydır oradaydım.Bunlar Saddam'ın Mücahidi, Saddam'ın askerleri ama kendi ülkelerini koruyorlar. 3- 4 milyarlık para alınmış. Orada iş yapılmamış. Acaba biz de onların içine giriyor muyuz, girmiyor muyuz diye inceleme yaptılar. Mukavelimiz Irak hükümetiyle. Paramızı da United Nationality'den alıyorduk. Hibe bir paraydı. Bu da ortaya çıkınca kılımıza bile dokunmadılar gördüğünüz gibi sapasağlam döndük." İşadamı Şehmus Tatlıcı da, "Herşey çok güzel oldu. Rahat bir yolculuk yaptık Arkadaşımızın kurtulmasından memnunum" dedi.

PASAPORTU ALINDI
Sadıkoğlu daha sonra pasaportla ilgili işlemlerinin yapılması için Atatürk Havalimanı pasaport kısım amirliğine götürüldü. Burada kısa bir süre bekleyen Sadıkoğlu'nun maliyeye olan borcu nedeniyle pasaportuna el konuldu. Sadıkoğlu daha sonra otomobille Beykoz'daki evine gitti.

Gökhan ARTAN - Cevdet ÖZDEMİR Güngör KARAKUŞ / MER


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Haftada 4 öğün balık her gün bebe aspirini
 'SSK ilaçta rekabet ortamı yaratmadı'
 Gül, ihbar bekliyor
 'Yargısız infaz yapıldı'
 Doktorun elini bağlayan yasa
 Çocuk yetiştirme yurduna Çevik Kuvvet operasyonu
 Sokak çocuklarına İngiliz modeli 'ev'
 'Huzurlu ortama taşıyoruz'
 Yeşil Kart'ta örnek Bursa
 Lodos can aldı, çatıları uçurdu
 Çocuk Meclisi'ne türban damgası
 Formula yöneticileri için suç duyurusu
 Diyanet, Pokemon ve Potter için uyarı yaptı
ERDAL ŞAFAK
Söz mü, bu son af mı?
Konumuz, Kültür ve Turizm Bakanı...
UMUR TALU
Emek, sağlık, ses, sessizlik
Bu ülkede SSK'nın nasıl...
4 milyar $'lık adam ve bir suikastin anatomisi
Hariri, Suudi Kralı Halid'in müteahhidi olarak girdiği iş hayatında...
'Güvenliği için Suriye uyarılmıştı'
Eski Başbakan Hariri'ye suikast sonrası gözler Suriye'ye çevrilirken,...
Ümit Başkan
Ümit Başkan
Oynadığı futbol ve sergilediği örnek davranışlarıyla tüm...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu