kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Beşiktaş-Gençlerbirliği maçı tekrar

Futbol Federasyonu Beşiktaş-Gençlerbirliği maçının tekrar oynanmasına karar verdi..

Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Zekeriya Alp, Birinci Süper Lig'de Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında yapılan ve 1-1 berabere sonuçlanan maçın tescil edilmediğini belirterek, 9 Mart 2005 tarihinde karşılaşmanın yeniden oynanacağını bildirdi.

Zekeriya Alp, Çeşme'deki Futbol Federasyonu yönetim, denetleme ve hukuk kurulları toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Futbol Federasyonu'na yansıyan birçok sorunun görüşüldüğünü ve karara bağlandığını söyledi.

Federasyonun zaman zaman Türkiye'nin birçok ilinde bu tür toplantılar yaptığını, bu toplantıyı da Çeşme'de yapma ihtiyacını duyduklarını kaydeden Alp, ellerinde mevcut olan itilaflı dosyaları hukuk kurulu üyeleriyle birlikte bu toplantıda ele aldıklarını, karara bağlayarak onayladıklarını söyledi.

UEFA'nın her yıl bir ülkede toplanan sağlık kurulunun, gelecek yıl toplantısını Türkiye'de gerçekleştireceğini, bunun yazışmalarının sürdüğünü anlatan Alp, şöyle konuştu:

''Gelecek sezonun planlamasını da bu toplantıda ele aldık. Birinci Süper Lig, Birinci Lig, Türkiye Kupası ve Rezerv Lig ile ilgili taslakları görüştük. İlerleyen günlerde Birinci Lig kulüplerinin de katılımıyla mart ayında bu taslağı ele alıp, değerlendirip, gelecek sezona hazırlık yapacağız. Bayan futboluyla ilgili zaman zaman basınımızda haberler yer alıyor. Biz de gelecek sezon yalnızca gençlere yönelik bir Bayanlar Ligi kurmak istiyoruz. 2005-2006 sezonuna yönelik Bayanlar Futbol Ligi ile ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. Bu lig 20 takımlı olacak, deplasmanlı olacak, ağırlığı İstanbul kulüpleri olmak üzere Adana ve Mersin bölgeleri de katılacak. Sarıyer, Futbol Federasyonu'na bu hafta yapacağı karşılaşmanın tümgelirini Güneydoğu Asya'daki tsunami felaketinden zarar görenlere bağış yapma teklifinde bulundu. Bunu değerlendirdik. Bunun diğer kulüplerimize örnek olmasını diliyorum.''

Alp, ilerleyen günlerde İstanbul The Marmara Otel'de Merkez Hakem Kurulu ile ilgili de ortak bir toplantı yapacaklarını bildirdi.

Geçen hafta İstanbul'daki Beşiktaş-Gençlerbirliği karşılaşmasında hakemin yaptığı kural hatasıyla ilgili maçın teknik bilgilerini toplandıklarını, gözlemci ve maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu'nun raporlarını ele aldıklarını, kural hatası yapıldığını belirlediklerini anlatan Alp, şöyle devam etti:

''Federasyonumuz Beşiktaş-Gençlerbirliği maçının 1-1 biten sonucunu tescil etmeyerek, tekrar oynanmasına karar verdi. Maçın 9 Mart 2005 tarihinde yapılması kararı alındı. Maçta Beşiktaş'tan Tayfun ve Çağdaş ile Gençlerbirliği'nden Ömer ve Kerem'in sarı kartla disiplin cezası almamış kabul edilmesine karar verdik. Maçın tekrarıyla ilgili Gençlerbirliği'nin maddi bir kaybı söz konusudur. Maddi konularda 2 kulübün mutabakatta bulunmasını önerdik. Şayet bu konuda 2 kulüp arasında bir mutabakat olmazsa, bu konuda Futbol Federasyonu yönetimi karar alacak. Kötü tezahüratla ilgili Beşiktaş Kulübü ile sürdürülen disiplin koğuşturmasının devamına karar verdik.''

Toplantıya Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı, yönetim kurulu üyeleri Hasan Doğan, Şekip Mosturoğlu, Mahmut Özgener, Asım Atmaz, Serdar Güzelaydın, Mehmet Baykan, Zekeriya Alp, Davut Dişli, Ufuk Özerten, Erdal Atalay ve Rıfat Besceli katıldı. Federasyon yönetim kurulu üyesi Osman Çağlıkoç ve enerji yolsuzluğu nedeniyle gözaltına alınan yönetim kurulu üyesi Cemil Kazancı toplantıya katılamadı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Demirören: Seçim yatırımı değil
 'Postacı' basketbolu bıraktı
 Beşiktaş 4. büyük
 İki Rizeli'ye bir Necati
 Kalecilerin maçı olacak
 2 Yere 6 Aday
 En kritik maçımız
 Carew gole hasret kaldı
 Baş belası
 Kupa Arzu-su
 Elvan'dan doping savunması istendi
 Konyaspor 3'e kilitlendi
 Kayseri'nin eksiği çok
 İşte 'Büyük' Takım
 Haber Hattı
 Maksat spor olsun
HAYRİ ÜLGEN
Kimse leke süremez
Geçmişe bir bakacak olursak Beşiktaş...
LEVENT TÜZEMEN
İşimize geldiğince
Yaptıkları hatalar ve maç sonuçlarına...
HASAN SAYDAM
Sürpriz nerede?
Bugünkü Adana koşularında programa ilk...
Kozinoğlu karıştıysa cezasını çekecektir
Kozinoğlu karıştıysa cezasını çekecektir
MİT Müsteşarı Atasagun, Enerji Bakanlığı'ndaki operasyonda adı geçen...
Enerji dosyasından Rus bağlantısı çıktı
Enerji dosyasından Rus bağlantısı çıktı
Enerji operasyonunu derinleştiren polis ve savcılık, Ezgi...
Naomi Rio'ya renk kattı
Naomi Rio'ya renk kattı
Brezilya'da beş gün samba rüzgârı estiren Rio karnavalı sona erdi.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu