kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Türban sorunu afla çözülmez'

TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Altıkulaç, ''öğrenci affına ilişkin yasa teklifi ile türban sorununu çözmek gibi bir amaçları olmadığını'' belirterek, ''Türban sorunu ayrı bir konu. Böyle bir yasa ile de çözülmez'' dedi..

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç, ''öğrenci affına ilişkin yasa teklifi ile türban sorununu çözmek gibi bir amaçları olmadığını'' belirterek, ''Türban sorunu ayrı bir konu. Böyle bir yasa ile de çözülmez'' dedi.

Altıkulaç, ''Yasa teklifinin bir disiplin affı olmadığını'' vurgulayarak, ''Çeşitli nedenlerle üniversitelerden ilişkisi kesilen öğrencilere, yeniden bu ilişkiyi kurmak için fırsat tanıyan bir teklifolduğunu'' söyledi.

Teklifin hazırlanma aşamasına ilişkin de bilgi veren Altıkulaç, ''öğrenci ve velilerin yoğun baskısı, siyasi parti gruplarının da karşılıklı adım atılması davranışını sergilemesi üzerine çalışma başlattıklarını'' kaydetti.

''Kurultay dönemi olduğu için CHP TBMM Grup Başkanvekili Kemal Anadol ile görüşerek ortak bir metin hazırlama teklifinde bulunduğunu'' anlatan Altıkulaç, ''Ancak daha sonra CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz'un bu çalışmaya katılmayacaklarını bildirdiğini'' ifade etti.

''SINIRINI 2000 YILINDAN BAŞLATIYORUZ''


Tayyar Altıkulaç, ''Bunun üzerine yasa teklifini hazırladıklarını'' dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu teklif, Yüksek Öğretim Kanunu'na 2 geçici madde eklemeyi öngörüyor. Biri 50'inci, diğeri 51'inci madde. 50'inci madde, ön lisans ve lisans düzeyindeki ilişiği kesilen öğrencilerin tekrar üniversiteyle ilişiğini sağlayan ifadeleri içeriyor. Burada, 'her ne sebeple olursa olsun' ibaresi söz konusu. Burada maksat, YÖK tarafından başlıklar altında toplanan sebeplerdir. Bunun sınırını 2000 yılından başlatıyoruz. Bu metinde oynamalar olacak. Bunun tamamen, bütün satırlarıyla savunulacak bir metin olduğunu iddia etmiyorum.

51'inci madde ise ders ya da tez hazırlama döneminde başarısız olan yüksek lisans ve doktora öğrencilerini kapsıyor. Yüksek lisans öğrencilerine başarısız oldukları dersler için 2 sınav hakkı, 1 yıl daha tez hazırlama süresi, doktora öğrencileri için de tezini tamamlaması için 2 yıl daha süre tanınması öngörülüyor.''

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Tayyar Altıkulaç, ''yasa teklifinin türbanla bir ilgisi olmadığına'' işaret ederek, şunları kaydetti:

''Bu teklifle türban sorununu çözmek gibi bir amacımız yok. Öğrencilerin yeniden üniversitelerle ilişki kurmalarını sağlayıcı bir düzenleme yapıyoruz. Tabii üniversite sınavına giren öğrenci ilişkiyi nasıl kurarsa, türbanlısı da, türbansızı da bu ilişkiyi öyle kuracaktır. Türban sorunu ayrı bir konu. Böyle bir yasayla da çözülmez. Onu çözmenin başka yöntemleri belki başka bir zamanda söz konusu olabilir. Bence zamanı da gelmedi.''

''YÖK'ün bu teklife sıcak bakmamasını saygıyla karşıladığını'' belirten Altıkulaç, ''ancak 'tüm kurallara uyularak uygulanan eğitim ve öğretim çabalarının bu yasa teklifi ile yok sayıldığı' ifadesini kabul edemediğini'' bildirdi.

''POPÜLİZM YOK''

Altıkulaç, ''Bir siyasi parti grubundan aldığı işaretle harekete geçmediğini'' de vurgulayarak, şöyle dedi: ''Burada popülizm yok, siyaset yok. Burada Türkiye'nin içinde bulunduğu bugünkü olağanüstü şartların zorlaması var. Ağlama duvarı haline gelen Milli Eğitim Komisyonu'na, gidip gelen öğrenciler var. Ne yapmamız lazım? Bu çocuklar, 1 yıldan bu yana yoğun bir beklenti içinesokuldular. Meclis'e verilen kanun teklifi ile ayaklandılar. Artık bir bakıma geri dönülmez bir durum meydana geldi.''

''Bu yasadan yararlanacak öğrenci sayısının 100 bin civarında olacağını'' ifade eden Tayyar Altıkulaç, ''Bunların tamamı kaydını yenilese bile, üniversitelerdeki kapasite konusunu zorlayacak bir durumu yok'' diye konuştu.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Erdoğan: Yatırımda patlama gerçekleşti
 Denktaş: Annan'ın prestijini sarstılar
 Acılı babadan teşekkür
 YÖK: Türban kararı hile
 ABD'ye havayı yumuşatma ziyareti
 Balandı, DYP'de
 Erdoğan: Koğuş devri kapanıyor
YAVUZ DONAT
Alooo!.. Ses geliyor mu?
Almanya'da geçen yıl yapılan...
Mahkûm kadınlara terapi...
Psikolog Yahya Hamurcu Başbakan'ı örnek gösterip "Siz de...
Kömür sobası dört can aldı
İstanbul Örnektepe'de sobadan zehirlenen beş kişilik aileden sadece...
Kozinoğlu karıştıysa cezasını çekecektir
Kozinoğlu karıştıysa cezasını çekecektir
MİT Müsteşarı Atasagun, Enerji Bakanlığı'ndaki operasyonda adı geçen...
Enerji dosyasından Rus bağlantısı çıktı
Enerji dosyasından Rus bağlantısı çıktı
Enerji operasyonunu derinleştiren polis ve savcılık, Ezgi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu