kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ASLI ASTARI OLMAYAN BEYAN Başbakan, Alman gazetesinde çıkan haber için Aslı astarı olmayan beyan. Davosta söylediklerim bu zat tarafından derlenip toparlanmışsa bilemem dedi.
'Ben türban için demeç vermedim'

Erdoğan türban yasağının kaldırılması çalışması yaptıkları yolunda bir demeç vermediğini söyledi. Çiçek ve Fırat da konunun parti ve hükümetin gündeminde olmadığını belirtti.


Ve Erdoğan yalanladı

Başbakan, Alman "Welt am Sonntag" gazetesinde yayımlanan türban demeci için "O gazeteciyi hatırlamıyorum, öyle bir demeç vermedim" dedi ve bu konudaki politikasının değişmediğini belirtti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Güneydoğu Asya gezisindeyken, bir Alman gazetesinde yayınlanan "üniversitelerde türban yasağının kaldırılması için çalıştıkları" açıklamasını yalanladı. Erdoğan, Phuket'te Sheraton Grande Laguna Oteli'nde düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Bir Alman gazetesine verdiğiniz demeçte, 'türban sorununa karşı bir çözüm bulacağınızı' söylemişsiniz. Bu çözümün ne olacağını merak ediyoruz. Bu konuda bizi biraz aydınlatır mısınız?'' sorusu üzerine Erdoğan, şöyle dedi: "Davos'taki görüşmelerde bu konuda söylediklerim bu zat tarafından derlenip toparlanmışsa bilemem. Ben öyle bir demeç vermedim. Ben o gazetecinin kim olduğunu da hatırlamıyorum doğrusu. Geneli itibariyle maalesef aslı astarı olmayan beyanlar, haberler var. Kimisi, derleme toparlama diyeceğim cinsinden haberler. Bu konuda benim kanaatim, düşüncem, 3 Kasım seçimleri öncesinde neyse, bugün de odur. Onu öyle düşünmenizi, değerlendirmenizi isterim." Erdoğan, aynı konudaki soruların sürmesi üzerine, haberdeki hangi ifadeleri yalanladığı konusuna açıklık getirmedi, ancak ''Böyle bir gazeteciyi tanımıyorum. Böyle bir demeç de vermedim'' dedi. Erdoğan'ın Güneydoğu Asya gezisine katılan Adana Milletvekili ve Siyasi İlişkiler Danışmanı Ömer Çelik de bu haberi ''tümüyle yalanladıklarını'' belirtti. Alman gazetesindeki haberin ardından, dün bir gazetedeAyşe BöhürlerBaşbakan'ın talimatıyla AK Parti'de türbanın serbest bırakılması yönünde bir çalışma yapıldığı haberi yayımlandı. Ancak bu haber de hem AK Parti yöneticileri, hem de hükümet yetkilileri tarafından yalanladı. Çalışmaya katıldığı belirtilen Ankara Milletvekili Haluk İpek, aylar önce İstanbul ve İzmir'de "konuya kafa yormuş'' insanlarla sohbet toplantısı yapıldığını belirterek, "Sadece sohbet edildi. Toplantı sonucunda herhangi bir rapor da hazırlanmadı. Konuşuldu ve kapandı'' dedi. Toplantıya katılanlardan AK Parti MKYK üyesi Ayşe Böhürler de, Başbakan'ın talimatıyla türban sorununa çözün aradıkları yönünde çıkan haberleri yalanlarken, Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek konunun Hükümet'in gündeminde de olmadığını bildirdi.

ALMANLAR ISRARLI
Welt Am Sonntag gazetesi Yazı İşleri Müdürü yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Aslı astarı yok" diyerek yalanladığı röportajın doğru olduğunu öne sürdü. Röportajı yapan gazetenin yazı işleri müdürü Cristian Keese, söz konusu mülakatı Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomi Zirvesi sırasında Başbakan Erdoğan'dan yayınlama izni alarak yaptığını ifade ederek, "Kendisine açık seçik bir şekilde Welt Am Sonntag'ta çalışan bir gazeteci olduğumu belirttim" dedi. Keese, haber metnini hazırladıktan sonra Başbakanlık Danışmanı Cüneyt Zapsu'ya gönderdiğini de belirtti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Başbakan'ın kızı inançlı da 35 milyon kadın inançsız mı
 Harrazi'ye nükleer uyarı
 Gül'den Barzani'ye: Hayallere kapılma
 Rum tarafı adım atsın
 Özkan sanık sandalyesinde
 Milas Belediye Başkanı'na silahlı saldırı
 130 milyon Euro'luk infaz
 Öğrenci affı restleşmesi
 AK Parti önünde eylem yaptılar
 TBMM 'lojman cinayetini' araştıracak
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Konsantrasyon
Başbakan Tayyip Erdoğan'ı burada,...
MUHARREM SARIKAYA
Haydi kızlar soyguna!
Geçen bir yıl içinde evde ve...
YAVUZ DONAT
'Karşıyız, karşı...'
Türkiye'de bir süredir "Amerikan...
Damper takılınca şoför camdan fırladı
Aracın damperini açık bırakan kamyon şoförü ilk üst geçidi tahrip...
Silahını çekti öldürüp kaçtı
İstanbul Aksaray'da bulunan Nehir Otel'in resepsiyon görevlisi...
Az Kaldı Gidiyor
Az Kaldı Gidiyor
Günlerdir İstanbul'u esir alan kar hafta sonuna doğru kenti terk...
Kar kimine keyif kimine çile oldu
Kar kimine keyif kimine çile oldu
Karadeniz, Balıkesir, Konya, Bolu ve Trakya'da çok sayıda köy yolu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu