kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Havaalanı çilesi
Onur Air'de iptaller
İDO'nun bazı seferleri iptal
Bolu'da ulaşım normale döndü
Yurtta kar yaşamı olumsuz etkiliyor

Havaalanı çilesi

Atatürk Havalimanı'nda pistten çıkan uçak kurtarıldı. THY öğle saatlerine kadar 70, Onur Air ise 12 iç hat seferini pistlerin kapalı olması nedeniyle iptal etti. Evlerine gitmeyip terminal de uçak kalkış saatini bekleyen yolcular yoğunluğa neden oluyor.

Frankfurt-İstanbul seferini yaptıktan sonra indiği Atatürk Havalimanı'nda pistten çıkan Atlasjet Havayolları'na ait uçak kurtarıldı. Pist dışına çıkan Atlasjet Havayolları'na ait Airbus 320 tipi uçak, yürütülen çalışmalar sonucu saat 13.35 itibariyle yeniden piste alındı. Uçak, daha sonra hangara çekildi.

Çalışma süresince diğer uçakların iniş ve kalkışlarına kapalı tutulan 18-36 pisti de, çalışmanın tamamlanması üzerine saat 14.00 itibariyle yeniden hava ulaşımına açıldı. ''Kuvvetli rüzgar'' nedeniyle bir süre hava ulaşımına kapalı tutulan 06-24 pisti, daha önce ulaşıma açılmıştı.

Türk Hava Yolları öğle saatlerine kadar olan 70, Onur Air'in İstanbul çıkışlı 12 iç hat seferini, Atatürk Havalimanı'ndaki pistlerin kapalı olması nedeniyle iptal etti.

İstanbul'dan kalkması planlanan uçaklar Atatürk Havalimanı'nda bekletilirken, yolcular da karayollarındaki kötü koşullar nedeniyle evleri yerine terminal de uçak kalkış saatini bekledi. Dış ve iç hatlarda bekleyen yolcular yoğunluğa neden olurken, havayolu yetkilileri uçuş yapmadan yolcuların kendilerini aramalarını istedi.

Yoğun kar yağışı ve tipinin etkisiyle iniş ve kalkışlarda gecikmeler yaşanan Atatürk Havalimanı dün sabah 06.00'da uçuşlara kapanmış, bir uçağın uzun pistten çıkması ve kısa pistin rüzgar değerlerine uygun olmaması sebebiyle havalimanına inmesi gereken çok sayıda uçak Sabiha Gökçen ile İzmir ve Antalya havalimanlarına yönlendirilmişti.

BİLETLER ÜCRETSİZ DEĞİŞİRİLEBİLECEK

Onur Air'den yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Havalimanı pistinin kapalı olması nedeniyle saat 06.00'dan itibaren yapılacak olan İstanbul çıkışlı 12 iç hat seferi ve bu seferlerin dönüşlerinin iptal edildiği bildirildi.

Açıklamada, bu uçuşlarda bileti olan yolcuların, uçuş tarihlerini ücretsiz olarak değiştirebilecekleri, bilet ücretlerini geri almak isteyenlere de paralarının, biletin satın alındığı acentelerden ödeneceği belirtildi.

Yoğun kar yağışı ve tipinin etkisiyle iniş ve kalkışlarda gecikmeler yaşanan Atatürk Havalimanı dün sabah 06.00'da uçuşlara kapanmıştı. Gece saat 0.45'te Atlas Jet'e ait uçağın uzun pistten çıkması ve kısa pistin de rüzgar değerlerinin uygun olmaması nedeniyle Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken çok sayıda uçak Sabiha Gökçen ile İzmir ve Antalya havalimanlarına yönlendirilmişti. 84 sefer iptal edildi.

PİSTEN ÇIKAN UÇAK

Kar temizleme ve pistten çıkan Atlas Jet Havayollarına ait uçağı kurtarmaya çalışan görevliler zor anlar yaşadı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) İstanbul Başmüdürü İrfan Balta, pistten çıkan uçağı kurtarmak ve pisti hava trafiğine açmak için başlatılan çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Yoğun tipi ve soğuk nedeniyle güçlükle yürütülen çalışmalarda, yaklaşık 50 santimetre toprağa saplanan uçağın sağ tekeri havaya kaldırılarak piste çıkarılmasına çalışıldı. İrfan Balta, kurtarma çalışmalarının devam etmesi ve kuvvetli rüzgarın etkisini sürdürmesi nedeniyle havalimanının hava trafiğine kapalı olacağını bildirdi.

KAR FLORYA'DA 17 SANTİMETREYE ULAŞTI

Alarmda olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), gece boyunca bin 561 personeliyle karla mücadele çalışmalarını sürdürdü. Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, İtfaiye, Park Bahçeler, İşletmeler Müdürlüğü personeli ana arterler de çalışmalarını hala sürdürüyor. Otobüs durakları, iskeleler, alt ve üst geçitler, yaya yolları, meydanlar, hastane giriş çıkışları, büyük alışveriş merkezlerinin çevresi ekipler tarafından temizleniyor. Kar kalınlıkları Atatürk Havalimanı 10 cm, Sabiha Gökçen Havalimanı 20 cm. Kağıthane 14 cm. Florya 17 cm olarak ölçüldü.

VAPUR SEFERLERİ


Bu arada şehir içi vapur seferlerinde herhangi bir aksama yaşanmadı. Haydarpaşa'dan Anadolu'ya hareket eden trenlerde normal seferlerine çıktı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Başmüdürü İrfan Balta kuvvetli rüzgar nedeniyle kapatılan pistin açıldığını, bir uçağın iniş yaptığını ve 2 uçağın kalkış yapmak üzere hazırlandığını bildirdi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 545 araca zincir cezası
 AKOM: 'Özel araçla çıkmayın'
 Futbola kar engeli
 İstanbul'da okullar yarın da tatil
 ABD'den yoksula hibe
 İçimdeki adam 25 yaşında
 ABD ile ilişkilerimiz gelenekseldir
 PKK için adım atarsanız anti-Amerikanizm azalır
 Çöp'ünü alıp gitti
 İstanbul'da beklenen kar bir geldi pir geldi
 Endonezya'daki 'misyonerler' meselesi
 Evlerini geri istiyorlar
 Kurul'da insan hakları 'depremi'
 Mega kampus yolda
 Sadıkoğlu 2 gün içinde bırakılıyor
 Eskimolar ABD'ye küresel ısınma davası açıyor
 Küçükhanım içki içmenizi yasakladı
 Depremden kurtulan çifti 'soğuk' ayırdı!
 500 tren istasyonu özelleşiyor
ERDAL ŞAFAK
Ateş dansı
Farkında mısınız; Başbakan...
ÖMER LÜTFİ METE
'Küçük Amerika'ya özel haberler
ABD Dışişleri Bakanı...
UMUR TALU
İşin tercümesi
ABD'li yetkililer "buradaki"...
ERGUN BABAHAN
SABAH'la Günaydın
SABAH Ailesi, takım ruhu içinde...
MEHMET ALTAN
Nedir bu sessizlik?
"Murat Aslan isimli şahıs, Yenişehir...
Abakaba Acehliler
Erdoğan'ın Asya'yı vuran felaketin ardından başlattığı gezisinde ilk...
Silah bırakana 100 dolar maaş
ABD Dışişleri Bakanı Rice, İsrail ve Filistin liderleriyle görüşecek.
Doğanın çalımı
Doğanın çalımı
Zorlu doğa şartları ve hakem.. Bu ortamda futbol oynamaya çalışan iki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu