kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
Dışarı Çıkmadan Önce
Bu Sergiler Kaçmaz
Yeni Mekanlar Denemek İsteyenlere
7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?

7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?

Geçip giden günlerimiz içinde dakikalar yer alır. Biz aslında dakikaları yaşarız. Önümüzdeki yedi günün bazı dakikalarına göz atalım mı? Belki kendimizi katabileceğimiz durumlar karşımıza çıkar, kim bilir?

5 Şubat Cumartesi
Egoist Grubu'ndan Meltem'in müziği
Bedava kaliteli müzikal. Çocuk oyunu. Adı: Çizmeli Kedi. Cumartesi ve pazar saat 12.00'- de. 1.5 saat sürüyor. Müzikler Egoist Grubu'nun solisti Meltem Taşkıran'dan. On beşe yakın özenle hazırlanmış şarkı. Oyuncular: Perihan Kutoğlu, Sevi Algan, Umut Kurt, Emrah Bozkurt, Ayça Öztürk, Kaan Erten, Nejat Kanter. Yön: Metin Arslan. Levent - Etiler arası Koç Köprüsü'nden karşıya geçtikten sonra, Akatlar Şişli Terakki Kültür Merkezi'nde. Akatlar Kültür Merkezi ile karıştırmayın. (0212) 351 00 60 Levent.

6 Şubat Pazar
Elin yanmış gibi bırakmak
Almanya'da bu sıralarda en çok dinlenen şarkı. Kaliforniya doğumlu Snoop Dogg'dan. Haftanın single'ı: Parçanın adı: Drop it like it's hot. Elin yanmış gibi bırak. Şarkıdan bazı sözler: Uh! I'm a nice dude, with some nice dreams. See these ice cubes, see these Ice Creams? Eligible bachelor, million dollar boat. That's whiter than what's spilling down your throat. The Phantom, exterior like fish eggs. The interior like suicide wrist red. I can excercise you, this can be your Phys. Ed. Türkçe'si: Uh. Ben iyi düşleri olan iyi bir ahbabım. Bu buz parçalarını ve dondurmaları görüyor musun? Milyon dolarlık teknesi olan bu boşta bekarı? Bu senin boğazından aşağıya akan sıvıdan daha ak. Hayaletin dışı balık yumurtası, içi kesilmiş bilek kırmızısı. Seninle egzersiz yapabilirim, bu senin beden eğitimin olabilir.

7 Şubat Pazartesi
Saklı kantin
Süleymaniye Camii önünden üzerinde Diyanet İşleri yazan kapıdan bir bahçeye giriyorsunuz. Adı: Botanik Bahçesi. Pazartesi cuma, saat 16.00'- ya kadar açık. Sağda yer alan bina: İstanbul Üniversitesi Botanik Bilimleri. Sol aşağıya merdivenlerle indiğinizde karşınıza çıkan kapıda "Lütfen Kapıyı Kapalı Tutunuz" yazıyor. Açıp girdiğinizde karşınızda set set bitkiler. Uzakta Galata Kulesi, Pera manzarası. Ağaçlar. Doğal küçük göletler. Taşlı, topraklı, küçük patikalar. İki bank. Etrafta kediler. Sol tarafta kapalı cam sera. Binada küçük 2-3 masalı bir öğrenci kantin-çay ocağı. Çay, tost. Pencereleri manzaralı. Beyazıt.

8 Şubat Salı
Beyaz sabun kokulu mum
Cadde üzerinde. Minik sempatik eşyalar dolu bir tasarım dükkanı. Adı: Galia. Üç hanım hayallerini yaptıkları işlerle, kendi el becerileri ile gerçeğe dönüştürüyorlar. Ekip çalışması. Örnekler şöyle. Özgül Hanım üçgen görünümlü ve yine üçgen cepli etek yapıyor. İnci Hanım deri parçalarından boncuklu, el dikişli, Kızılderili havası veren büzgülü çanta yapıyor. Ayşe Hanım kendi sıralaması ile renkli boncuklar diziyor. Çok çeşitli eşyalar arasında mumlar da yer alıyor. Özellikle çocukluğumuzda yaşadığımız saf ve temiz beyaz sabun kokulu mumlar rağbet görüyor. Cihangir. Tel: (0212) 244 78 08

9 Şubat Çarşamba
Lambalı radyolar
Çatınızda ya da orada burada eski çalışmayan lambalı radyolarınız varsa aman sakın atmayın. Almanya'dan gelen Ahmet Bey kendini bu radyolara adamış. Almanya'dan bile Grundig ve Phillips marka radyolar tamir için geliyor. Türkiye'de başka yapan yok deniyor. Ahmet Bey işine aşık. Cansız bir radyoya hayat vermek onun en büyük zevki. Başka hiçbir şey ona bu tadı vermiyor. "Bu işi hiçbir işe değişmem" diyor. Lambalı radyoların fiyatı 1000 ile 10 bin YTL. Eski bir lambalı radyonuz varsa Ahmet Bey'e teslim edince belki radyoyla birlikte eski anılarınız da canlanır. Dükkanın Adı: Net Ses. Kuledibi. Tel: (0212) 245 46 75

10 Şubat Perşembe
Gedelek Turşusu
Turşular, Bursa'nın Gedelek Köyü'nden gelen sebzeler ve suyuyla yapılıyor. Gedelek köyü sakinlerinin çoğu turşuculuk yaparak geçiniyor. Turşularının ünü Amerika'ya kadar uzanmış. Meral hanım küçücük yerinde bu turşuları yapıyor ve satıyor. Özellikle bamya turşusu çok lezzetli. Turşunun kilosu 5 YTL. Bununla da kalmıyor. Meral Hanım aynı zamanda çok nefis tavuk kokoreç yapıyor. Porsiyonu 4 YTL. Bir de evlere yönelik yaptığı mezeler var ki tadına doyum olmuyor. Bol çam fıstıklı ve kuş üzümlü lahana ve yaprak dolmaları harika. Talepleri yetiştiremiyor. Evde yemek yapmaya bol zamanı olan ev hanımları bile mezeleri ve zeytinyağlıları ısmarlayıp misafirlerine sunuyorlar. Zeytinyağlıların kilosu 12 YTL. Kereviz salatasını bir deneyen bir daha geliyor. İki de masası var. İsteyen turşu ya da meze iştahını hemen oracıkta geçirebilir. Elmadağ. Tel: (0212) 247 82 81.

11 Şubat Cuma
Neşeli balkonlar
Önümüz bahar. Tohum ekme zamanı hızla geliyor. Minicik de olsa bir bahçeniz varsa ya da geniş balkonunuz veya terasınız... Eminönü'ne gidip muhtelif tohumlar hatta fideler bile alabilirsiniz. İşte bazı öneriler: Bamya 20, pazı 20, kıvırcık 30, sakız bakla 4, kabuklu yeşil bezelye 8, taze soya 5, kuzu ıspanak 10, maydanoz 20, havuç 20, semizotu 40, salatalık 40, İngiliz çimi 4, kereviz 25, marul 30, kara lahana 20, roka 20, kırmızı fındık turp 20, dikenli ıspanak kilosu 10 YTL. Ayrıca hazır büyümüş fideler var. Fiyatları 5 15 YTL arası, ağacın cinsine ve boyuna göre değişiyor: Hurma, elma, vişne, şeftali, kiraz, dut, badem. En kıymetlileri ceviz ve ıhlamur. Dikilen yıl değil, bir sonraki yıl ürün veriyorlar. Hemen Mısır Çarşısı'nın yanı. Çiçekçiler Çarşısı. Eminönü.

Semra Aktaş

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Yaratıcı Değişim Projesi başladı
 Avusturya moda elçimizi alkışlıyor
 Türk futbolcuların yıldızı dünyada parlayacak
 Nihavent makamında bir operet kralı
 Yeni evine alışabilecek mi?
 Kısa Kısa
 Çiçek çocukları kırk yıl sonra Paris'te
 Sokak kedilerinin 16 bin bakıcısı var
 Bu tişörtler yok satıyor
 Tipinizi belirleyin ona göre giyinin
 Estetik turizmi
 Yeni Madonna olmak istiyor
 Çizmeli dansçılar
 Kürtçe kursunun aykırı öğrencisi
 Tozlu raflardan insan portreleri
 Dışarı Çıkmadan Önce
 İtalyanlara Doğu masalları
 Onları yakında herkes tanıyacak
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Pilot tebdili kıyafet uçakta turladı
New York'tan...
FİLİZ AKIN
Kadın ve mantık
İnsanoğlu çok ilginç. İlk yanlış teşhis...
KENAN ONUK
Ünlü besteciler ve yorumcular
Önce bir iki haber.
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Asmalı Ziya
Bugünkü yazım fazla lokal olacak. 'Türkiye...
İş çıkışında pub'a gidilir
İrlanda'nın başkenti Dublin tam bir pub cenneti. Yolunuz bir cuma günü iş...
Su böreğini çok severdi
Türkan Sabancı, evinin mutfağını Afiyetle Dergisi'nin şubat sayısı için açtı ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.