kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türk futbolcuların yıldızı dünyada parlayacak
Türk futbolcuları Beckham gibi olacak

Bizspormarketing Tuncay, Gökdeniz, Emre gibi yıldız futbolcularımızı dünya markalarıyla buluşturacak.


Türk futbolcuların yıldızı dünyada parlayacak

Yaklaşık bir ay önce kurulan Bizsportsmarketing Tuncay, Gökdeniz ve Emre gibi ünlü Türk futbolcuların dünya starı olması için kolları sıvadı.

David Beckham, futbol sahaları dışında da tüm dünyanın tanıdığı bir star. Giydiği ayakkabıdan, gittiği kulübe kadar tüm dünya onu konuşuyor. O tam anlamıyla bir star ve bir "marka". Belki bir süre sonra bizim de Beckham gibi futbol starlarımız olacak. Biz İletişim Tasarımları bünyesindeki uzman bir kadro yaklaşık bir ay önce kurdukları Bizsportsmarketing isimli oluşum ile Tuncay Şanlı, Emre Belözoğlu, Gökdeniz Karadeniz gibi başarılı futbolcuları tüm dünyada birer marka haline getirmek için harekete geçti. Spor ve spor kulüpleri yönetimindeki deneyimleriyle tanınam Mehmet Dereli, Muhittin Uzal, Ahmet Cevdet Süer ve Berna Nuri Süer tarafından kurulan Bizsportsmarketing'in ilk hedefi bu üç futbolcunun uluslararası arenada birer marka olmasını sağlamak. Beckham'ın Pepsi markasıyla bütünleştirilmesi örnek alınarak, yıldızı parlayan bu üç futbolcumuzun uluslararası markalarla bir araya getirilmesi amaçlanıyor. Bunun için bazı markaların konseptleriyle örtüşen bir dizi işbirliği yürütülmeye başlanmış. Oluşumun ortaklarından Ahmet Cevdet Süer ve Berna Nuri Süer bizdeki menajerlik sisteminin eksikliklerini fark edip bu işi yurtdışındaki gibi hakkıyla yapmak için yola çıktıkların söylüyorlar. "Bizde star menajerliği iki farklı şekilde anlaşılır. Menajer ya kişinin parasal işleri ya da giyim kuşamı ile ilgilenir. Biz burada kişinin kurumsal çalışmaları, reklam ve sponsorluk haklarının aranması, basın ilişkileri ve uluslararası markalarla bir araya getirilmesi gibi tüm işleriyle ilgileniyoruz. Bu Türkiye'de büyük bir ihtiyaçtı ve bu ihtiyaç karşılanamadığı için kişi hak ettiği yere ulaşamıyordu" diyen Berna Nuri Süer, sözkonusu sporcuların bir an önce birer futbol starı olmaları için ellerinden geleni yapacaklarını ve yabancı birer büyük marka ile bir araya getirmeye çalıştıklarını anlatıyor.

KUPADAKİ BAŞARI AVANTAJ
Yıllardır David Beckham ve Pepsi'nin uluslar arası şirketleriyle çalıştıklarını belirten Süer, bunun için yeterli deneyime sahip olduklarının altını çiziyor. Futbolun bir ülkenin tanıtımı için çok önemli olduğu ve Türkiye'nin geçen Dünya Kupası'nda yakaladığı başarının büyük bir tanıtım fırsatı sağladığı herkesçe biliniyor. Bu yüzden Türkiye'nin tanıtımı için bu tip futbolcuların dünya arenasına çıkmaları aynı bir önem taşıyor. Süer bu konuda özellikle Brezilya'nın çok başarılı olduğunu ve bu yolla ülke tanıtımı dışında ayrıca ekonomilerine büyük bir katkı sağlandığını hatırlatıyor. Dünya Kupası'nda Tarkan'ın hazırladığı Türkiye Milli Takım şarkısı da bu ekibin fikri. Tarkan'ın maçlar esnasındaki görüntülerinin eş zamanlı olarak televizyonlara dağıtılmasından konsere kadar her aşaması Biz İletişim içindeki bu ekip tarafından tasarlanmış. Bizsportsmarketing bunların dışında dünyada büyük bir sektör olarak görülen futbola da, takımlar bazında danışmanlık vermeyi hedefliyor. Berna Nuri Süer, Türkiye'deki dört büyük futbol kulübünden birine kulübün doğru yönetilmesi konusunda danışmanlık hizmeti vermek için masaya oturduklarını ve önümüzdeki günlerde bunu basına duyuracaklarını anlatıyor.

FORMULA 1 PARTİLERİ
Bizsportsmarketing'in hedefi sadece futbol değil. Aynı zamanda önümüzdeki yaz bir ayağı İstanbul'da gerçekleşecek Formula 1 yarışlarının tüm parti ve özel toplantıları dışında VIP konuklarının ağırlanmasına kadar tüm organizasyonlarını da yapacaklar. Formula 1'in bu tarz organizasyonlarını yöneten uluslararası ajans ile ortaklık kuran Bizsportsmarketin, önümüzdeki yıllarda Formula 1'in Rusya'daki organizasyonlarına da talip. Bu kapsamda Ağustos ayında İstanbul'da yapılacak yarışlar esnasında ülkemize gelecek kral, prens, lider ve jet sosyete'nin ulaşımından konaklamasına kadar her tür organizasyonu yapacak olan şirket aynı zamanda tüm dünyada yapılan Formula 1 partilerini aratmayacak görkemde partiler düzenleyecek. İstanbul'un dört ayrı yerinde içlerinde Michael Schumacher gibi pilotların da bulunacağı üst düzey partiler düzenleneceğini anlatan Berna Nuri Süer, bu tarz organizasyonların yine Türkiye'nin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu vurguluyor. Bu ekip TOMSFED'in "Geleceğin Türk F1 Pilotları" projesinde de ortak hareket ediyor. Bu bağlamda özellikle başarılı bulunan iki genç Türk pilotun sponsorlarla bir araya getirilmesine çalışılıyor. Ahmet Cevdet Süer, büyük bütçelerin söz konusu olduğu Formula 1 yarışlarında eğer bir de Türk pilot bulunursa bunun ülkemize yapacağı tanıtımın katkısının büyük olacağını söylüyor. Müziği, sporu ve organizasyonları bir çatı altında toplayan Bizsportsmarketing bünyesinde kurucu dört üyenin dışında 20 kişi çalışıyor. Alanlarında profesyonel bu kişilerin dışında Türkiye'nin dünyada tanıtımı için büyük önem taşıyan projelere başlandığında bu sayının birkaç kat daha artacağı da belirtiliyor. Berna Nuri Süer, uluslararası arenaya çıkmak isteyen yerli markaların bu tarz organizasyonlarda yer alarak hedeflerine ulaşabileceklerini söylüyor.

DÜNYA Kupası'nda Tarkan'ın Milli Takım şarkısını hazırlayan Biz İletişim ekibi ayrıca dört büyük futbol kulübünden birine yakın zamanda danışmanlık hizmeti vermeye başlayacak

Aynur Erdem

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Yaratıcı Değişim Projesi başladı
 Avusturya moda elçimizi alkışlıyor
 Nihavent makamında bir operet kralı
 Yeni evine alışabilecek mi?
 Kısa Kısa
 Çiçek çocukları kırk yıl sonra Paris'te
 Sokak kedilerinin 16 bin bakıcısı var
 Bu tişörtler yok satıyor
 Tipinizi belirleyin ona göre giyinin
 Dışarı Çıkmadan Önce
 Estetik turizmi
 Yeni Madonna olmak istiyor
 Çizmeli dansçılar
 Kürtçe kursunun aykırı öğrencisi
 Tozlu raflardan insan portreleri
 Dışarı Çıkmadan Önce
 İtalyanlara Doğu masalları
 Onları yakında herkes tanıyacak
 7 Gün 7 Dakika nerede ne yapmalı?
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Pilot tebdili kıyafet uçakta turladı
New York'tan...
FİLİZ AKIN
Kadın ve mantık
İnsanoğlu çok ilginç. İlk yanlış teşhis...
KENAN ONUK
Ünlü besteciler ve yorumcular
Önce bir iki haber.
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Asmalı Ziya
Bugünkü yazım fazla lokal olacak. 'Türkiye...
İş çıkışında pub'a gidilir
İrlanda'nın başkenti Dublin tam bir pub cenneti. Yolunuz bir cuma günü iş...
Su böreğini çok severdi
Türkan Sabancı, evinin mutfağını Afiyetle Dergisi'nin şubat sayısı için açtı ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.