kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Altan Tanrikulu @ SABAH
 

Hey Pierre, buradayız!

9 Aralık günü aşırı derecede alkol alan Van Hooijdonk SABAHa yakalanmıştı. Pierre Van Hooijdonk, Fenerbahçe taraftarının kahramanı.. Frikik kralı, sempati ustası, yakışıklı golcü.. Ve Pierre Van Hooijdonk, Fenerbahçe'nin son şampiyonluğuna damgasını vurmuş, hemen hemen tüm medya tarafından sezonun en başarılı futbolcusu seçilmiş bir yıldız...
Hooijdonk, Rize maçı sonrası bir basın toplantısı düzenledi. Sözlerine, "Kaliteli Türk medyası" diye başladı.. Medyayı yalancılıkla suçladı ve "Benim için kasıtlı haberler yapılıyor" dedi..
Pierre.. Türk medyasının Anelka transferiyle ilgili olarak senin gönderileceğin şeklinde haberler yaptığı doğru.. Bunları ve nedenlerini birazdan açıklayacağım. Ama önce seninle dostça bir sohbet edelim, tıpkı 7 ay önce Bebek'te yaptığımız gibi.. Ondan sonra sen bu sohbetin kalitesi hakkında kararını verirsin..
Pierre.. Vitesse Arnhem'de oynarken kulüp başkanı Albertz seni habersiz Benfica'ya satınca küplere bindin ve ortalığı ayağa kaldırdın mı kaldırmadın mı? Pierre.. Feyenoord iki yıl yerine bir yıllık anlaşma önerince Hollanda kulübünün başkanıyla tartıştın mı tartışmadın mı? Pierre.. Nottingham Forest'ta kulübün oyuncu kalitesinin Premier Lig'de kalmaya yeterli olmayacağını söyleyince tepki çektin mi çekmedin mi? Kevin Campbell'ın Trabzonspor'a satılmasına sinirlenip ve 3 aylık grev yaptın mı yapmadın mı? Pierre.. Celtic'te genel menajer Fergus McCann ile kavga ettin mi etmedin mi? McCann, seni haysiyetsizlikle suçladı mı suçlamadı mı? Pierre.. Geçen sezon Daum'la oyun sistemi hakkında tartıştın mı tartışmadın mı? Semih'e saha içinde yaptığın hareket sonrası takımdan tepki gördün mü görmedin mi?


Schumacher, Hagi, Ortega, Van Hooijdonk ve şimdi de Anelka.. Türk futbolu Avrupa'da tutunamayan sorunlu yıldızlar için çok önemli bir pazar.. Paris'e 2.5 saat mesafede bir ülkeye, İstanbul gibi birçok Avrupa ülkesinin bile ilerisinde bir kente diğer ülkelerde kazandığınızın en az 2 katı ücrete geliyorsunuz. En ağır şartları koydurtup binbir nazla kontrat imzalıyorsunuz.. Ülkede bir anda milli kahraman gibi karşılanıyorsunuz. Hergün gazetelerde manşet oluyorsunuz. Bu sayede de Türkiye gibi İngiltere'nin 7 katı yüzölçümü olan bir ülkenin her köşesinde büyük ilgi görüyorsunuz..
Pierre Van Hooijdonk'la ilgili olarak arkadaşımız Galip Öztürk Hollandalı bir gazeteciyle konuştu. İsmini açıklamak istemeyen meslektaşımızın sözlerini virgülüne dokunmadan aktarıyorum:

Türk gazetecilerin haline şaşırdım. Adam gelip söylemedik laf bırakmadı ve sesiniz bile çıkmadı. NAC Breda'ya transfer olacağına dair burada bir sürü haber çıktı. Neden burada sesini çıkartamadı? Neden burada basın toplantısı düzenleyip bizi de suçlamadı? Bu futbolcu geçmişten beri problemdir. Ama hep basınla iyi ilişkiler içinde bulunur. İlk kez böyle bir şey yapıyor"

Evet Pierre.. Sen her dönemde ve her gittiğin kulüpte sorunlu bir futbolcuydun. Fenerbahçe büyük riske girdi seni transfer etti. Taraftar seni bağrına bastı. Sen de bunun karşılığını verdin.. Hep pozitif yüzünü gösterdin. Ama çoğu Hollandalı yıldız gibi sen de futbolu teknik direktöründen iyi bildiğini düşündün. Takım 11 puan geriye düştüğünde Daum'un takımı yanlış kurduğunu ve sistemin hatalı olduğunu yönetime aktardın.. Daum o günleri unutmadı. Güçlenip şampiyonluğu kazanınca senin gönderilmen için rapor verdi. Ardından yeni sezonda işlerin seninle gitmeyeceğini açıkça herkes gördü. Sen sakatlanınca takım düzeldi.
Daum'un senin yerine istediği forvetler de belliydi. Yönetim temaslarına başladı. Tam bu sırada sana NAC Breda talip oldu. Sen İstanbul'da tedavi olmak yerine, Antalya kampına bile katılmayarak Hollanda'ya gittin. Bu arada ilk yarının son maçlarında kendini alkole vurdun. SABAH tarafından görüntülenince çılgına döndün..
Bu hem arkadaşlarına hem hocana hem kulübüne saygısızlıktı. Daum geçen hafta senin ne zaman döneceğinle ilgili bir soruya, " Bilmiyorum. Masörle konuşmuş. Galiba haftaya geliyormuş " diyerek alaylı bir yanıt verdi.
Anelka'yla anlaşma aşamasına gelindiğinde asıl problem sendin. Çünkü Daum sol kanatta Tuncay ya da Ümit'in sakatlanması halinde Fabiano'yu oynatmak istiyordu. Yönetim bu aşamada sana yardımcı antrenörlük teklif etti. Senin son yılındı ve futbola dönüşün mart sonunu bulacaktı. Sen yine de ayrılmayı kabul etmedin. Giden Fabiano oldu..
İşin gerçeği bu Pierre.. İster kabul et, ister etme.. Ayrıntılar çeşitli gazetelerde gün gün yayınlandı. Hiçbiri yalanlanmadı.
Bundan sonra Türk medyası için ne düşünürsün bilmiyorum. Ama medyanın ve Fenerbahçe taraftarının sana bakışının değiştiğini bilmeni istiyorum..
Kaliteli yabancı futbolcum ..

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ne finali?   / 31-01-2005
 Lütfen dışarı çıkın!   / 27-01-2005
 Bravo Serhat   / 24-01-2005
 Yıldırım neyin peşinde ?   / 20-01-2005
 Her şey bitmedi   / 18-11-2004
 Çizgiyi geçince   / 16-09-2004
 Futbol ve ötesi   / 12-09-2004
 İnancın zaferi...   / 04-09-2004
 Temiz futbol   / 29-08-2004
 Merhaba zaafım, ben geldim...   / 23-08-2004
RECEP GİRGİN
Ms.Troıa favorim
1.AYAK: Beğenilen formu ile...
VEDAT BAYRAM
Ertelenen çatlak
100. yılını kutlayan koca G.Saray,...
ALTAN TANRIKULU
Hey Pierre, buradayız!
Pierre Van Hooijdonk, Fenerbahçe...
Tabanca tutukluk yapınca yaralandı
Tabanca tutukluk yapınca yaralandı
Uzunoğlu'nun, karnına isabet eden kurşundan bağırsakları...
İşte küresel ısınmanın soğuk yüzü
İşte küresel ısınmanın soğuk yüzü
İngiliz Cambridge Üniversitesi'ne bağlı Antarktika Araştırma...
Martta yeniden doğacak
Martta yeniden doğacak
Marc Anthony ile evlendikten sonra ne müzikte, ne de sinema...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu