kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
ANNESİ BİR UMUTLA BEKLİYOR....   Anne Ülker Uzunoğlu hastane kapısında bir umutla bekliyor. O, kimseyi incitmeyen, iyi eğitim görmüş merhametli bir çocuktu. İnşallah dostlarının ve bizim dualarımızla bunun da üstesinden gelecek diye konuştu.
Tabanca tutukluk yapınca yaralandı
15 saniyede oldu bitti

İstanbul Cehennemi

Son kurban 26 bin YTL için vurulan Oxford öğrencisi Haslet oldu: Genç ekonomist yaşasa da sakat kalabilir.

Bir baba feryat ediyor: İnsanların gözü dönmüş... Bir anne ağlıyor: Ne istediler bizden... Bir ağabey şokta: Tek hayali okulunu bitirmekti... Onlar yalnızca oğullarına yapılan saldırıya değil, İstanbul'da cinnetin vardığı son noktaya isyan ediyor.

ŞİRKETİN BAŞINA GEÇECEKTİ
Haslet Uzunoğlu (22) Oxford Üniversitesi öğrencisiydi. Sömestr nedeniyle bir hafta önce Avcılar'a ailesinin yanına geldi. Babasına ait fabrikadaki işçilerin maaşlarını taşırken 4 saldırganın silahlı saldırısına uğradı.

AZRAİL'LE MÜCADELE EDİYOR
O genç şimdi komada. Karnına isabet eden kurşunlar omuriliğini zedeledi. Yaşasa da muhtemelen sakat kalacak... İnsanlığın mumla arandığı İstanbul'da bir hayatı söndüren saldırganlar ise hâlâ aramızda dolaşıyor...


Tabanca tutukluk yapınca yaralandı

Uzunoğlu'nun, karnına isabet eden kurşundan bağırsakları parçalanırken, kasığına saplanan kurşun omuriliğini de etkilediği için felç olma riskiyle karşı karşıya kaldı.

Babasına ait fabrikadaki işçilerin maaşını fabrikaya getirdiği sırada silahlı saldırıya uğrayan Oxford Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Haslet Uzunoğlu ölümle pençeleşiyor. Hayati tehlikeyi atlatamayan Uzunoğlu'nun karnına isabet eden kurşun nedeniyle bağırsakları parçalanırken, kasığına isabet eden kurşun omuriliğini de etkilediği için felç olma riskiyle karşı karşıya kaldı. Oxford Üniversitesi Ekonomi Bölümü ikinci sınıfı öğrencisi 22 yaşındaki Haslet Uzunoğlu bir hafta önce tatil için İstanbul'a geldi. Tatil döneminde aile şirketleri olan Talat Matbaacılıkta çalışıyordu. Tek ideali ise ekonomi eğitimini bitirip şirketin başına geçmekti. Genç adam bir hafta önce ağabeyi Halis Uzunoğlu ile birlikte Frankfurt'ta düzenlenen Matbaacılık Fuarı'nda şirketleri adına stand açtı.

ÇANTAYI İSTEDİ
Yorucu fuar sonrası ağabeyi Almanya'da kalırken, Haslet Uzunoğlu ise önceki gün sabaha karşı İstanbul'a döndü. Biraz dinlenen Uzunoğlu, daha sonra babasının işyerine gitti. İşçilerin maaş günü olduğu için bir süre sonra babasının kestiği çeki tahsil etmek için şoför Fırat Şerbetçi ile birlikte İş Bankası Avcılar Şubesine giden Haslet Uzunoğlu, 26 bin YTL'yi çekerek saat 16.00 sıralarında, Üniversite Mahallesi, Talatpaşa Caddesi, Erguvan Sokak'taki fabrikaya döndü. Fabrikanın bahçe kapısından içeri girdikten sonra otomobilden inen Uzunoğlu'nun yanına gelen silahlı bir kişi elindeki çantayı istedi. Ancak hayır cevabını aldı. Bunun üzerine silahını Uzunoğlu'na doğrultan saldırgan iki kez ateş etti. Uzunoğlu karnından ve kasığından yaralanarak kanlar içinde yere yığılırken, saldırgan tetiğe üçüncü defa bastı ancak silah tutukluk yaptı. Bunun üzerine tabancanın kabzası ile vurarak Uzunoğlu'nun çantasını aldı ve kendisini bahçe kapısı dışında bekleyen otomobile binerek olay yerinden uzaklaştı. Bu sırada saldırgana müdahale etmek isteyen şoför Şerbetçi de başarılı olamadı. Saldırganların kaçış anı ise başka bir fabrikanın güvenlik kamerasına takıldı. Kamera görüntülerine göre gri bir araç ile kaçtıkları belirlenen saldırganların 4 kişi oldukları da tespit edildi. Ağır yaralanan ve yoğun bakımda tutulan üniversite öğrencisi Haslet Uzunoğlu ise Avcılar Hastanesi'nde yoğun bakımda hayata tutunmaya çalışıyor. Doktorlar, hayati tehlikeyi henüz atlatamayan Uzunoğlu'nun, karnına isabet eden kurşun nedeniyle bağırsaklarının parçalandığını, kasığına isabet eden kurşunun da omuriliğini zedelediğini belirterek, sakat kalmasından korktuklarını söylediler.

"EŞKIYALIKTIR BU"
Hastane kapısında umutla bekleyen acılı baba Talat Uzunoğlu ile anne Ülker Uzunoğlu ise saldırganlara lanet yağdırdı. Gündüz vakti yapılan saldırıyı eşkıyalık olarak niteleyen Talat Uzunoğlu, "Para için masum ve pırıl pırıl bir gencin canına nasıl kıymak isterler. İnsanların gözü dönmüş. Saldırganların bir an önce bulunmasını istiyorum. En büyük dileğimiz ise oğlumuzun yeniden hayata dönerek işlerimin başına geçmesi" dedi.

Ercan SARIKAYA-Ali BALCI Müslim SARIYAR / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 150 milyon 'iklim mültecisi'
 İşte küresel ısınmanın soğuk yüzü
 Atatürk: Biz de sevdik
 Tsunamizedelere Aceh ekmeği'
 Karla mücadeleye hazırız
 AB'den şubat sonuna kadar süre
 Yıkım sırası Avrupa yakasında
 4 kilo TNT İncirlik'i havaya uçuracaktı
 11 yıl sonra cinayet kurbanı olduğu ortaya çıktı
 AB ile müzakerelere kadın eli değecek
 Tecavüz kurbanı N.S. avukatsız
 Erdoğan eşarp verdi
 'İslam'ı seçtim diye tehdit ediliyorum'
ERDAL ŞAFAK
Dev uyanınca
Pekin (Beijing)

Beyler;...
ÖMER LÜTFİ METE
Şahin talepler nasıl biter?
Başbakan Erdoğan'ın Kerkük...
UMUR TALU
Eski ama iyi haber!
"ABD yetkilileri, seçime...
Ödülümüzü alma zamanı
Irak'ın Kuzey Iraklı Kürt Dışişleri Bakanı Zebari, seçim sonrası...
Yerini Türkiye karşıtı Ratzinger alır mı?
Katolik Hıristiyanlar'ın lideri Papa 2'nci Jean Paul (85), solunum...
Perakende destek
Perakende destek
Güney Asya'ya yardım için düzenlenen "Top'tan Destek" maçında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu